Ο Παράξενος Μουσικός

ΔιαγωνισμόςΑρχείο Παίχτηκε από 11/11/2018 έως 30/06/2019

8ος χρόνος παραστάσεων
Στίχοι: Γιώργος Καλτσούνης – Αλεξία Γαβρίλη
Συγγραφέας: Αδ. Γκριμ
Διασκευή: Γιώργος Καλτσούνης-Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνογραφία: Βαγγελιώ Νικολάου-Άννα Λουκίδη Ανδρέου-Κυριακή Καλαθά
Κίνηση: Πηνελόπη Μουσγά
Ερμηνεύουν: Αλεξία Γαβρίλη, Ήρα Ρόκου, Βιβή Τάγαρη, Ειρήνη Κουμπαρούλη
Παίζουν μουσική: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, Άγγελος Τζαμαρίας, Μιχάλης Μιχαηλίδης

Σχετικά

Η πρώτη δουλειά της ομάδας μας  στηρίζεται σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός». Υφάναμε απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικο-θεατρικό παιχνίδι δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών. Ο Παράξενος Μουσικός εμφανίζεται στο Δάσος των Παιδιών και προσπαθεί να ξεγελάσει τα ζώα που συναντάει στο δρόμο του...!

Δεν υπολογίζει όμως ότι η Νεράιδα της Μουσικής & τα παιδιά... θα του χαλάσουν τα σχέδια! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο να φέρουμε σε επαφή μικρές ηλικιακά ομάδες με τον ήχο των χάλκινων πνευστών. Τα παιδιά «παρεμβαίνουν» στο παραμύθι δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία του. (4 συντελεστές μουσικοί-ηθοποιοί)

Μια Παρέα από Τρομπέτες, Μουσικούς & Ηθοποιούς ανακαλύπτει μια νέα Αλήθεια για τα Παραμύθια και την αποκαλύπτει… όπου υπάρχουν παιδιά!

Κατασκευή Κούκλας: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Κατασκευή Μάσκας: Μαρίνα Ρούσσου, Άννα Λουκίδη Ανδρέου

http://omadatrompetini.blogspot.gr/

Λίγα λόγια για μας…

Η Ομάδα μας έχει την χαρά να παρουσιάζει την δουλειά της για 8η χρονιά!

Οι παραστάσεις μας είναι μουσικές και τα έργα μας είναι παραμύθια διασκευασμένα.

Η ζωντανή μουσική χάλκινων πνευστών (τρομπέτες-τρομπόνια) αν και είναι άκουσμα λιγότερο οικείο στις μικρές ηλικίες σε σχέση με τα έγχορδα μουσικά όργανα, παρ’ όλ’ αυτά προκαλεί ενθουσιασμό και ενδιαφέρον στα παιδιά!

Τα κείμενα που μέχρι τώρα έχουμε αξιοποιήσει είναι παραμύθια διασκευασμένα. Οι διασκευές μας προκύπτουν από την ανάγκη μας να πούμε μια νέα αλήθεια στα παιδιά και όχι από την ανάγκη απλά της θεατρικής τους παρουσίασης. Βλέποντας τα παιδιά σαν τους μελλοντικούς ενήλικες μιας κοινωνίας, θέλουμε στις διασκευές μας να τονιστεί το σημείο της συμμετοχής και της δράσης από τα ίδια, να καλλιεργείται η αμφισβήτηση για την δεδομένη έκβαση της ιστορίας αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης παρέμβασης που δημιουργεί και οδηγεί σε νέους δρόμους.

Τα σκηνικά μας είναι αρκετά ευέλικτα για να ακολουθούν την επιθυμία μας να παρουσιάζουμε την δουλειά μας… όπου υπάρχουν παιδιά!