Δέκα λεπτά διάσημοι

Αρχείο Παίχτηκε από 17/06/2016 έως 25/06/2016
στο Επί Κολωνώ
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθέτης: Πέπη Μοσχοβάκου
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Ζωή Αλουπογιάννη, Τζοάννα Δημολιού, Ιουλία Κακανά, Βασίλης Καλλής, Βαγγέλης Κουντουριώτης, Ιόλη Μπάκα, Λίλιαν Μπεκιάρη, Εύη Παπαδάκη, Σταύρος Συμεωνίδης, Σύλβια Τριβυζά, Χρύσα Τσαγκαράκου

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο « Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.

Περισσότερα

Παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA

(Σεμινάριο: «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress»)

 

Στην παρουσίαση αυτή συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση ενός ειδικού σεμιναρίου υποκριτικής πάνω σε κείμενα που εθελοντικά παραχωρήθηκαν από νέους συγγραφείς, μετά από πρόσκληση συνεργασίας που ανακοίνωσε το θέατρο Επί Κολωνώ, τον Οκτώβριο του 2015.

Τα κείμενα επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές με στόχο, πέρα απ’ την δική τους εξάσκηση, την παρουσίαση των θεατρικών κειμένων και τη δημιουργία μιας ενιαίας παράστασης.

 

Συγγραφείς & Έργα:

  1. Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης - “Το Παιδί”
  2. Έφη Γαβρήλου – “Το Μουστάκι της Λένας”
  3. Παναγιώτα Πλησή – “Σίμος και Βασίλης”
  4. Φωτεινή Τσαρδούνη – “Μάργκαρετ και Γιατρός”
  5. Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη – “Απο... χώρισα”
  6. Αντώνης Σφαλής - “Ο Ρωμαίος Τρελάθηκε”
  7. Βασίλης Καλλής - “Διάσημη”, “Η Συνέντευξη” και “Βρώμικη Γλώσσα”

 

Συντελεστές:
Διδασκαλία/Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη
Event στο facebook: https://www.facebook.com/events/121028321653073/
Σκηνή: Black Box

 

Ακολουθούν λίγα λόγια για το studio NAMA και τους συντελεστές του

 

Studio NAMA

Εργαστήριο της ομάδας Νάμα

Στο Studio της Ομάδας NAMA η διδασκαλία υποκριτικής βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό με δράση και λόγο, με στόχο την κατανόηση και εμπέδωση του Method Acting, τη σύγχρονη δηλαδή εκδοχή της μεθόδου Στανισλάφσκι.

Η εξάσκηση πάνω στα στοιχεία της μεθόδου, όπως ο ατομικός και ομαδικός αυτοσχεδιασμός με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο, το ρήμα της δράσης κ.ά., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Το Studio ΝΑΜΑ εδρεύει στο Επί Κολωνώ από το 2000, αλλά ιδρύθηκε και διδάσκει την Μέθοδο ήδη από την δεκαετία του ‘90. Από το εργαστήριο αυτό προέρχονται τα μέλη της Ομάδας Νάμα  που στη συνέχεια δημιούργησαν το ίδιο το θέατρο Επί Κολωνώ.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και έχει διδάξει για 3 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000. Επίσης τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο.

 Με την Ομάδα Νάμα έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο σε διασκευή Ομάδας Νάμα, «Αλεπούδες» της Ντων Κίνγκ, το 2015 ανέβηκε ξανά η πετυχημένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου. Στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθέτησε τη «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στο Θέατρο Εμπορικόν σκηνοθέτησε το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman σε διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ, την παράσταση «Η εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, την παράσταση «Η κολεξιόν» του Χάρολντ Πίντερ, την παράσταση «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς ο «Χορός του θανάτου»  του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και ο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου.

 

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA.

 Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (Επί Κολωνώ, όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ - Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα - Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο), “Φλάι” της Στέλλας Ζαφειροπούλου στο θέατρο Αλκμήνη και πρόσφατα, το μιούζικαλ "First Date" στον πολυχώρο "Αθηναϊς".

 

Έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας ΝΑΜΑ και του θεάτρου Επί Κολωνώ.