Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Διασκευή: Δημήτρης Αθανίτης
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αθανίτης
Σκηνογραφία: Δημήτρης Αθανίτης
Κοστούμια: Δημήτρης Αθανίτης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Δημήτρης Αθανίτης
Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, Δημήτρης Αθανίτης
Περιγραφή
Το αριστούργημα του Σαίξπηρ θα ζωντανέψει για 3η συνεχόμενη χρονιά από την ερχόμενη σεζόν στη σκηνή του Θεάτρου Βαφείο. Μια ατμοσφαιρκή παράσταση που καθηλώνει τους θεατές, βάζει επίκαιρα ερωτήματα και μεταφέρει την αίσθηση της ανάτασης που μόνο τα μεγάλα έργα μπορούν να δώσουν.
Περισσότερα
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης μένοντας πιστός στον Σαιξπηρικό λόγο, εστιάζει στο μυθικό ζευγάρι και αναδεικνύει την Λαίδη Μάκβεθ σαν έναν αρχετυπικό γυναικείο χαρακτήρα, που όχι μόνο στέκεται ισότιμα δίπλα στον πανίσχυρο σύζυγο της αλλά παίρνει την πρωτοβουλία, καθώς ο έρωτας και το πάθος για εξουσία πλέκονται στην πιο ακραία σχέση που έχει υπάρξει.
Η παράσταση βάζει σε πρώτο πλάνο τον λόγο του Σαίξπηρ πάνω στην ανθρώπινη ψυχή, τον έρωτα, την εξουσία και τους μηχανισμούς της,. Ένας λόγος διεισδυτικός, επίκαιρος, που ψυχογραφεί τους ήρωες και μια κοινωνία ολόκληρη.
Η Λαίδη Μάκβεθ και ο σύζυγος της Μάκβεθ, ευγενείς στην μεσαιωνική Σκωτία, είναι δύο πρόσωπα παθιασμένα για έρωτα και εξουσία, που θα φτάσουν στον φόνο για να πάρουν το στέμμα. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για ένα πληγωμένο ζευγάρι, που προσπαθεί απεγνωσμένα να κατακτήσει το μέλλον. Ένα μέλλον που έχει ήδη χάσει οριστικά. Και με πλήρη επίγνωση αυτής της απώλειας, οπλίζονται με δύναμη και κυνισμό καθώς δοκιμάζουν να διεκδικήσουν τα πάντα. Ό,τι θεωρούν ότι τους ανήκει. Όμως μέσα τους είναι αγνοί. Και θα εναντιωθούν μόνοι στον εαυτό τους.
Φωτογραφίες
Πότε & Πού
Βαφείο - Λάκης Καραλής Ακαδημία Πλάτωνος - Βοτανικός - Κεραμεικός - Κολωνός - Μεταξουργείο
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, ΒοτανικόςΠρεμιέρα: 04/11
Ημέρες & Ώρες | |
---|---|
Δ | |
Τ | 21:00 |
Τ | |
Π | |
Π | |
Σ | |
Κ |