Wolfgang

Αρχείο Παίχτηκε από 18/02/2018 έως 25/02/2018
στο Φούρνος
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Γιάννης Μαυριτσάκης
Διασκευή: Μαρία Παγκάλου
Σκηνοθέτης: Μαρία Παγκάλου
Ερμηνεύουν: Πάνος Αποστολόπουλος, Απόστολος Καμιτσάκης, Ρηνιώ Μπάλκου Παπαδοπούλου, Αντωνία Παγκάλου, Κωνσταντίνος Παράσης

Περιγραφή

Ο Βολφγκανγκ βρίσκεται περιτριγυρισμένος από ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή κάτω από τα πόδια τους, σε ένα υπόγειο πέντε τετραγωνικών, κρύβει την οχτάχρονη Φαμπιέν. Την κλειδώνει εκεί για να εξασφαλίσει άθικτη την αγνότητα και την αθωότητά της. Για να την κρατήσει για πάντα νέα, πάντα δική του, ώστε τίποτα να μη μπορέσει να μπει ανάμεσα τους. Η Φαμπιέν συγχωρεί.
Ο Γιάννης Μαυριτσάκης εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία της Νατάσσα Κάμπους και το βιβλίο της «3096», όπου αποτελεί ένα ημερολόγιο των βασανιστικών χρόνων, που πέρασε κλεισμένη στο υπόγειο του Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ για 8 χρόνια, γράφει το έργο «Βόλφγκανγκ». Για τις ανάγκες της Πτυχιακής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών το έργο διασκευάστηκε και παρουσιάζεται σε μια σύντομη εκδοχή, κρατώντας όμως την αίσθηση του πρωτότυπου. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο των 25 χρόνων του Θεάτρου Φούρνος.

Περισσότερα

Το θέατρο Φούρνος φέτος κλείνει 25 χρόνια δημιουργικής πορείας στο χώρο του θεάτρου  και της ψηφιακής τέχνης. Αποτέλεσε το γόνιμο περιβάλλον να αναδειχτούν άξιοι δημιουργοί οι οποίοι σήμερα αποτελούν σπουδαία ονόματα στο χώρο της τέχνης. Δεν ξεχνάμε ποτέ πως ξεκινήσαμε και τις “αρχές “ που θέσαμε τότε να αποτελούμε φυτώριο νέων δημιουργών.  

«Αναρωτιέμαι τί από τα δύο είναι καλύτερο για τον παπαγάλο. Να ζει κλεισμένος σε κλουβί ή να μην μπορεί να πετάξει;»

Ο Βόλφγκανγκ σκάβει μια μεγάλη τρύπα στον κήπο του. Είναι μια φωλιά για αρουραίους.

Ή ένα σπίτι μικρό, σαν παιχνίδι. Ένα καταφύγιο. Για τον πόλεμο. Ένα μέρος για να είναι η Φαμπιέν ασφαλής.

Το φάντασμα του πατέρα, πάντα παρόν, καθοδηγεί: «να πολεμάς».

Η μητέρα προστατεύει: «ποτέ δεν ανοίγω την πόρτα σε αγνώστους».

Ο φίλος παραμονεύει: «δεν σε πειράζει που ήρθα χωρίς να τηλεφωνήσω».

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Αποστολόπουλος
Φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ξερούτσικου
Αφίσα: Μιχάλης Βαλάσογλου