15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων

Αρχείο Παίχτηκε από 01/07/2019 έως 06/07/2019
στο Τόπος Αλλού

Σχετικά

Το Θέατρο των Αλλαγών διοργανώνει το 15ο Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων

( 15th International Festival of Making Theatre, In.F.o.Ma.T. 2019 )

1 - 6 Ιουλίου, στην έδρα του, 3ης Σεπτεμβρίου 19α, Αθήνα.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικοί δημιουργοί από διάφορες χώρες  που έχουν την

ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους και να παρακολουθήσουν δουλειές συναδέλφων τους.

Στο φετινό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι:

Gamal Yakout, Egypt - Let’s tell a story
Donatella Damato, Italy - Ananda Yoga for actors and performers
Alice Condodina, California U.S.A -  Performance Techniques (Condodina technique)
Setareh Shahin, Ali Bayani, Iran - Creating creativity and synchronization of demo groups based on geometry
Merle Schiebergen/Netherlands, Karla Isidorou/Greece – The common seating
Peter Uray, Hungary - Communication between bodies / motive, composition and action
John Freeman, United Kingdom - Positive Tension
Evdokimos Tsolakidis, Greece - History of Acting: From Theory to Practice.

Στο φετινό φεστιβάλ οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω στην Ορέστεια του Αισχύλου και θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. Για τον λόγο αυτό ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν εγκαίρως την εγγραφή τους ώστε να ενταχθούν άμεσα στην ομάδα προετοιμασίας της παράστασης που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δασκάλους υποκριτικής και σκηνοθεσίας, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών σε όσους έχουν ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα με ένα σύντομο βιογραφικό στο [email protected] και θα λάβουν οδηγίες πληρωμής των διδάκτρων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 1 Ιουλίου : Ημέρα άφιξης

Τρίτη 2 Ιουλίου (10.30 μ.μ. – 11.00 μ.μ.) Έναρξη του φεστιβάλ

Τρίτη  - Παρασκευή 2-5  Ιουλίου (11.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.) : Σεμινάρια

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 2,3,4 Ιουλίου (6.30 μ.μ. – 9.00 μμ) Πρόβα – Ορέστεια

Παρασκευή 5 Ιουλίου (6.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.) Παράσταση – Ορέστεια

(8.00 μμ – 9.00 μ.μ.) Συζήτηση και κλείσιμο του φεστιβάλ

Σάββατο 6 Ιουλίου : Ημέρα αναχώρησης

Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ

140 ευρώ : Για τους σπουδαστές του Θεάτρου των Αλλαγών

100 ευρώ : Για ομάδες (5+) ατόμων /  για τους συμμετέχοντες προηγούμενων φεστιβάλ.

50 ευρώ: Ακροατές.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα 210 5246833 και 210 5248251 καθώς επίσης και στο http://www.toc.gr

 

ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
www.evdokimos.com

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962)
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης.
Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ) Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ (αποφ. 2013) και του μεταπτυχιακού προγράμματος (Μάστερ) των θεατρικών σπουδών (κατεύθυνση Υποκριτική-Σκηνοθεσία) της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚ (ΑΠΟΦ. 2016)

Είναι ο πρώτος δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού που δίνει μαθήματα μέσω Skype (Για πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο [email protected])
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη, Ξένιας Καλογεροπούλου κ.α.. Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1998 ίδρυσε το '' Θέατρο των Αλλαγών'' (http://www.toc.gr) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Έχει διδάξει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta),  στο Λονδίνο (Giles Foreman Acting School, Drama Classes London) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris, Trixter, ThéâtreYgrec),στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater), στην Σμύρνη (Tiyatro Terminal), στην Βηθλεέμ (Al-Harah Theatre), στην Ζυρίχη (PROVA.ZH), στο Μιλάνο (Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi), στις Βρυξέλλες (Nota Théâtrale Bruxelles), στην Κοπεγχάγη (Copenhagen International School of Performing Arts) και σε διάφορες σχολές και θεατρικές ομάδες της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου ( Ρουμανία , Ιράν, Αίγυπτος, Ελβετία, Κουβέιτ και Μεξικό ) Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο Ιράν, Ciudad del Carmen στο Μεξικό. Το καλοκαίρι του 2016 προσκλήθηκε στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου δίδαξε υποκριτική, σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμό στο τοπικό πανεπιστήμιο (UCSB) και ανέβασε την ¨Ελένη” του Ευριπίδη μαζί με τις άλλες δύο παραστάσεις του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και «Walking and Falling».

Ο Independent έγραψε για την «Ελένη» http://www.independent.com/news/2016/aug/09/helen-ucsb/  Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος 2019). Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ''In.F.o.Ma.T.'' ( International Festival of Making Theater) μια διεθνή συνάντηση δημιουργών του θεάτρου που πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία του: ''Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου'' εκδόσεις ΚΟΑΝ, τα θεατρικά έργα ''Αθήνα - Μόσχα'' και ''Τίποτα'' εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, το «Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο» εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ και το «Υποκριτική: Από την θεωρία στην πράξη» εκδόσεις ΙΩΝ. Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz. και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη ενώ το «Τίποτα» μεταφράστηκε στα Τουρκικά από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε μαζί με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010 και ανέβηκε στην Κωνσταντινούπολη (2012) και την Σμύρνη (2013). Το «Αθήνα-Μόσχα» μεταφράστηκε στα ρουμανικά από τον Radu Romaniuc  και ανέβηκε στο Βουκουρέστι το 2012 σε σκηνοθεσία Adriana Zaharia. Και τα δύο θεατρικά του έργα παίζονται σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και θέατρα του κόσμου.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. από το 2010 μέχρι το 2014 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και  πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!.


Φωτογραφίες