Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων

Αρχείο Παίχτηκε από 15/10/2023 έως 28/01/2024
στο Olvio
Διάρκεια: 55'
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθέτης: Γκάυ Στεφάνου
Σκηνογραφία: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Κίνηση: Άννα Τσάφα
Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος

Περιγραφή

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παράσταση που ανέβασε η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, η οποία παίζεται αδιάλειπτα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία αλλά και στο εξωτερικό), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία! Πάνω από 150.000 θεατές την έχουν παρακολουθήσει σε –συνολικά- 11 χρόνια παρουσίας της στα θέατρα, στα σχολεία και στους χώρους πολιτισμού της χώρας.

Περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με Ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά αν έχει υπομονή, επιμονή, θάρρος και… το Μυστικό Κουτί των Ήχων!»

 Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη  θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη-μένους ήχους, με  τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον δρόμο του, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει αυτό που αγαπά! Με σκηνικά αντικείμενα που μετατρέπονται επί σκηνής, άλλοτε σε ήρωες, σε ζώα, σε οχήματα και άλλοτε σε πύργους με μυστικές εισόδους, η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη να πλάσει τους χαρακτήρες και τους χώρους, όπως το κάθε παιδί επιθυμεί, θυμίζοντας το καθημερινό τους ελεύθερο φαντασιακό παιχνίδι!

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο ΙΒΒΥ κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι! Τη σκηνοθεσία επιμελούνται οι επί χρόνια ηθοποιοί και συνεργάτες της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Αφροδίτη Κλεοβούλου και Θανάσης Μεγαλόπουλος.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη

Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Γιαννούτσου

 

Φωτογραφίες