2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού του Δήμου Καλαμαριάς

Σχετικά

afisa-motum

΄Ενα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός, στον τομέα του σύγχρονου χορού, το φεστιβάλ χορού “MOTUM”,  διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Καλαμαριάς, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης χορευτικής δημιουργίας.  Συνολικά πέντε παραστάσεις, θα δοθούν  στο διάστημα από 26 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»  από ισάριθμες Χορευτικές Ομάδες,  με αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία, κυρίως ΄Ελληνες Χορευτές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ,  η Τατιάνα Παπαδοπούλου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με γνώμονα την αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία που έχουν  τόσο στην Ελλάδα όσο στο και εξωτερικό και ο καθένας από τους συμμετέχοντες έχει αποδείξει με τη δουλειά του, την καλλιτεχνική του αξία.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

        

Κυριακή 26/Μαρτίου  ώρα 21.00

 

OMAΔΑ ΧΟΡΟΥ “ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ” 

Χορογραφία -Σκηνοθεσία Φένια Αποστόλου

Μουσικός: Oρέστης Ζυρίνης

΄Εργα που θα παρουσιάσει η Ομάδα:

 

• THE DREAM OF MY DREAM 

Χορεύει ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

 

• TWISTED GENDERS

Χορεύουν Αλέξανδρος Σταυρόπουλος και Μαρία Μανουκιάν

 

 

• ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ

Χορογραφία-ερμηνεία Λαμπρινή Γκόλια

 

photo_didw_lydia_lithos

• ΔΙΔΩ

Χορεύει η Κατερίνα Χριστοφόρου

Η Φένια Αποστόλου σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο «Οκτάνα» του Κων/νου Ρήγου και το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος για 2 χρόνια. Αποτέλεσε μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Mε την ομάδα της «Χοροθέατρο Λυδία Λίθος», έχει παρουσιάσει τα εξής έργα σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. (Βενετία, Φιλιππούπολη, Βελιγράδι, Σκόπια, Τεργέστη, Γιέρεβαν-Αρμενία, Δουβλίνο, Αλμάντα-Πορτογαλία, Πράγα, Λεμεσός), «Chair΄s Tragedy», «No limits at all», «Bloody Brothers», «O Θάνατος της Κόρης», «Ενός Θεού Βοσκή», «Miss Julie» (Επιχορήγηση από το υπ. πολιτισμού το 2008), «Οι Τρεις Σωματοφύλακες», «Twisted Genders», «Dido», «Πρόσγειος Πτήση», «Ο Πελεκάνος», κ.α. Με τα έργα «Chair΄s Tragedy» και «Twisted Genders» συμμετείχε σε 2 Πλατφόρμες του Σύγχρονου Ελλήνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής


Πέμπτη 30 Μαρτίου ώρα 21.15

 

• Ομάδα Χορού “Cie Ioannis Mandafounis”  

APERSONA

Χορογραφία: Ιωάννης Μανταφούντης, ΄Ελενα Γιαννιώτη, Nina Vallon

Xoρεύουν: Ιωάννης Μανταφούντης, ΄Ελενα Γιαννιώτη

O Ιωάννης Μανταφούνης ζει και εργάζεται στην Ελβετία, έχει διετελέσει χορευτής των Gothenburg Opera Ballet-Nederlands danse Theater-Forsythe Company κ.α., είναι ιδρυτικό μέλος  των ομάδων Lemurius και P.A.D.. έχει παρουσιάσει δουλειές του στο Φεστιβάλ Αθηνών,Swiss Contemporary Dance,Eθνική Λυρική Σκηνή κ.α.,είναι ο «φτερωτός έρωτας»  στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην  Αθήνα ,το 2015 κερδίζει στην Ελβετία, το Swiss Dance Award  ως τον καλύτερο άντρα χορευτή.


 

Σάββατο 1 Απριλίου ώρα 21.00

 

• Ομάδα Χορού «Μαριάννα Καβαλλιερατου-Θοδωρής Οικονόμου»

ΑΓΑΠΗ

Χορογραφία – ερμηνεία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου – Αλέξανδρος Φουσέκης

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School, συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος στο SYNY Purchase College στη Ν. Υόρκη. Παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή της Martha Graham. Από το 1992 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με τον Robert Wilson στο κέντρο τεχνών Watermill Center στη Ν. Υόρκη ως χορεύτρια-χορογράφος- δασκάλα κίνησης. Έχει χορέψει σε πολλές  παραγωγές.

Ο Θοδωρής Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο. Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Piccolo Teatro, το Κ.Θ.Β.Ε., το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Λαμίας κ.α, έχοντας γράψει τη μουσική για πάνω από 70 θεατρικές παραστάσεις καθώς και για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους

Ο Αλέξης Φουσέκης σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και με υποτροφία στη σχολή της Martha Graham στη Ν. Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με το Δ. Σαββόπουλο και τον Ε. Μαλκότση (Πλούτος), τον Κων/νο Ρήγο (Αρκαδία) και τον Γ. Κακλέα («Αχαρνείς» και «Συρανό ντε Μπερζεράκ») στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τον Θ. Μοσχόπουλο (Μίτζο), τον Ευ. Λασκαρίδη (Ridicule and Transformation-The Walk), τη Στ. Φωτιάδη (Hands/Χερια), την Αγγ. Στελλάτου, (Ηρακλής οι 12 Άθλοι) και τους Rootlessroot (Europium).

 

Δευτέρα 3 Απριλίου ώρα 21.15

 

• Ομάδα Χορού “ANTIBODIES”

SECONDSKIN

Δημιουργία-Χορογραφία: Κυριάκος Χατζηϊωάννου

Χορεύουν: Tamara Bacci, Νάνσυ Σταματοπούλου, Κυριάκος Χατζηϊωάννου

Ο Κυριάκος Χατζηϊωάννου σπούδασε χορό στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη επιστήμη θεάτρου, στον τομέα Χορογραφία και Περφόρμανς, στο παν/μιο Justus-Liebig στη Γερμανία. Μετά τις σπουδές του συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες σε πειραματικές και κρατικές σκηνές σε όλο τον κόσμο. Εδώ και έξι χρόνια ζει στην Ελβετία και εργάζεται ως περφόρμερ και χορογράφος, με δικές του παραγωγές και περιοδείες σε όλο τον κόσμο

H Νάνσυ Σταματοπούλου είναι χορογράφος, χορεύτρια και ήταν μέλος της Emelia dance company (1996-2000), στο ανσάμπλ του Κρατικού Θεάτρου της Βόρειας Ελλάδας (2002-2006). Εργάσθηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αθήνας (2006-2008). Πέρα από συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες πραγματοποιεί δικά της έργα ως χορογράφος, σκηνοθέτρια και εικαστική καλλιτέχνιδα που παρουσιάζονται σε διάφορα θέατρα και μουσεία.

 Tamara Bacci είναι διεθνώς αναγνωρισμένη περφόρμερ, σπούδασε στην Ecole de Danse de Geneve και ήταν μέλος του Junior Ballet. Έχει δουλέψει στην Deutsche Oper του Βερολίνου, και στο Bejart Ballet Lausanne και έχει συνεργαστεί ως περφόρμερ, βοηθός και συν-δημιουργός με καλλιτέχνες όπως τον F. d’Immobilite, K. Ossola, C. Van Acker, Th. Lebrun, G. Jobin, Cie Quivala Estelle Heritier, J. Dominguez, R. Castellucci, Κ. Χατζηιωάννου, G. Beguin κ.α. Διδάσκει τακτικά στο Junior Ballet στη Γενεύη, στο HETSR στη Λωζάνη και στο Ωδείο της Γενεύης. 


 

Τετάρτη 5 Απριλίου ώρα 21.15

 

• Ομάδα Χορού «Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου»

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ

Χορογραφία: Αγνή Παπαδέλη – Ρωσσέτου

Χορεύουν: Κατερίνα Λιόντου, Γιάννης Νικολαϊδης, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου.

Παράλληλα στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν masterclasses από συμμετέχοντες χορογράφους στα οποία θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι .Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο [email protected]) .

Επίσης θα υπάρχει ακροατήριο –κοινό για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία της τέχνης του χορού.

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Τμ. Θεατρικών Σπουδών Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στις Βρυξέλλες δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Δ. Παπαϊωάννου, K.Geers, Γ. Σκουρλέτης, Ερμ. Γκόρο, M. Frtitsch, Στ. Μυλωνά, Χρ. Σιέμπου, Κ. Πολυχρονοπούλου.Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Ν. Κοντούρη, Γ. Καραχισαρίδη, Δ. Πλειώνη, Λ. Βαρδαρού, κ.α. Το 2009 δημιούργησε με την Ηρώ Αποστολέλλη την ομάδα χορού «Carnation». Το 2015 δημιούργησε το σόλο «Blossom» για το Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με τον εικαστικό Ανδρέα Κασάπη και την αρχιτέκτονα Ηρώ Βαγιώτη, ενώ το 2016 χορογράφησε «Το βλέμμα και το τέρας», το οποίο και παρουσίασε στο πλαίσιο του MIRfestival.

Ο Γιάννης Νικολαίδης αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ. Έχει συνεργαστεί με Δ. Παπαιωάννου, Κ. Ρήγο-Οκτάνα, Α. Στελλάτου, Α. Φονιαδάκη, Μ. Νέστορα-Yelp, Π. Σταματοπούλου, Κ. Μίχο-Λάθος κίνηση κ.α. Είναι μέλος της ομάδας χορού «griffon». Έχει συγχορογραφήσει 3 έργα με τους Α. Χαραλάμπους (2003), Σ. Μικρούτσικου (2006) και Τ. Καραχάλιο (2012) ενώ τα έργα του «blindspot» και «blind date» έχουν παρουσιαστεί σε Λονδίνο, Σόφια και Ζάγκρεμπ. Η τελευταία του χορογραφική απόπειρα, φόρος τιμής στον Β. Νιζίνσκι, παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβαλ σύγχρονου χορού Καλαμάτας (2013).

Η Κατερίνα Λιόντου αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ.. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο φεστιβάλ της Καλαμάτας με τους P. Douglas, J. Nelson και T. Stofer, στο «Ιmpulstanz festival» της Βιέννης με τον Ign. «Inaki» Azpillaga, καθώς και με τους M. Lawrence, Chr. Parkinson, G. Clark, Ol.Dubois, J. Cruz, O. Flomin, Αντ. Φωνιαδάκη, M. Kilvady, T. Lachky και E. Ayguade Farro. Πήρε μέρος στις παραστάσεις της Hellenic Dance Company, την ομάδα της Κ.Σ.Ο.Τ, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν masterclasses από συμμετέχοντες χορογράφους στα οποία θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι .Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο [email protected]) .

Επίσης θα υπάρχει ακροατήριο –κοινό για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία της τέχνης του χορού

Εισιτήρια: Kανονικό 10 ευρώ & Μαθητικό- Φοιτητικό 8 ευρώ
Κρατήσεις: Πρωϊνές ώρες 10:00-14:00 στο 6972 803 739 και το απόγευμα 17:00-19:00 στο 2310 346 064.