Εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Αρχείο Παίχτηκε από έως

Περιγραφή

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη στο Μουσείο Πειραμάτων, με νέα εργαστήρια αλλά και παλαιότερα αγαπημένα. Τα κυριακάτικα πρωινά του Μαρτίου, επιστημονικά προβλήματα που αναζητούν λύση φέρνουν την χαρά της ανακάλυψης σε μικρούς, αλλά και πολύ μικρούς επιστήμονες 4-6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους. Tο πρώτο science escape room εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έρχεται να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: « Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι; ».

Συνδυάστε αρμονικά τη γνώση με την ψυχαγωγία και γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας φίλων, μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μουσείου Πειραμάτων.

Περισσότερα

Κυριακή 15/3:  Εγώ το ρομπότ #1, για παιδιά 7 έως 10 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη σε όσους μικρούς επιστήμονες αγαπούν τα ρομπότ! Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής, οι δυσκολίες των ρομπότ και τα ρομποτάκια που εκτελούν τις αποστολές τους, μας καλωσορίζουν στον κόσμο τους! Το εργαστήριο αποτελεί ιδανική πρόταση για μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Ώρες διεξαγωγής: 10.30-12.00 & 12.30-14.00

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

 

Κυριακή 29/3: STEM Sunday #3, για παιδιά 7 έως 10 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Η τρίτη STEAM Κυριακή έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, με επιστημονικά προβλήματα που αναζητούν λύσεις από τους μικρούς συμμετέχοντες. Το εργαστήριο μεθοδολογίας STEM περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων και σχεδιασμό πειραμάτων από τις θεματικές της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ένα διαφορετικό ερώτημα κάθε φορά, να κάνουν υποθέσεις, να χρησιμοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τα υλικά, που τους παρέχονται και να πειραματιστούν, ώστε να ελέγξουν τις αρχικές υποθέσεις τους. Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν προϋποθέτει συμμετοχή στο “STEM SUNDAY #1″ και “STEM SUNDAY #2″.

Ώρες διεξαγωγής: 10.30-12.00 & 12.30-14.00

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

 

Science Escape Room, για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια!

Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο.

Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 10 άτομα

Ημερομηνίες διεξαγωγής Μαρτίου: 15/3, 29/3

Ώρες διεξαγωγής (8-12 ετών χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού):

11.10-12.10, 12.20-13.20, 13.30-14.30

Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.

 

Ετήσια κάρτα:

Από το σχολικό έτος 2019-20, μπορείτε να προμηθευτείτε την ετήσια κάρτα μικρού επιστήμονα, η οποία είναι προσωπική και εξασφαλίζει για ένα έτος απεριόριστη είσοδο στα κυριακάτικα εργαστήρια, έκπτωση 10% στα STEM Camp και σε αγορές από το πωλητήριο του Μουσείου Πειραμάτων.

Κόστος ετήσιας κάρτας: 80€/παιδί 7 ετών και άνω ή 80€/παιδί 4-6 ετών, μαζί με έναν ενήλικο συνοδό.

 

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα:

Παρακαλούμε, πριν την προσέλευσή σας ελέγχετε το πρόγραμμα, αναφορικά με τον χώρο διεξαγωγής κάθε εργαστηρίου (Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής ή Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 2107210105, 2107610038, 2109761030 (καθημερινές 8.00–16.00).

Ο χώρος ανοίγει για το κοινό κατά την έναρξη των προγραμμάτων.

Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.

Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

 

Παραρτήματα του Μουσείου Πειραμάτων:

Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής: Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή, 16121

Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου: Θάλειας 3, Άγιος Δημήτριος, 17343

 

Μαρία Γαβριηλέλλη

Φυσικός, MSc

info@mouseiopeiramaton.gr

Φωτογραφίες