Το πάρτυ της ζωής μου

Προσεχώς από 20/10
2ος Χρόνος επιτυχίας
Κείμενο: Ελένη Ράντου
Σκηνοθέτης: Ανέστης Αζάς
Σκηνογραφία: Μαγιού Τρικεριώτη
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ερμηνεύουν: Ελένη Ράντου

Περιγραφή

Μια  συναρπαστική ιστορία μνήμης και “αμνησίας”…πλάθει η Ελένη Ράντου, ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα, ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί…  και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής. Η Ελένη Ράντου σε μια soloperformance ξετυλίγει με […]

Περισσότερα

Μια  συναρπαστική ιστορία μνήμης και “αμνησίας”…πλάθει η Ελένη Ράντου, ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα, ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί…  και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.

Η Ελένη Ράντου σε μια soloperformance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους  που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία…

 

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΗΤΙΔΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:  ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΣΙΑΜΑΣΦΥΡΗ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΤΟΥΣΑΚΗΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: DREAM PRODUCTIONS

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Διάνα

Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ: 210 3626596

Εισιτήρια: Ενιαία τιμή προπώλησης για τον πρώτο μήνα 15 €
Πληροφορίες: 210 3626596
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-party-tis-zois-mou-2os-xronos/

Πρεμιέρα: 20/10

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 20:00
Π 20:00
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 19:30

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τον Ιωάννη Λάζιο

  Με ένα κείμενο αρκετά αυτοαναφορικό, συναισθηματικά πυροδοτημένο από το ερμάριο της προσωπικής μνήμης και εμπνευσμένη από τον θεατρικό καμβά των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχιου , στοιχειοθετεί η κυρία Ράντου το θεατρικό έργο "Το πάρτι της ζωής μου" στο οποίο μας καλεί να συμμετάσχουμε στο θέατρο «Διάνα». Ένα πάρτι στο οποίο κάθε καλεσμένος θα βρει στον κειμενικό λόγο ίχνη αλήθειας για να ταυτιστεί.

  Το έργο της Ελένης Ράντου ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα. Ένας ιδιότυπος κλαυσίγελος θα λέγαμε. Χτίζει με εξαιρετική δεξιοτεχνία τη δραματική κορύφωση, η οποία θα κάνει το κοινό να δακρύσει ή και να κλάψει και αμέσως το αποφορτίζει τρέποντας τη θλίψη σε χαρά. Το χιούμορ διατρέχει όλη την παράσταση και αυτό είναι που ξεχωρίζει περισσότερο από όλα στην παράσταση. Μαζί με αυτό στέκει και η προσπάθεια για φιλοσοφικό στοχασμό. Ίσως φιλοσοφία εκ του προχείρου, αλλά σίγουρα βιωματική, σχεδόν λαϊκή. Όλα αυτά ενταγμένα στο ρυθμό της παράστασης, που είναι συνεχής και αδιάκοπος. Και αν το έργο είναι σχετικά μεγάλο για μονόλογος, ο καλός ρυθμός μετουσιώνει τον χρόνο και έτσι δίνει το απαραίτητο περιθώριο στη δημιουργό να αναπτύξει τόσο τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει η ίδια, όσο και τα πρόσωπα που την περιβάλλουν.

  Στην υπέροχη σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά έχω να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να την διακρίνεις. Έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ στην σπαρακτική ερμηνεία της Ράντου, που δεν μπορείς να την εντοπίσεις. Ο ρεαλισμός της έχει φτάσει στον βαθμό, που είναι σαν να βλέπεις την Ελένη Ράντου σε μια κατάθεση ψυχής. Εξομολόγηση της ζωής μιας γυναίκας, ανακατωμένη με τον απαραίτητο μύθο για την εξυπηρέτηση της θεατρικότητας. Μέρος αυτής της θεατρικότητας, συνιστά η μελωδική μουσική παρουσία των «STRING DEMONS». Ειλικρινά διανθίζουν ευχάριστα την παράσταση. Ακολούθως εναρμονίζονται τα συμπαθητικά κοστούμια της Κικής Γραμματικοπούλου και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα.

  Σε κείμενα σαν αυτό, είναι δύσκολη η σκηνογραφία. Η ιστορία που αφηγείται η πρωταγωνίστρια έχει πολλές εικόνες και διαφορετικούς χώρους, κάτι που καθιστά πρόκληση την δουλειά του σκηνογράφου που πρέπει να δώσει το χωρικό πλαίσιο της δραματικής δράσης. Μπορεί να πέσει στην παγίδα να δημιουργήσει ένα σκηνικό φόντο, στατικό και αδιάφορο, το οποίο θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της ιστορίας και να πρόκειται για κάτι ανάξιο παρατήρησης. Μα αυτό δεν συνέβη στη δουλειά της Μαγιού Τρικεριώτη. Αν και το σπίτι είναι το σημείο αναφοράς της παράστασης δεν είναι καθόλου αδιάφορο. Η ασαφοποίηση του σκηνικού και η σύνθεση, με τρόπο τέτοιο που να είναι τόσο πλήρες και ταυτόχρονο τόσο κενό, καθιστά το σκηνικό παραπάνω από αξιοπρόσεκτο.

  Επιτέλους να πούμε ότι η παράσταση κυλά αβίαστα και ευχάριστα, ενώ ανακινεί μέσα μας ποικίλα συναισθήματα. Χωρίς ενδοιασμό στην συγκεκριμένη παράσταση ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να δει την Ελένη Ράντου σε μια γνήσια ερμηνεία, που ξεπερνά κατά πολύ την ιδέα που -ίσως- είχαμε για αυτήν. Αν, δε, άφηνε λίγο παραπάνω χρόνο τον θεατή αιχμάλωτο στη συναισθηματική ένταση που του δημιουργούσε θα μιλούσαμε για ρεσιτάλ ερμηνείας. Εντούτοις, τα δάκρυα και ο ιδρώτας που χύνει επι σκηνής αξίζουν τον κόπο και με το παραπάνω. Μια παρατήρηση μονάχα, στο τέλος της παράστασης το φινάλε έρχεται λίγο νωρίτερα από το οριστικό και αυτό δημιουργεί μια αχρείαστη σύγχυση στο θεατή.

 2. Μια παράσταση που πραγματικά αξίζει να δείτε! Η Κα Ράντου με την μοναδική ερμηνεία της σε ένα εκπληκτικό κείμενο γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση θα σας συμπαρασύρει στο πιο τρελό και υπέροχο Πάρτυ της ζωής σας!!!