Φεστιβάλ ανδρικών μονολόγων

Σχετικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 || Ο Μάκης με τον Νίκο Ορφανό

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 || Όταν συνάντησα τον Στέλιο... με τον Θοδωρή Προκοπίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 || Ο Ληστής με τον Πασχάλη Τσαρούχα

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4 || Πατριδογνωσία με τον Γεράσιμο Γεννατά

ΤΡΙΤΗ 19/4 || Το κιβώτιο με τον Φώτη Μακρή

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 || Η πείνα με τον Πέρη Μιχαηλίδη

ΠΕΜΠΤΗ 21/4 || Πανηγυρικός & Επικήδειος με τον Βασίλη Βλάχο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4 || Το όνειρο ενός γελοίου με τον Δημήτρη Βερύκιο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4 || Ο Μέγας Ιεροεξεταστής με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/4 || Όνειρο στο Κύμα & Έρως Ήρως με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4 || Κόλχαας με τον Νίκο Αλεξίου

M. ΤΡΙΤΗ 26|4 || Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 Παρασκευή 15 Απριλίου, 21:00

 «Ο Μάκης» του Βασίλη Κατσικονούρη

Με τον  Νίκο Ορφανό

Ο Μάκης είναι ένα χρυσόψαρο. Ο Μάκης με το αφεντικό του, τον ηλικιωμένο κύριο, παλιό αριστερό εξόριστο, περνάνε ένα καλοκαιρινό απόγευμα, σε ένα αθηναϊκό διαμέρισμα. Ο κύριός του συνομιλεί μαζί του, του αφηγείται το παρελθόν του, τη στιγμή που προσπαθεί και ο ίδιος να υπάρξει με τη δική του ελευθερία, αλλά και να καταλάβει αυτόν τον περίπλοκο καινούριο μας κόσμο.

Ο «Μάκης» γράφτηκε το 2010. Παρουσιάστηκε το Μάιο του 2015 στο θέατρο Μεταξουργείο, όπου παίχτηκε εκ νέου το φθινόπωρο του ίδιου έτους, έως τέλος Ιανουαρίου 2016, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών.

Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεία - Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός
Διαμόρφωση Σκηνιικού Χώρου: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Ροδάμης
Διάρκεια: 70 ΄

Σάββατο 16 Απριλίου, 21:00

 «Όταν συνάντησα τον Στέλιο..»

 Με τον Θοδωρή Προκοπίου

Πρόκειται για τη μαρτυρία ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, του Στάμου, όπου ο μόνος αληθινός σύντροφος στη ζωή του είναι το ραδιόφωνο και μια φωτογραφία, αυτή ενός εθνικού συμβόλου του ελληνικού πενταγράμμου και μοναδικού ερμηνευτή αλλά και εκφραστή της ξενιτιάς, του Στέλιου Καζαντζίδη. Μέσα απ’ αυτή τη σχέση περνάει μπροστά μας ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας (ξεριζωμός Ποντίων- κατοχή- εμφύλιος –μετανάστευση- χούντα).

Ένα έργο επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ. Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Σκηνοθεσια: Γιώργος Σουξές
Συγγραφέας: Θανάσης Σκρουμπέλος
Σκηνικά - Κοστούμια:  Άννα Μαχαιριανάκη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Βάσια Αγγελίδου
Φωτισμοί: Γιώργος  Φωτόπουλος
Φωτογραφίες: Κώστας  Χατζηδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίρις Τσιμπρή
Διάρκεια: 70΄

 Κυρική 17 Απριλίου, 21:00

«Ο Ληστής»

Πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Μανιάτη
σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη

Με τον Πασχάλη Τσαρούχα

Ο θρυλικός Γιαγκούλας; Ο Νταβέλης; Ένας από τα τρομερά αδέλφια Ρέντζου, ο Θωμάς Γκαντάρας; Ο ληστής με τις γλαδιόλες; Ο Παλαιοκώστας;

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό - σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών ακαπέλα από τον ίδιο, τις συμπλοκές και τις διαπραγματεύσεις, δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και δεν πρόλαβε ούτε να της το πει. Μέχρι τον τελικό λυτρωμό...

Κείμενο: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης
Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Καλδάρα
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Διάρκεια: 75΄

Απόσπασμα του Δημήτριου Παπαρρηγόπουλου από τις «Σκέψεις ενός Ληστού» μελοποίησε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Δευτέρα 18 Απριλίου, 21:00

 «Πατριδογνωσία» ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη

μια πολιτική επιθεώρηση τσέπης

με τον Γεράσιμο Γεννατά

Σατιρίζοντας καταστάσεις και πρόσωπα, ο Γεράσιμος Γεννατάς, για τρίτη χρονιά, μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς, για τα όρια της εξουσίας στην καθημερινή μας ζωή, σπάζοντας το φράγμα μεταξύ αιχμηρού και αστείου, διασκέδασης και κραυγής. Μια σκηνική σύνθεση πάνω σε κείμενα των Ξενοφώντα, Θουκυδίδη, Λειβαδίτη, Γαλίτη, Γεννατά και μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται ζωντανά σε πρώτη εκτέλεση των Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Έλιοτ, και Λασκαράτου.

Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Επιλογή κειμένων: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Κομπογιάννης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Μουσική: Γιώργος Κομπογιάννης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου & κοστουμιών: Θάλεια Ιστικοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά
Σχεδιασμός βίντεο: Γιάννης Λεοντάρης
Βοηθός σκηνοθέτη - Κατασκευές: Βασιλική Τσακίρη
Παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο μουσικός Βασίλης Μπαμπούνης - τραγούδι, κιθάρα

Διάρκεια: 70΄

Τρίτη 19 Απριλίου, 21:00

«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου

με τον Φώτη Μακρή

«Το Κιβώτιο», είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Στα τέλη του εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους.

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική: Γιώργος Νινιός
Παίζει ο Φώτης Μακρής
Διάρκεια: 80΄

Τετάρτη 20 Απριλίου, 21:00

«Η πείνα» του Κνουτ Χάμσουν

Με τον Πέρη Μιχαηλίδη

Ένας συγγραφέας περιπλανιέται στους δρόμους της Χριστιάνιας (σημερινό Όσλο) προσπαθώντας να επιβιώσει πουλώντας άρθρα σε εφημερίδες. Παλεύοντας καθημερινά με την πείνα, την εξαθλίωση και την κοινωνική ταπείνωση, διατηρεί την ακεραιότητά του παραμένοντας πιστός στις υπαρξιακές του αναζητήσεις.

Γραμμένο στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, το πιο δημοφιλές και πολυμεταφρασμένο έργο του Χάμσουν, είναι ένα έργο έντονα αυτοβιογραφικό, κλειστοφοβικό και κατά στιγμές αφόρητα ρεαλιστικό, με σαφείς επιρροές από το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι. Αποτέλεσε τομή στην ιστορία της λογοτεχνίας γιατί μετατόπισε το βάρος της αφήγησης στην ψυχολογία του ήρωα και κατάφερε να διεισδύσει όσο λίγα στην απελπισία της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και το μεγαλείο που κρύβεται μέσα σε αυτήν.

Μετάφραση - Θεατρική Προσαρμογή: Αναστάσιος Βενέτης
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Μαρία Μητροπούλου
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Ερμηνεύει ο Πέρης Μιχαηλίδης

H παράσταση είναι υπό την Αιγίδα της Νορβηγικής πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Διάρκεια: 70΄

Πέμπτη 21 Απριλίου, 21:00

« Ένας πανηγυρικός και ένας επικήδειος»

Με το Βασίλη Βλάχο

 Ο Βασίλης Κατσικονούρης συναντά το δάσκαλο των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων και σκηνοθετεί δύο κωμικούς μονολόγους του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μία παράσταση με ερμηνευτή το Βασίλη Βλάχο.

Ο Επικήδειος, ένα από τα τελευταία έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό τη ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που στο τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το δράμα ενός συγγραφέα που πλησιάζοντας στο τέλος του, διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον.

Ο Πανηγυρικός  είναι μια πικρή κωμωδία. Η ημέρα που την λογάριαζε , ο κύριος Δήμαρχος, σαν την μεγάλη ημέρα της ζωής του, την πιο λαμπρή εμφάνιση του δημόσιου βίου του, εξελίσσεται σε διασυρμό, σε γελοιοποίηση, σε ισόβια καταστροφή των ονείρων του. Και με υπαίτιο τον ίδιο του τον εαυτό, τον ευερέθιστο και ασυγκράτητο χαρακτήρα του, και τις καιροφυλακτούσες ευέξαπτες ενοχές του.

Σκηνοθεσία Βασίλης: Κατσικονούρης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους

Ερμηνεύει ο Βασίλης Βλάχος

Διάρκεια  70΄ 

Παρασκευή 22 Απριλίου, 21:00

 «Το όνειρο ενός γελοίου»

του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Με τον Δημήτρη Βερύκιο

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει…

Το «Όνειρο» ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου, που παίζει φλογέρα και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.

Κείμενο: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Βερύκιος
Συμμετέχει η σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου (φλογέρα και τραγούδι)
Σκηνοθεσία: Τάκης  Χρυσικάκος

Διάρκεια: 70 λεπτά 

Σάββατο 23 Απριλίου,  21.00

 Ο Μέγας Ιεροεξεταστής

Του Φιόντορ  Ντοστογιέβσκι
από τους Αδελφούς Καραμάζοβ (δεύτερος τόμος - πέμπτο κεφάλαιο)

Με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο

Πρόκειται για μιαν εκπληκτική ανατομία της ανθρώπινης προσωπικότητας - τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο - όσον αφορά το ερώτημα «εξουσία ή ελευθερία;». Παρουσιάζεται ως ένα ποίημα του δεύτερου από τους τρείς αδελφούς Καραμάζοβ, του πιο φιλοσοφημένου, του Ιβάν προς το μικρότερο αδελφό, Αλιόσα, τον πιο θρησκευόμενο, εκείνη τη στιγμή δόκιμο μοναχό. Η ιστορία, που μεταφέρει ο Ιβάν στον αδελφό του Αλιόσα, διηγείται την επιστροφή του Χριστού στη γη, και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη του 15ου αιώνα. Πλήθος ανθρώπων τον υποδέχεται παραληρώντας από συγκίνηση, ώσπου περνά από εκεί ο Μέγας Ιεροεξεταστής ο οποίος, τον συλλαμβάνει. Την νύχτα πηγαίνει να τον επισκεφτεί στο κελί του.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής αποδεικνύει στον Ιησού με επιχειρήματα ότι αυτό που έφερε στη Γη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Κι αυτό γιατί ο Χριστός παρεξήγησε τη φύση των ανθρώπων και, στην προσπάθειά του να κάνει καλό, έκανε κακό...

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Επεξεργασία Κειμένου: Ματίνα Μόσχοβη
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης, Άννυ Ζερβού
Φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη
Επεξεργασία Ηχου: studio 19 – Κώστας Μπώκος

Διάρκεια: 70΄

Κυριακή 24 Απριλίου,  21.00

 Όνειρο στο Κύμα & Έρως Ήρως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία Δ.Αβδελιώδη

με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη

Τα δυο αριστουργήματα του Α.Παπαδιαμάντη, Όνειρο στο Κύμα και Έρως Ήρως μεταλλάσσονται σε ένα λυρικό θέατρο, που παρά την ιδιότυπη μορφή της γλώσσας τους  γίνονται απόλυτα κατανοητά και απευθύνονται σε όλους, μέσα από μια μοναδική παράσταση που έχει υμνηθεί από κριτικούς και κοινό και θεωρείται μάθημα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής.

Στο πρώτο διήγημα της παράστασης ο Παπαδιαμάντης στήνοντας ένα ιδανικό, ονειρικό τοπίο φυσικής ομορφιάς μέσα στο φεγγαρόφωτο, απορρίπτοντας συνειδητά την πρόκληση μιας μάταιης, στιγμιαίας ικανοποίησης, επιλέγει να εστιάσει το βλέμμα του, αποενοχοποιημένος από το πάθος, για να αντικρίσει κατάματα με δέος, την ομορφιά της νεαρής Μοσχούλας, την ομορφιά του γυμνού γυναικείου σώματος καθώς βυθίζεται και αναδύεται από τη θάλασσα.

Στο δεύτερο διήγημα ο Έρωτας, έχοντας ρίξει τα βέλη του ερωτικού πάθους, έχει κατέβει στη γη και έχει κουρνιάσει μέσα στο νου και την καρδιά ενός Νεαρού ναύτη για ένα  συνομήλικό του Κορίτσι.  Ο αφηγητής Παπαδιαμάντης αφουγκράζεται το πάθος του ερωτευμένου Νεαρού, τον νοιώθει και συντάσσεται μαζί του, μπροστά στον άμεσο και αιφνίδιο κίνδυνο να χάσει για πάντα το ύψιστο αντικείμενο της επιθυμίας του, την Νεαρή αγαπημένη του, από έναν πολύ μεγαλύτερό του Άνδρα.

Διδασκαλία Ερμηνείας, Σκηνική όψη, Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεία: Θεμιστοκλής Καρποδίνης

Διάρκεια: 70΄

Μ.Δευτέρα 25 Απριλίου , 21:00

 Κόλχαας του Χάινριχ φον Κλάιστ

με τον Νίκο Αλεξίου

Γραμμένη το 1808, νουβέλα Michael Kohlhaas του Heinrich von Kleist βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που διαδραματίστηκε τον 16ο αιώνα, κατά την περίοδο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στη Γερμανία. Υπόδειγμα του καλού, έντιμου πολίτη, o έμπορος αλόγων Michael Kohlhaas ζει στο Βραδεμβούργο, στις όχθες του ποταμού Χάβελ. Μια μέρα, δύο από τα ωραιότερά του άλογα κατάσχονται από το νεαρό βαρόνο Βέντσελ φον Τρόνκα. Αντιμέτωπος με την αυθαιρεσία, τη βία και την αρπαγή, ο Κόλχαας καταλήγει ως επικεφαλής μιας μικρής ομάδας εξεγερμένων αγροτών, κτηνοτρόφων, μαστόρων και μισθοφόρων που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, παίρνοντας  τα όπλα κατά των πυργοδεσποτών της περιοχής.

Ο ηθοποιός, μόνος του στη σκηνή, αφηγείται την τραγική ιστορία του επαναστάτη Μίχαελ Κόλχαας ακολουθώντας τη μακρά παράδοση της προφορικής αφήγησης (storytelling). Ξεδιπλώνει επί σκηνής το υλικό της ιστορίας και το επικοινωνεί με μοναδική σκευή τα εκφραστικά του μέσα. Με μια εξαιρετική οικονομία μέσων, καλείται να παραστήσει τόσο τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του ήρωα όσο και τους χώρους της δράσης, τον κρότο των όπλων, τα ποδοβολητά των ζώων, τις ιαχές της μάχης, υπενθυμίζοντας πως η προφορική αφήγηση γέννησε τόσο το θέατρο όσο και τη γραπτή λογοτεχνία.

Κείμενο: Χάινριχ φον Κλάιστ
Σκηνοθεσία: Νίκος Αλεξίου
Ερμηνεύει ο Νίκος Αλεξίου

Διάρκεια: 95'

M.Tρίτη 26 Απριλίου, 21:00

«Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη

 Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου δημοσιεύτηκε το 1877 και είναι η φανταστική ιστορία που αφηγείται την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας Από την εποχή της χαμένης αθωότητας, της αγάπης και της τρυφερότητας, στο επίπεδο της ενοχής και της αγριότητας.

Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι  μέσα από το Όνειρο του γελοίου  ανθρώπου, ερμηνεύει και αναλύει την ψυχοσύνθεσή μίας ύπαρξης που μέσα στις υπόγειες διαβάσεις και τις κατακόμβες της σκέψης του, μέσα από τη συνύπαρξη αντιθέσεων – φως και σκοτάδι, πραγματικό και φανταστικό,  χθες και  σήμερα -  γέννησε ελπίδα και αναγέννηση,

Κείμενο:  Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Σκηνοθεσία :Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική :Πάνος Μαλανδρής
Διεύθυνση Παραγωγής Γιώργος Κολιοβέτας
Επιμέλεια Παραγωγής : Κλέλια Παπαγιανοπούλου
Ερμηνεύει ο Μιχαήλ Γιαννικάκης

Διάρκεια: 70'

Εισιτήρια: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 14 ευρώ
Βρείτε αναλυτικά τα 300+ σημεία προπώλησης
Viva:www.vivapayments.com/el-gr/network
ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:  10 ευρώ
*Προσφορά τιμής για πακέτο παραστάσεων.
Προπώληση: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12 ευρώ  -Στο ταμείο του θεάτρου Τζένη Καρέζη, Τ: 210 3636144 ||210 3625520 & στο Viva.gr ||τηλέφωνο κρατήσεων 11876||, στο κατάστημα Viva ||The Mall Athens|| και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο  tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos  και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr


9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μολις γυρισα απο τον μονολογο του κ.Νικου Αλεξιου.Ευχαριστω θερμα την θεατρομανια για την ευκαιρια αυτη.Ηταν ενα φανταστικο σε νοηματα εργο ,παρουσιασμενο με τον καλυτερο δυνατο τροπο απο εναν αψογο ηθοποιο.Ο κυριος Αλεξιου με κερδισε και εφυγα κατενθουσιασμενος απο το παιξιμο του.Μετεφερε αριστα ολο το κειμενο ζωντανα μπροστα μας.Συγχαρητηρια που εμαθε ενα τετοιο κειμενο(95' συνεχομενα) και ακομα περισσοτερα συγχαρητηρια του αξιζουν που μας μετεδωσε τοσα συναισθηματα.ΜΠΡΑΒΟ!!

  2. Παρακολούθησα την παράσταση "Κόλχαας". Εξαιρετικός ο Νίκος Αλεξίου, η ερμηνεία του σε συνδυασμό με τον φωτισμό και τον ήχο έδωσαν ρεαλιστική χροιά στην αφήγηση και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ευχαριστώ για την πρόσκληση!

  3. Παρακολούθησα την παράσταση το όνειρο ενός γελοίου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι με τον Δ. Βερύκιο να αποδίδει σε μονόλογο όλο το έργο. Οφείλω να εξάρω την προσπάθεια του ηθοποιού να αναδείξει ένα κατά την άποψή μου παρωχημένο κείμενο και να πει χιλιοειπωμένα πράγματα για την αγάπη προς τον πλησίον και τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης, σύμφωνα με τη διδασκαλία της χριστιανικής θρησκείας. Με αυτά τα δεδομένα ενός αδιάφορου και εξαντλημένου ως προς τα νοήματα θεατρικού λόγου, θεωρώ ότι ο ηθοποιός ερμήνευσε άψογα το ρόλο του και βοήθησε να καλυφθούν κατά τι οι αδυναμίες του κειμένου. Δεν νομίζω ότι προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο η σοπράνο με τη φλογέρα της. Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.

  4. Στα πλαίσια του φεστιβάλ μονολόγων στο θέατρο Τζένη Καρέζη παρακολούθησα δυο πολύ καλές και προσεγμένες παραστάσεις, που αν και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, με εντυπωσίασαν:
    1 "To Κιβώτιο" Συγκλονιστική παράσταση, κατάθεση ψυχής από το Φώτη Μακρή. Πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία, είχε αγωνία και ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος.
    2 “Πανηγυρικός & Επικήδειος” . Ο Βασίλης Βλάχος ήταν τέλειος και στους δυο κωμικούς μονολόγους και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Ειδικά ο “Επικήδειος” είχε πάρα πολύ γέλιο!
    Συγχαρητήρια τόσο στους συντελεστές των παραστάσεων, όσο και στους διοργανωτές του φεστιβάλ για τις ωραίες επιλογές τους.