Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά

από 01/10 έως 28/04
9ος χρόνος παρραστάσεων
Διάρκεια: 55’
Κείμενο: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνοθέτης: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία: Ευγένιος Αρβανιτάκης - Σοφιαλένα Ξεζωνάκη
Κοστούμια: Άννα Σαντοριναίου(κοστούμια & κούκλες)
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Σιφάκης
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Ψαλίδας, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου
Σε διπλή διανομή : Ρωξάνη η Εύη Κολιούλη
Άτρο ο Χρήστος Καραβέβας

Περιγραφή

 Η παράσταση που ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με δύο sold out παραστάσεις και δέχτηκε δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 8η χρονιά.

Περισσότερα

Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος,είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού

Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου

Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Συμεωνίδης

Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος

Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

 

 Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης

«Το Αγόρι Με τα Μπλέ Μαλλιά», είναι μία παράσταση για παιδιά 3-6,5 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους του υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης.   Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με την φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβητσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον (ψάξει) αναζητήσει. Σε ένα δάσος που κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό τα μπλε μαλλιά του δεν φαντάζουν πρόβλημα, και καθώς ο Άτρο μπαίνει πιο βαθιά μέσα στο δάσος αναζητώντας τον φίλο του, δημιουργεί καινούριες αναπάντεχες φιλίες που δεν βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη σε έναν κοινό σκοπό.

Η ιστορία εάν και απλή στην δομή της για να είναι κατανοητή σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική (σχολική) ζωή των παιδιών.

- Bullying

- Ξεπερνάω τους Φόβους μου

-Μαθαίνω να κάνω φίλους που είναι διαφορετικοί από εμένα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού
Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Φούρνος

από 01/10 έως 28/04
Μαυρομιχάλη 168, Aθήνα
Τηλ: 2106460748 Website: www.fournos-culture.gr/

Εισιτήρια: 10€
Πληροφορίες: 2106460748
Προπώληση: https://www.more.com/theater/to-agori-me-ta-mple-mallia-gia-9i-xronia/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 11:30