Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Αρχείο Παίχτηκε από 10/07/2017 έως 10/07/2017
στο Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθέτης: Ζωή Tριανταφυλλίδη
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης) Φάλσταφ: Στάθης Γεωργόπουλος, Σβέλτη: Ζωή Τριανταφυλλίδη, κα Παίητζ: Μαρία Δρακοπούλου , κα Φόρντ: Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη

Περιγραφή

Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη ειναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή Bar-Theater σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη.

Περισσότερα

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός απο χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θεση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο. 
 Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, ειναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602. 
 Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται" - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα" και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά.
Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμαχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκεινοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα.
Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, σαν έργο ήταν ωραίο ίσως με μεγαλύτερο θίασο και σε άλλο χώρο να απογειωνόταν, όμως άργησε να ξεκινήσει τουλάχιστον μισή ώρα και κατά διαστήματα ακουγόταν ομιλίες κλπ από τις πολυκατοικίες που βρίσκονται γύρω από την αυλή που σου αποσπούσαν την προσοχή.

  2. Η διασκευή της θεατρικής παράστασης "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" ήταν πολύ επιτυχημένη. Ο φυσικός χώρος της παράστασης πολύ δροσερός, απλός και απέριττος, έφερνε πολύ κοντά τους ηθοποιούς με το κοινό. Οι ηθοποιοί έπαιξαν τους ρόλους τους με κέφι και τα μηνύματα της παράστασης έβγαιναν αυθόρμητα και ξεκάθαρα. Η σκηνοθεσία ήταν ευρηματική, με σεβασμό στο κοινό και προσαρμοσμένη υπέροχα στη σπιτική αυλή του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης! Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να δούμε αυτή την αξιόλογη παράσταση! Καλό καλοκαίρι!