Η κόκκινη μύτη

Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Βάσια Παρασκευοπούλου
Σκηνοθέτης: Βάσια Παρασκευοπούλου
Φωτισμοί: Έλενα Μαργαριτίδη
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Ερμηνεύουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Βιβή Πέτση, Βίκη Χατζοπούλου,Μαρίνα Τσουμπρή, Μαρία Μαλλούχου

Περιγραφή

Το έργο “Η Κόκκινη Μύτη” είναι ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ, που με τη χρήση video και animation ζωντανεύει μια ιστορία, που καταπιάνεται με το φαινόμενο του κοινωνικού στιγματισμού και παρακινεί τα παιδιά να αναπτύξουν σκέψεις πάνω στη σημασία της αποδοχής του εαυτού μας και του «άλλου».

Περισσότερα

Ένα τσίρκο, που έχει φαλιρίσει

μια μπαλαρίνα, που τις νύχτες χορεύει στους δρόμους της πόλης

μια εκκεντρική γειτονιά με ακόμα πιο εκκεντρικούς κατοίκους

μια γιαγιά, που ψάχνει παρέα για να παίξει

η βασίλισσα της Αγγλίας (αυτοπροσώπως)

και ένας κλόουν που πεισματικά αρνείται να αποχωριστεί την... κόκκινη μύτη του

εμπλέκονται σε ένα σουρεαλιστικό παραμύθι που καταπιάνεται με το διαχρονικό θέμα της αποδοχής του εαυτού μας και του «άλλου».

η υπόθεση του έργου

Ένα βροχερό απόγευμα το τσίρκο στο οποίο ζει και εργάζεται ο κλόουν Περώ θα κλείσει κι ο ίδιος θα πρέπει να αλλάξει περιβάλλον και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, έξω απ αυτό. Σύντομα όμως αυτή η αλλαγή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα περιπετειώδης εξαιτίας... της κόκκινης μύτης του, μιας κόκκινης μύτης που όπως όλα δείχνουν έρχεται πλέον σε πλήρη αντίθεση με το νέο περιβάλλον. Επιπλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα καθώς αυτή η αντίθεση δεν περιορίζεται αποκλειστικά ως προς το ζήτημα της εμφάνισης αλλά είναι βέβαιο ότι επεκτείνεται και σε ακόμα πιο ουσιαστικές διαφορές που εκείνη η μύτη έχει σε σχέση με όλες τις  υπόλοιπες... μύτες που υπάρχουν τριγύρω! Στην πόλη όμως που έχει βρεθεί δεν φαίνονται όλοι να συμπαθούν ιδιαίτερα τέτοιου είδους «αντιθέσεις» και πολύ περισσότερο... κόκκινες μύτες που αγαπούν τα παιχνίδια και έχουν την τάση να δημιουργούν αταξίες και... προβλήματα!. Ωστόσο πως θα μπορούσε ο Περώ να να απαρνηθεί ή να αλλάξει την κόκκινη μύτη του; Αφού...αν το έκανε αυτό, δεν θα ήταν πια...ο κλοουν ο Περώ! Δεν θα ήταν πια... ο εαυτός του!

Συντελεστές Παράστασης
Animation παράστασης & poster Παναγιώτης Ανδριανός
Μια παραγωγή της ομάδας  Μικροί ΠυροΤέχνες με το θέατρο 104

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχη παράσταση. Πρέπει να πανε ολα τα παιδάκια να το δουν . Μας εδωσαν τα εισιτήρια για να το δουμε την επόμενη εβδομάδα λογω προέλευσης σχολείων. Αλλα ολα καλά. Μας αποζημιωσαν με την υπέροχη παράσταση....τραγουδια γελια ...τέλεια. σας ευχαριστούμε πολυ για την δυνατότητα να δουμε μια τοσο όμορφη παράσταση...