ΚΘΒΕ: Ένα θέατρο ανοιχτό σε συνεργασίες

Αρχείο Παίχτηκε από έως

Περιγραφή

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ φορέων και για την υλοποίηση δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το ΚΘΒΕ πραγματοποιεί δύο προγράμματα σε συνεργασία με δύο Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: το Δήμο Θεσσαλονίκης και […]

Περισσότερα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ φορέων και για την υλοποίηση δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Το ΚΘΒΕ πραγματοποιεί δύο προγράμματα σε συνεργασία με δύο Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ «Για τα Παιδιά όλης της γης» θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) στις 1, 5, 6, 7, 8, 20, 21 και 22 Απριλίου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα το παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Για τα Παιδιά όλης της γης», που χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το διήγημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κορίτσι με τα σπίρτα», απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου και παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επίσης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την δράση «Θεσσαλονίκη: Ανασκαφή 2» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Για τα Παιδιά όλης της γης» σε δημοτικά και λύκεια του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων είναι το εξής:

«Θεσσαλονίκη: Ανασκαφή 2»

Τρίτη 5 Απριλίου (ώρα 12.00): 1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας

Τετάρτη 6 Απριλίου (ώρα 11:30): 2ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας

Πέμπτη 7 Απριλίου (ώρα 11:30): 1ο Γενικό Λύκειο Χορτάτη (Λύκειο Ασβεστοχωρίου)

«Για τα Παιδιά όλης της γης»

Τρίτη 12 Απριλίου: 2ο  Δημοτικό Φιλύρου

Τετάρτη 13 Απριλίου: 3ο Δημοτικό Πυλαίας

Πέμπτη 14 Απριλίου: 1ο Δημοτικό σχολείο Εξοχής