Τα Τραγούδια της Ντροπής

Αρχείο Παίχτηκε από 06/02/2020 έως 27/02/2020
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - ΚΕΤ
Τραγουδούν: Ναταλία Λαμπαδάκη
Παίζουν μουσική: Χρήστος Καλκάνης(κλαρινέτο & σαξόφωνο), Βασίλης Μαντζούκης(τύμπανα), Λάμπρος Παπανικολάου(κοντραμπάσο), Σταύρος Ρουμελιώτης:(ηλ. κιθάρα)

Περιγραφή

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου με πρωταγωνιστή το θάνατο στην πιο σκληρή του εκδοχή. Ιστορίες του τόπου μας. Ιστορίες βαμμένες με αίμα. Ιστορίες της ντροπής!

Περισσότερα

Ναταλία Λαμπαδάκη

Η ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει καταστάσεις αποβλητέες από τη μνήμη. Οι “ντροπιαστικές” στιγμές θα κρυφτούνε ανάμεσα στα πολλαπλά στρώματα της ιστορίας. Το παραδοσιακό τραγούδι και πιο συγκεκριμένα οι παραλογές βρίθουν από αστικούς μύθους με κεντρικό δραματουργικό άξονα την έννοια της ντροπής.

Η Ναταλία Λαμπαδάκη μετά από τις σπουδές της στο παραδοσιακό τραγούδι αλλά και την ενασχόληση και έρευνά της με αυτό, έρχεται στο ΚΕΤ τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου με μια ξεχωριστή ομάδα μουσικών: Χρήστος Καλκάνης(κλαρινέτο & σαξόφωνο), Βασίλης Μαντζούκης(τύμπανα), Λάμπρος Παπανικολάου(κοντραμπάσο), Σταύρος Ρουμελιώτης:(ηλ. κιθάρα)

Οι σύγχρονες διασκευές και ενορχηστρώσεις τoυ Σταύρου Ρουμελιώτη σε συνδυασμό με το μοναδικό ψηφιακό σκηνικό / video-mapping της Όλγας Σφέτσα και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Πεχλιβανίδη, μεταφέρουν τους αστικούς μύθους των παραδοσιακών τραγουδιών στο σήμερα και συστήνουν στο θεατή εκ νέου το θύμα και τον θύτη, την Αντρονίκη και τον Μενούση…

Φωτογραφίες