Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθέτης: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Σκηνογραφία: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Κοστούμια: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Φωτισμοί: Βίλυ Σκούρα
Ερμηνεύουν: (κατά σειρά εμφάνισης) Φάλσταφ: Θάνος Καπρέλης, Σβέλτη: Ζωή Τριανταφυλλίδη, Κα Παίητζ: Σοφία Σωληναραίου, Κα Φόρντ: Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη

Περιγραφή

Ο Φάλσταφ, ένας σπάταλος ευγενής και επιρρεπής στα γλέντια, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές, με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως, που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες, τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Περισσότερα

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανέβηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Η υπεροψία του ατόμου, η πεποίθηση «σε μένα όλα επιτρέπονται» και η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ «σύγχρονο ήρωα». Αυτός που νιώθει εξυπνότερος από τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του, είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του, όλοι αυτοί που θεωρεί  πως τούς παίζει στα δάχτυλα.

Τεχνικός ήχου - φώτων: Βίλυ Σκούρα
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά 

 

Facebookevent: 

https://www.facebook.com/events/488127028227856/permalink/488130721560820/?action_history=[%7B%22surface%22%3A%22timeline%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22extra_data%22%3A[]%7D]&pnref=story

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια αρκετά καλή παράσταση , αρκετά καλές οι ερμηνείες , ίσως να υπήρχε και λίγο τρακ, αλλά εντάξει. Το ενδυματολογικό λιγάκι με ξένισε , θα ήθελα κατι πιο κοντά στην εποχή. Γελάσαμε ωστόσο και ήταν μια ευχάριστη έξοδος. Ευχαριστώ πολύ.

  2. Μια αρκετά καλή προσπάθεια από όλους,τα δύο νέα κορίτσια πάρα πολύ καλά στον ρόλο τους όπως και η υπηρέτρια αλλά και ο άντρας αρκετά καλός αλλά ίσως να ήθελε και λίγο παραπάνω.Μου φάνηκαν όμως λίγο εξτριμ τα ρούχα των ηθοποιών(των γυναικών) που δεν θεωρώ ότι τις κολάκευαν τόσο πολύ.Θεωρώ ότι έπρεπε να παραπέμπουν κάπως στο πνεύμα της εποχής.

  3. Θεατρομανείς αλλά και οι πλέον ταλαιπωρημενοι!
    Πήγαμε 8.40 και δεν μπορέσαμε να μπούμε γιατί είχαν γεμίσει όλες οι θέσεις αν και οι υπεύθυνοι μέχρι τις 6 μμ με διαβεβαίωναν πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα για όλους εμάς που είχαμε κάνει κράτηση μέσω του σαιτ και τηλεφωνικά.
    Περιμέναμε 1 ώρα όρθιοι έξω στο πεζοδρόμιο και έγινε κι άλλη παράσταση για όσους έμειναν απ έξω στις 10-11. Υποτυπώδης χώρος...ένα μαγαζί με καρέκλες σπαστές.Το έργο ευχάριστο, οι ηθοποιοί προσπάθησαν,η υπηρέτρια τα κατάφερε πολύ καλά....τα ρούχα είχαν μια ιδιαίτερη άποψη αν και πολύ μοντέρνα για Σαίξπηρ ήταν πρωτοποριακά ταιριαστά. Δεν ενθουσιάστηκα....ίσως φταίει και η ταλαιπωρία.

  4. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που είδα την παράσταση.Η οποία ήταν διασκεδαστική και χαριτωμένη.Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα αποπνικτική.Ψίθυροι έξω από την αίθουσα.Από κακή συνεννόηση δόθηκαν περισσότερες προσκλήσεις και έτσι εγινε το αδιαχώρητο έξω από την αίθουσα.Περισσότερη υπευθυνότητα είναι επιβεβλημένη πιστεύω.