Ιστορία θα λαλήσω, γιατρικό θα σου χαρίσω

Αρχείο Παίχτηκε από 16/06/2018 έως 16/06/2018
στο Πύλη 82
Διάρκεια: 60'
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος
Ερμηνεύουν: Βιργινία Κοκκίνου

Περιγραφή

5 παραδοσιακά παραμύθια από την Ελλάδα, το Ουζμπεκιστάν, την Αφρική, το Ισραήλ τραγουδάνε με μια κιθάρα κι ένα νταούλι ρυθμούς αλλοτινούς, κόσμους που μοιάζουν ξεχασμένοι μα υπάρχουν σίγουρα κάπου μέσα μας.

Περισσότερα

Μία βασίλισσα θλιμμένη. Κι ένας βασιλιάς που ανησυχεί. Μία κυρά που θέση θα αλλάξει στη ζωή. Ένα παλικάρι αηδόνι γλυκόλαλο θα ψάξει να βρει μα αντι για αυτό δράκο θα νοιαστεί. Όμορφες κόρες που χουν μυαλό  δοκιμασίες που ψάχνουν λύση θα γνωρίσουν, φτωχοί και πλούσιοι μαζί, άγγελοι που κατέβηκαν στη γη, μιλάνε, αφηγούνται, τραγουδούν μήπως κι ένα χαμόγελο ανθίσει στα χείλη της κυράς.

Λένε πως οι άνθρωποι χρειάζονται έναν λόγο αγάπης για να είναι ευτυχισμένοι. Μία συντροφιά. Νοιάξιμο. Κάποιοι όμως μοιάζουν να το ξεχνάνε. Μα τούτες οι ιστορίες έρχονται να μας το θυμίσουν.

Ομάδα Παραμυθοκαμώματα

Ηλικίες: παιδιά και ενήλικες

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Κοκκίνου Βιργινία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτά του Δήμου Περιστερίου (2015), στο AthensArt στον Ωρωπό (2015), στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου (2015/16), στα Ηράκλεια (2016), στη Γιορτή Παραμυθιού της Κέας (2017). Έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, τον Δήμο Ωρωπού, δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Γιάννης Ανθόπουλος
Μικρό παιδί σαν ήταν, τον θυμούνται να παίζει ντραμς με το μολύβι στο θρανίο του. Η μουσική έμελλε να τον ακολουθήσει, ο ρυθμός να τον αγκαλιάσει κι έτσι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Ακροβατώντας ανάμεσα στη τζαζ, την παραδοσιακή και την έντεχνη μουσική, ροκάρει ενίοτε παίζοντας κιθάρα, φλογέρα, πιάνο και λαούτο. Συνεργάζεται με αφηγητές δημιουργώντας μουσικές γέφυρες και ατμόσφαιρες στις ιστορίες τους, συνθέτει και συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής.