Melissa wanders

Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Άννα Γαρεφαλάκη
Σκηνοθέτης: Άννα Γαρεφαλάκη
Ερμηνεύουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Άλκης Γκόσιος

Περιγραφή

"Μια παράσταση για τον κόσμο των Μελισσών και τη διατροφική αξία των μαγικών τους προϊόντων δοσμένη με πρωτότυπο κείμενο και ζωντανή μουσική και τραγούδι, έντονη σωματικότητα και παραδοσιακό διαδραστικό παιχνίδι ενταγμένο στη δράση, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στη Θεσσαλονίκη από 13/11".

Η παράσταση παρουσιάζεται και στα ελληνικά από το 2011 σε θέατρα στην Αθήνα (Εliart και Επί Κολωνώ), σε σχολεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ("Καρναβάλι της Πάτρας", "Απόκριες στο Ίλιον" για δύο χρονιές, "Η Αθήνα Γιορτάζει"), και στη Θεσσαλονίκη (3ο "Theater Festival ΔΕΘ για παιδιά κι εφήβους", Θέατρο Τ 2015-16) και φέτος στο θέατρο Άνετον. Κυριακές 13/11, 20/11, 27/11 και την Κυριακή 18/12 στις 11π.μμ

Περισσότερα

Μια παράσταση για παιδιά στα αγγλικά (με υπέρτιτλους)

 Από την ομάδα 2+2

Mια Μελισσοκόμος - μέσα στις σκοτούρες της - βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! - θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

O Αϊνστάιν όντως πρόβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση των μελισσών θα χαθει και το ανθρώπινο γένος. Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και μεις μοιάζουμε με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση κάθε  

Φτιάξαμε μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και παραδοσιακό παιχνίδι ενταγμένο στη δράση. Την προσαρμόσαμε για δύο ηθοποιούς, αλλά τα πρόσωπα μπορεί να είναι περισσότερα. Κάθε ιλικία, από την προσχολική ως και την προεφηβεία βρίσκουν κάτι διαφορετικό στην παράσταση να τους κερδίσει! Τεχνικές σωματικού θεάτρου , γνώσεις για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών κι ενας έρωτας γεμάτος περιπέτειες σε μια πρωτότυπη ιστορία για το σήμερα και το πάντα.

Άννα Γαρεφαλάκη

 

Συντελεστές
Κείμενο, σκηνοθεσία: Άννα Γαρεφαλάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης
Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα
Σκηνικά/ Κοστούμια: Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος
Υπέρτιτλοι: Μαρία Αλεξανδρακη
Ενορχήστρωση/ εκτέλεση (κιθάρα, κρουστά): Θανάσης Γκαμαράζης
Παίζουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Άλκης Γκόσιος

 

 Η Άννα Γαρεφαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής του Παν/μίου Αθηνών και από τη δραματική σχολή ΑΡΧΗ της Ν. Καρρά. Πήρε «Master of Arts in Greek Theatre Performance» από το Royal Holloway του Παν/μίου του Λονδίνου, όπου δημιούργησε την πρώτη devised παράσταση «Penelope» πάνω στο μύθο της Πηνελόπης. Συνεργάστηκε με την ομάδα της Alison Hodge στην performance «Angustias in Lorca» (Poncia) και με την ομάδα Twisted Elbow στην παράσταση «Macbeth», του Shakespeare (Λ. Μακντάφ, Μάγισσα- περιοδεία σε Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία). Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το θέατρο Εντροπία στην devised παράσταση «Genocide» και με το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο στις παραστάσεις «Ένα μπαλόνι μυστικά»- για παιδιά (Επί Κολωνώ) και Ήθελα να σ’ αντάμωνα- μουσικοθεατρική (Θέατρο του Ν. Κόσμου). Σύστησε την ομάδα 2+2 και δημιούργησε τις παραστάσεις Status Quo (devised, Θέατρο του Ν. Κόσμου), «Tο Σταφύλι» (devised χοροθεατρική- με την ομάδα ΛΕΣ στη Σητεία Κρήτης), την παράσταση για παιδιά «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα» ( Εliart, Επί Κολωνώ και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Τ) και την παράσταση Way Out σε κείμενα της Ισμήνης Χλιόβα- Μπιτζάνη (Επί Κολωνώ). Μετάφρασε το βιβλίο «IMPRO, Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θεατρο» του Κ. Johnstone. Δίδαξε συστηματικά Greek theatre performance στο London Metropolitan University του Λονδίνου και  Devised στο Θέατρο των Αλλαγών και σεμιναριακά στην Αθήνα (AΡΧΗ, Κινητήρας, 92 Art) και στην Κρήτη (ΛΕΣ). Έχει εργαστεί στην τηλεόραση για το ΑΤΑ (Μαζί σου, Στο παρα πέντε, Singles) και έχει κάνει ταινίες μικρού μήκους. Έχει διακριθεί με 1ο βραβείο στο διαγωνισμό διασκευής διηγήματος σε ταινία μεγάλου μήκους με το «Ο Σκέλεθρας» στα πλαίσια του 48ου φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.