506

Contractions

από 19/10 έως 25/01
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Mike Bartlett
Σκηνοθέτης: Θοδωρής Κατσαρός
Σκηνογραφία: W.T.F - ACT
Κοστούμια: W.T.F - ACT
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Ερμηνεύουν: Μίκα Στεφανάκη, Ελένη Βρυώνη

Περιγραφή

Η Εταιρία Θεάτρου W.T.F - ACT παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Contractions” (Όροι Συμβολαίου) του πολυβραβευμένου συγγραφέα Mike Bartlett.

Περισσότερα

Ένας διακεκριμένος δημιουργός του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου, έργα του οποίου έχουν ανέβει επίσης στη χώρα μας, όπως το «Cock» και «Bull», τον καθιστούν έναν ξεχωριστό συγγραφέα και σκηνοθέτη για το ευρωπαϊκό θεατρικό κοινό.

Ο Bartlett έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το Old Vic New Voices award και το Writer’s Guild Tinniswood and Imison. Έχει επίσης προταθεί για το  σύνολο του έργου του και για βραβείο Bafta.

Το 2008 γράφει το “Contractions”, διασκευάζοντας το ραδιοφωνικό έργο του «Love Contract» (για το BBC Radio 4). Ένα διαχρονικά σύγχρονο έργο που πρωτοανέβηκε στο Royal Court Theatre το 2008-2009.

Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας καθώς επίσης και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η W.T.F-ACT εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα του έργου στην Ελλάδα, για το 2019-2020, το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Λύχνος σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κατσαρού, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν η Μίκα Στεφανάκη (Προσωπάρχης) και η Ελένη Βρυώνη (Έμμα).

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Δύο γυναίκες σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Η μάνατζερ και η πολλά υποσχόμενη υπάλληλός της. Διαχρονικοί, εργασιακοί, στερεοτυπικοί ρόλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την έννοια της συμμόρφωσης, όπως αυτή ερμηνεύεται στους όρους συμβολαίου της εταιρίας. Η αναζήτηση και καταγραφή της κάθε λεπτομέρειας, με χειρουργική μέθοδο, από την προσωπάρχη, είναι αυτή που θα επιφέρει εφιαλτικά αποτελέσματα για την υφιστάμενή της.

Η εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης τους, καθορίζεται απόλυτα από την επιλογή τους, διαμορφώνεται, εγκλωβίζεται, αλλοιώνεται και εν τέλει συνθλίβεται.

Το καυστικό χιούμορ και η ακρότητα εξυπηρετούν την εξέλιξη του έργου, τοποθετώντας το ταυτόχρονα σε συμβολικό πλαίσιο.

Επιμέλεια Δημιουργικού Υλικού: Μάρκελλος Πλακίτσης
Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου W.T.F - ACT

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Λύχνος τέχνης και πολιτισμού

από 19/10 έως 25/01
Ιερά Οδός 59 και Χαλκιδικής 83, Γκάζι
Τηλ: 211 0121686 Email: [email protected] Website: www.theaterlyxnos.gr/

Εισιτήρια: γενική είσοδος 12€, προπώληση 10€, μειωμένο (άνεργοι, φοιτητικό) 8€, ατέλειες 5€.
Πληροφορίες: 2110121686, 2105200988
Προπώληση: www.viva.gr/tickets/theater/lyxnos-texnis/contractions-by-mike-bartlett/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:30
Κ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Κ Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 2 ΗΘΟΠΟΙΩΝ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ...

  2. Παράσταση που αξίζει την προσοχή μας.Οι ηθοποιοί που αποδίδουν τους ρόλους πραγματικά υπέροχοι.Η μία αυστηρή και απροσπέλαστη και η άλλη συγκαταβατική και πάντα ακολουθώντας τους κανόνες που επιβάλλει ο εργασιακό της χώρος.Μια παράσταση που παρουσιάζει το εργασιακό περιβάλλον που όλο και περισσότεροι βιώνουν ενώ ταυτόχρονα σε άλλους φαντάζει εξωπραγματικό.Πραγματικά σας την συνιστώ!!!!

  3. Το έργο διαπραγματευεται τις πιέσεις, το στρες που βιώνει ο υπάλληλος σε μια εργασιακή σχέση με πολυεθνική εταιρεία... Νευρώσεις, άγχος και υπερβολικοί συμβιβασμοί στην προσωπική ζωή μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την ψυχική υγεία... Η επιτηδευμενη υπερβολή της παράστασης μετέφερε το μήνυμα με επιτυχία στο θεατή.. Πολύ καλές ερμηνείες, συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Θέατρομάνια!

  4. Το έργο διαπραγματευεται τις πιέσεις, το στρες που βιώνει ο υπάλληλος σε μια εργασιακή σχέση με πολυεθνική εταιρεία... Νευρώσεις, άγχος και υπερβολικοί συμβιβασμοί μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την ψυχική υγεία... Πολύ καλές ερμηνείες, συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Θέατρομάνια!!

  5. Η επιτηδευμένη υπερβολή του κειμένου αναδεικνύει με εύσχημο τρόπο την σύγχρονη "ζούγκλα" των εργασιακών σχέσεων στις πολυεθνικές εταιρείες όπου το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οδηγεί σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλοτριώνουν αξίες και ισοπεδώνουν ηθικά και ψυχικά την προσωπικότητα των εργαζομένων Η μεστή σκηνοθεσία και οι εξαιρετικές ερμηνείες από τις δύο ηθοποιούς κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

  6. Εξαιρετικό έργο για την εργασιακή εκμετάλλευση και τις πλέον ακραίες μορφές που θα μπορούσε να λάβει στα πλαίσια μιας σύγχρονης μεγάλης εταιρείας. Πολύ καλές και οι δύο ηθοποιοί σε μια πετυχημένη διανομή ρολων και η σκηνοθεσία ανέδειξε τις νευρώσεις και τις ψυχολογικές πιέσεις των χαρακτήρων.