Βλέπε και φεύγα

από 29/03 έως 21/04
Διάρκεια: 100'
Κείμενο: Ιωάννα Μαστοράκη
Σκηνοθέτης: Θανάσης Σάλτας
Σκηνογραφία: Rovi Fashion
Κοστούμια: Θίασος Πορεία
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Λεμονιά Αντωνάτου, Γιάννης Λεβέντης, Μένια Μαθιουδάκη, Ιωάννα Μαστοράκη, Νεκτάριος Παλαιολόγος, Ιωάννα Προσμίτη, , Θανάσης Σάλτας, Γωγώ Φάκου

Περιγραφή

Βλέπε και Φεύγα, το επιτυχημένο έργο της Ιωάννας Μαστοράκη παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επί σκηνής, ανανεωμένο υπό την σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου λογοτέχνη-σκηνοθέτη Θανάση Σάλτα. Το έργο διαδραματίζεται στα Βούρλα Δραπετσώνας το 1929 και είναι μια ηθογραφία βασισμένη σε αληθινά στοιχεία και γεγονότα με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης και τον ψυχισμό των ιερόδουλων στα κρατικά πορνεία των Βούρλων Δραπετσώνας.

Περισσότερα

«ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑ» γράφανε με κιμωλία στην ξύλινη πόρτα του Άδη που χώριζε τους ζωντανούς από τους νεκρούς. Νεκρές υπάρξεις χωρίς συναίσθημα και με μόνη διέξοδο επιβίωσης τον πληρωμένο έρωτα αποζητούν την κάθαρση. Ένας κόσμος γεμάτος χαμένα όνειρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Μαντάμ Ντουντού και των αστυνομικών που φρουρούσαν την πύλη.

Μια παράσταση πλούσια από ανατρεπτικές σκηνές και ρεμπέτικα ακούσματα που θα μας ταξιδέψει στην περιοχή του αγοραίου έρωτα και θα ρίξει φως στο σκοτάδι των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Το έργο θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις η συγγραφέας  μαζί με τον σκηνοθέτη έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού κ. Νίκο Μπατσικανή  και έχουν βραβευτεί από πολιτιστικούς φορείς για την προσφορά τους στο θέατρο και στον πολιτισμό.

Η παράσταση είναι υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων.

Επιμέλεια Αφίσας-Trailer: Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Δημόσιες σχέσεις - Φωτογραφίες παράστασης: Θίασος Πορεία Media Group
Παραγωγή: Θίασος Πορεία

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Θέατρο της Ημέρας

από 29/03 έως 21/04
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)
Τηλ: 2106929090, 2106995777 Website: www.theatro-imeras.gr/

Εισιτήρια: 10 € (Γενική Eίσοδος) , 8 € (Μειωμένο)  Άνεργοι, Φοιτητές
Πληροφορίες: 2106929090, 2106995777  / Θίασος Πορεία 6946309618

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21:30
Σ
Κ