Πέρσες

Συγγραφέας: Αισχύλου
Μετάφραση: Κώστας Λάνταβος
Σκηνοθέτης: Σταύρος Τσακίρης
Σκηνογραφία: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική σύνθεση: Νίκος Κυπουργός
Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ερμηνεύουν:

Διανομή:
Άτοσσα: Η Εύα Κοταμανίδου
Δαρείος: Ο Σοφοκλής Πέππας

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί : Ελισάβετ Μουτάφη, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μάνος Ζαχαράκος, Γιάννης Τσορτέκης, Φανή Γέμτου, Νίκος Γιαλελής, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Aλμπέρτο Φάϊς, Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος & Βάϊα Ουγιάρου.

Περιγραφή

To ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ON LINE συνεχίζει με την παράσταση ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη που ανέβηκε το 2008 και πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

H προβολή θα είναι on line από 10 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2020, απ΄το κανάλι του Θεεσσαλικού Θεάτρου στο You Tube εδώ

Περισσότερα

Η τραγωδία «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα : πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

O Αισχύλος στους «Πέρσες», σε αντίθεση με τις άλλες τραγωδίες του, δεν χρησιμοποιεί μυθικές βάσεις και παραδοσιακούς θρύλους. Υλικό του είναι τα πραγματικά στοιχεία και η πρόσφατη ιστορία. Χωρίς να θίγεται η ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά στοιχεία μέσω της Αισχύλειας τεχνικής ανάγονται στο ύψος του υπερβατικού μύθου και το ιστορικό γεγονός μεταποιείται σε καλλιτεχνικό. Οι «Πέρσες» εκφράζουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό. Με πρόσχημα τους Πέρσες, ο Αισχύλος δίνει ένα μάθημα όχι μόνο στους Αθηναίους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι σημαίνει άνθρωπος υποταγμένος στην αλαζονεία της εξουσίας, και τι σημαίνει άνθρωπος με προσωπικότητα…

Φωτογραφίες