Rejection Vοl.2

Αρχείο Παίχτηκε από 22/02/2019 έως 24/03/2019
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια: 80'
Στίχοι: Hλίας Παυλόπουλος
Συγγραφέας: Σταύρος Μητρόπουλος
Σκηνοθέτης: Σταύρος Μητρόπουλος
Φωτισμοί: Aλέξανδρος Αλεξάνδρου
Χορογραφία: Εριφύλη Δαφέρμου
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο:

Στο ρόλο του Mouldbreath (Φωνή, Κιθάρα, Μαντολίνο): Σταύρος Μητρόπουλος
Στο ρόλο του Worm Eaten Vagus (Πνευστά, μπάσο, δεύτερη φωνή): Θάνος Μητρόπουλος
Στο ρόλο της Shake Teeth (Πιάνο, δευτερή φωνή): Χριστίνα Συριοπούλου
Στο ρόλο του Heart Beat Zero (Κρουστά, δευτερή φωνή): Μιχάλης Κασβίκης

Χορεύουν: Εριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης, Μαρίνα Τσαπέκου

Περιγραφή

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή της παράστασης «Rejection Vol.2» και τα αλλεπάλληλα sold out στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι Dirty Granny Tales προσθέτουν δυο επιπλέον μέρες για όσους έχασαν αυτό το συναρπαστικό θέαμα, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 21:00.

Περισσότερα

των Dirty Granny Tales

Η παράσταση που για πολλούς θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η Βρώμικη Γριά, ανεβαίνει με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Μέσα από δρόμους που δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα, αυτή η ομάδα θα δώσει στην αφήγηση της ιστορίας μια άλλη διάσταση.

Ένα έργο  εμπνευσμένο από την ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για την δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock και ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper.

Τα «σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Burton και The Residents, όπως επίσης και από Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η γιαγιά κάθισε ξανά στην παλιά κουνιστή πολυθρόνα με το λιγοστό φως από το τζάκι να φωτίζει το τσακισμένο της πρόσωπο. Φιγούρες ναρκωμένες από το παγωμένο της βλέμμα, την παρατηρούν με δέος και τρόμο, περιμένοντας να τους αφηγηθεί το επόμενο παραμύθι της.

Ακουστικές κιθάρες και μπάσο ηχούν στο βαρύ ρυθμό των κρουστών, θλιμμένα μαντολίνα,  ένα χαμογελαστό πιάνο και πολύμορφες φωνές που μιμούνται χαρακτήρες τραγουδώντας, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό ηχόχρωμα.

Χορεύτριες ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες του παραμυθιού, άλλοτε με γήινες και άλλοτε με απόκοσμες κινήσεις και το κουκλοθέατρο κι αυτό, ζωντανεύει στη σκηνή πλάσματα από άλλους κόσμους. Προβολές animation έρχονται να συμπληρώσουν τη συνταγή των παραμυθιών της βρώμικης γιαγιάς.

H ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της. Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια. Ένα παιδί, που η μόνη του επαφή του με τον έξω κόσμο, ήταν μέσα από ένα μικρό παράθυρο. Ένα παιδί, για το οποίο το παιχνίδι και το χαμόγελο των άλλων παιδιών έμενε πάντα απρόσιτο. Η στερημένη παιδική του ηλικία τον μετέτρεψε σ’ ένα πλάσμα αποκρουστικό και η απόρριψή του από τους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτη.Η ανάγκη του για κοινωνική επαφή τον οδήγησε στο φόνο και εν τέλει, στην εκτέλεση. Το παραμύθι εξελίσσεται στον κόσμο των νεκρών. Τι αντιμετώπιση θα έχει εκεί από τις άλλες ψυχές; Θα τον αποδεχτούν ή θα τον απορρίψουν κι αυτές;

Κούκλες: Merlin Puppet Theatre
Animation: Σταύρος Μητρόπουλος
Τεχνική επιμέλεια: Θάνος Μητρόπουλος, Γιώργος Πετράτος
κούκλες: Εριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης, Μαρίνα Τσαπέκου

Φωτογραφίες