Leonardo’s Ring

Αρχείο Παίχτηκε από 19/10/2015 έως 23/02/2016
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 120'
Συγγραφέας: Rick Elice
Μετάφραση: Κώστας Βούλγαρης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Λιβανός
Ερμηνεύουν: Ηλίας Κακλαμάνης, Κωστής Κούκιος, Νίκος Χαλατζίδης, Χρήστος Πανώρας, Κωνσταντίνος Μενούνος, Θάνος Κυριαζής, Σταμάτης Κακαβελάκης

Περιγραφή

Πρόκειται για την ιστορία ενός δαχτυλιδιού που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, διαμέσου των αιώνων. Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο πέρασε από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Αυτοί που το αποκτούν τι το ιδιαίτερο έχουν και ποια λύση δίνεται στη ζωή τους μέσω του δαχτυλιδιού;

Περισσότερα

Leonardo’ s Ring in the mirror by Rick Elice και πάλι στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ

(3ος χρόνος επιτυχίας)

Ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα επαναλαμβάνεται, σε μια νέα φόρμα παράστασης, στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασης, για περιορισμένες παραστάσεις!

Το «Leonardos Ring», του βραβευμένου με 4 Τόνυ Rick Elice, θεωρείται ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα, εφάμιλλο του «Shopping and Fucking» και του «Άγγελοι στην Αμερική».

Προσωπική επιτυχία του Γιώργου Λιβανού και του Studio Κυψέλης, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία pocket theater στην Ελλάδα και πήρε εγκωμιαστικές κριτικές και δύο βραβεία ( Best movie trailer στο 4o Διεθνές ψηφιακό Festival και τραγουδιού στη Μαριάννα Τόλη στα Gay Awards).

H φετινή πειραγμένη εκδοχή παίζεται σαν ασπρόμαυρο film σε νέο σκηνικό και με την περίφημη σκηνή του Λευκού Οίκου.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Μετάφραση: Κώστας Βούλγαρης
Επεξεργασία-απόδοση κειμένου: Γιώργος Λιβανός
Σύμβουλος παράστασης: Βασίλης Μπουζιώτης
Στίχοι-μουσική διδασκαλία-μουσική επιλογή: Μαριάννα Τόλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Χαλατζίδης
3d animation: Φώτης Σπυρόπουλος
Θεατρολογική ανάλυση: Γιάννης Ζέρβας
Βοηθοί σκηνογράφου: Διονύσης Κατερέλλος
Βοηθός ενδυματολόγου: Βάνια Αλεξάντροβα
επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Γιώργος Βιτωράτος
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου - Δευκαλίων Βελερεφώντης - Κώστας Βολιώτης - Θωμάς Γιαννάκης ( Studio Κυψέλης Photos ) .

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια αδιάφορη, άνευρη, παράσταση ή στο studio Κυψέλη, έμοιαζε σαν από ερασιτέχνες ηθοποιούς Ένα κείμενο με μεγάλες δυνατότητες αν έπεφτε σε χέρια σκηνοθέτη και ηθοποιών. Η παράσταση σε αυτήν την μορφή δεν αφορά κανέναν, ούτε καν τους gay, εκτός ίσως από αυτούς που έτρεξαν να δουν γυμνό, αλλά και αυτοί ακόμα μάλλον θα απογοητεύθηκαν.

  2. Μια κακή έως απαράδεκτη παράσταση με μπερδεμένη σκηνική δράση, σκηνές φτιαγμένες μόνο για να γδυθούν οι ηθοποιοί. Η σκηνοθεσία προσπάθησε να δώσει διαφορετικές οπτικές με πολλούς διαφορετικούς ερμηνευτικούς τρόπους καταφέρνοντας μόνο να τα μπερδέψει όλα. Οι ερμηνείες η μία χειρότερη από την άλλη (ίσως όχι τόσο του Νίκου Χαλατζίδη) με αποκορύφωμα το απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο «έπαιζε» ο Κωνσταντίνος Μενούνος (ο οποίος δεν ξέρω αν χόρευε ή έπαιζε χειρότερα). Σε αυτή την αθλιότητα δύο πράγματα έκαναν την διαφορά. Το πρώτο η χρήση του βίντεο, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζετε σε πολλές παραστάσεις σαν σκηνικό χωρίς νόημα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το είδα να χρησιμοποιείτε και να παίζει και ρόλο στην δράση αλλά και να αποτελεί εικαστικά μέρος του συνόλου. Το δεύτερο ήταν η ερμηνεία του Χρήστου Πανώρα ο οποίος ήταν ο μόνος ο οποίος έπαιζε, και ενώ είχε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους με διαφορετικό τρόπο παιξίματος όλοι, τους έφερε όλους εις πέρας καταφέρνοντας κάθε φορά να σηματοδοτήσει την σκηνική του πράξη, την δράση και τον ρόλο του.

  3. Πολύ καλή παράσταση, με ενδιαφέρον θέμα. Στα θετικά της παράστασης το πρωτότυπο σενάριο, η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί και η μουσική. Αξιόλογες ερμηνείες από τους περισσότερους ηθοποιούς. Ευχαριστώ τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση!

  4. Μια πολύ καλή παράσταση με καλές ερμηνείες από όλο το καστ των ηθοποιών. Η ιστορία ένος δαχτυλιδιού το οποίο σχεδίασε και πρόσφερε ο Λ. Ντα Βιντσι στον εραστή του και η διαδρομή του στο πέρασμα των αιώνων από ζευγάρι σε ζευγάρι. Ευχαριστώ πολύ το ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.