Μία Μέλισσα τον Αύγουστο

από 04/07 έως 03/08
Διάρκεια: 105 λεπτά (με διάλειμμα)
Κείμενο: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνοθέτης: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνογραφία: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Θάλεια Σακαλή
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου

Περιγραφή

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη από τις 4 Ιουλίου!

Περισσότερα

Η κωμωδία «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη «πτήση» τόσο στο θέατρο (2004-2005) όσο και στον κινηματογράφο (2007), μας μεταφέρει σε μια απέραντη και απόμερη παραλία. Σε μια ακτή που προσεγγίζεις μόνο με βάρκα! Εκεί καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του τη Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίλντεγκαρντ και την ερωμένη του τη Μαρία που το παίζει κωφή!

Κι ενώ όλα κυλούν ευχάριστα, μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη!  Εκείνος ξαφνικά πρήζεται πολύ, εντυπωσιακά πολύ και εμφανίζεται με μια εντελώς διαφορετική μορφή! Αυτό ήταν… ο Χάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη: τον άλλο του εαυτό, που κρατούσε για χρόνια κρυφό. Η παρέα θα περάσει δύσκολες ώρες και θα δοκιμαστεί εκτός δικτύου, χωρίς νερό, χωρίς σκιά... Το «φοβισμένο» alter ego του Χάρη θα ανακατέψει τα συναισθήματα των φίλων, θα φανερώσει μυστικά, ψέματα και αλήθειες και θα ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία στην παραλία…

Υπόθεση του έργου: Ο Χάρης κι η παρέα του κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά τον τσιμπάει μια μέλισσα, η οποία του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο και φέρνει στην επιφάνεια τον «άλλο του εαυτό». Το λίγο πιο «γεματούτσικο» alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του, προκαλώντας ανελέητο πανικό στην παρέα και ασταμάτητο γέλιο στο κοινό!

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυσάνθη Παπαλεβέντη

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

 

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Λαμπέτη

από 04/07 έως 03/08
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα
Τηλ: 2106457086

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος : 17 Ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών) : 15 Ευρώ, Αμεα : 10 Ευρώ
Πληροφορίες: 2106457086
Προπώληση: https://www.more.com/theater/lampeti/mia-melissa-ton-augousto/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21:15
Π 21:15
Π 21:15
Σ
Κ