Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Δανάη Δημοπούλου, Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος
Φωτισμοί: Χρήστος Καρασαββίδης, Βασίλης Κοντογιάννης
Ερμηνεύουν: Κάτια Νεκταρίου, Βασίλης Τριανταφύλλου
Περιγραφή
Το Lacrimosa είναι ένα από τα πιο αιχμηρά και συγκλονιστικά έργα του Θανάση Τριαρίδη. Στην καρδιά του βρίσκεται η ανθρώπινη απελπισία και η αδυναμία να συμφιλιωθούμε με το κακό που μας περιβάλλει, αλλά και μας κατοικεί. Ο τίτλος, δανεισμένος από τη νεκρώσιμη ακολουθία του Μότσαρτ, γίνεται αφετηρία για μια παράσταση που αγγίζει το ανείπωτο: το πένθος, την ενοχή, την οδύνη και την ελπίδα που αναδύεται μέσα από τη σκοτεινότερη στιγμή. Στο Lacrimosa η γλώσσα γίνεται σπαρακτική μουσική, ένας ύμνος στην αδυναμία και ταυτόχρονα μια κραυγή ενάντια στη λήθη. Ένα κείμενο που εξετάζει κατά πρόσωπο την αμαρτία, την επιθυμία και την συνενοχή.
Περισσότερα
Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα κι αμαρτωλά έργα του Θανάση Τριαρίδη, ζωντανεύει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Noūs - Creative Space σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρασαββίδη, ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, φιλοδοξώντας να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μεταξύ κοινού και σκηνής.
Η παράσταση, με την Κάτια Νεκταρίου και τον Βασίλη Τριανταφύλλου, μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε χώρο τελετουργίας, όπου ο θεατής δεν μένει αμέτοχος. Ο μύθος περνά από γενιά σε γενιά. Κι αυτή η επίκτητη αποστολή πρέπει να ολοκληρωθεί.
Το έργο δεν αφήνει κενά διαφυγής∙ κάθε λέξη και κάθε σιωπή λειτουργεί σαν βήμα προς την αποκάλυψη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Δημοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Σχεδιασμός Αφίσας, βίντεο, φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου
Επικοινωνία: Κατερίνα Γρυλλάκη
Εκτέλεση Παραγωγής: Νίκος Τριανταφύλλου
Παραγωγή: Θέατρο Noūs - Creative Space
Φωτογραφίες
Βίντεο
Πότε & Πού
Nous (Νους) - Creative space ΑΘΗΝΑΚυψέλη - Βικτώρια
από 05/11 έως 25/12Τηλ: 21 0823 7333 Email: [email protected] Website: /theatrenous-creativespace.com/
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 12€, Μειωμένο για σπουδαστές Καλών Τεχνών: 10€, Ατέλεια: 8€, Ομαδικό άνω των 12 ατόμων: 10€
Πληροφορίες:
Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο για θεατές άνω των 18 ετών. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 8237333, 6984219399
Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/nous-kentriki-skini-lacrimosa-apeproto/?lang=el
| Ημέρες & Ώρες | |
|---|---|
| Δ | |
| Τ | |
| Τ | 21:00 |
| Π | 21:00 |
| Π | |
| Σ | |
| Κ | |











