Συγγραφέας: Eύη Σούλη
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώλικα Πουλοπούλου
Σκηνογραφία: Μαριλένα Γεωργαντζή
Κοστούμια: Αγγελική Κοτρώνη- Maiden Brand
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη, Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Χορογραφία: Eύη Σούλη
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Φώτη, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Μαργαρίτα Τρίκκα, Δημόκριτος Σηφάκης
Περιγραφή
Η νέα παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού «Στέρεο Νερό» με τίτλο «DALGA / ΚΥΜΑ» παρουσιάζεται για 3 μόνo βραδιές στο ιστορικό νυχτερινό κέντρο «Χαλκιάς Παλλάς» στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Περισσότερα
Δυνατή επιθυμία, πόθος συχνά ανεκπλήρωτος, καημός, διακαής έρωτας.
Μια απόπειρα σωματικής έρευνας πάνω στο λαϊκό ιδίωμα. Η έκφραση, η εξωτερίκευση ενός συναισθήματος που έρχεται σφοδρό σαν κύμα να ταράξει τον εσωτερικό μας κόσμο. Ένας χορός που αναμετράται με την προσωπική μας ιστορία, τη συλλογική μας μνήμη, το θάνατο, τον έρωτα. Ένας μοναχικός χορός με υπόγειο συντακτικό που άλλοτε με λαγνεία και άλλοτε δωρικά και λιτά προσπαθεί να υπερβεί τη στιγμή. Ένας χορός στοχαστικός, αξιακός, ένας χορός δήλωση. Μια δημόσια εξομολόγηση που χορεύεται νύχτα, σε κατάστημα διασκεδάσεως, με τη συνοδεία λαϊκής μουσικής. Ένα σιγοτραγούδισμα που ψάχνει να βρει το βηματισμό του, λίγο πριν γίνει ένα ουρλιαχτό επίδειξης. Η ανάγνωση μιας κοινωνίας που αναστενάζει και τραγουδά την ίδια στιγμή. .
Το έργο είναι επιχορηγούμενο απo το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Arc For Dance Festival / 22 Οκτωβρίου 2017, υπό 30λεπτη short version.
Βοηθός χορογράφου: Kατερίνα Φώτη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Jan Van de Engel
Video credits: Γιώργος Μπακάλης
Photo credits: Stephie Grapes
Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Στέρεο Νερό/ Stereo Nero Dance Co.
Ερμηνεία / Συνδημιουργία υλικού: Κατερίνα Φώτη, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Μαργαρίτα Τρίκκα, Δημόκριτος Σηφάκης
Λίγα λόγια για την ομάδα
Η ομάδα σύγχρονου χορού «Στέρεο Νερό» ιδρύθηκε από την χορογράφο Εύη Σούλη και την χορεύτρια Κατερίνα Φώτη το 2014. Η Εύη Σούλη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού «Ραλλού Μάνου» και έχει συνεργαστεί με φεστιβάλ και φορείς όπως Athens Video Dance Project [2012], το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Μπενάκη και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [2016] ενώ παραδίδει μαθήματα κλασικού χορού και διευθύνει την επιμέλεια κίνησης σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Η Κατερίνα Φώτη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και έχει συνεργαστεί με φορείς και φεστιβάλ χορού εγχώρια και του εξωτερικού, όπως το Δίκτυο φεστιβάλ χορού «A cielo Abierto»- Ισπανία 2017, το Παν/μιο Huddersfield – Manchester [2016-2017] ενώ διευθύνει την επιμέλεια κίνησης σε Θεατρικές παραστάσεις [2017 και εφεξής] και διδάσκει σύγχρονο χορό. Στο ενεργητικό της ομάδας ανήκουν ήδη δύο παραγωγές: η παράσταση χορού «Άρση_Θέση» /Αθήνα- Γενάρης 2015 και Πράγα- Τσεχία- φεστιβάλ «Jarmila Jerabkova/ New Europe» -Νοέμβρης 2015 και η παράσταση χορού «Beyond Collapse» σε συνεργασία με τον μουσικό Παύλο Παυλίδη/ Αθήνα- Απρίλιος 2016 και Κοπεγχάγη- Δανία- φεστιβάλ «HautScene- Young Choreographers 2017». Η επερχόμενη παραγωγή της ομάδας με τίτλο «Dalga» θα παρουσιαστεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2018 και έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ, ενώ έκανε πρεμιέρα υπό την 30λεπτη εκδοχή της (short version) στο διεθνές φεστιβάλ Arc for Dance Festival , τον Οκτώβριο του 2017.
Η ομάδα στοχεύει διαμέσου των έργων που παρουσιάζει, στη δημιουργία μιας κινητικής γλώσσας που αναπτύσσεται υπό το πρίσμα των αντιθέσεων που δημιουργούνται εν γένει στην καθημερινότητά μας και εκτείνονται σε όλες τις εκφάνσεις μας ως μέρη μιας πραγματικότητας. Οι αντιθέσεις αυτές βρίσκονται παντού, στον τρόπο που κινούμαστε κι εργαζόμαστε, στον τρόπο που διασκεδάζουμε, στον τρόπο που δομούμε τις σχέσεις μας με τους γύρω μας και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα όσα συμβαίνουν κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας ή λόγω μεταβαλλόμενων συνθηκών, στην πόλη των Αθηνών, που ανασταίνεται και πεθαίνει σε κάθε της αναπνοή. Η ομάδα επίσης ερευνά πως σωματοποιείται η κοινωνική μας εμπειρία και πως μέσω των αντιθέσεων αυτών επηρεαζόμαστε σε συναισθηματικό επίπεδο και δρούμε με παράδοξους και μη τρόπους , διαμορφώνοντας παράλληλα τους προσωπικούς μας κόσμους, που συγκλίνουν και αποκλίνουν με τους κόσμους των άλλων, σε έναν συνεχή κι αέναο διάλογο, συγκρουσιακά ή σε σύμπλευση.