Όταν χαμηλώνουν τ' άστρα

Αρχείο Παίχτηκε από 19/11/2021 έως 26/11/2021
στο Ιανός
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος (Παρουσίαση, Τραγούδι), : Κωνσταντίνα Νταντάμη (Απαγγελία, Τραγούδι), Ντένια Στασινοπούλου (Απαγγελία, Τραγούδι)
Παίζουν μουσική: Θοδωρής Οικονόμου.(πιάνο)

Περιγραφή

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν παραστάσεις με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα».

Περισσότερα

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Ο μεγάλος Σεφέρης έλεγε πως όταν κόβουμε ένα κομμάτι από το παρελθόν, την ίδια στιγμή κόβουμε κι ένα κομμάτι από το μέλλον. Η άγνοια και ακόμα χειρότερα η θολή εικόνα που έχουμε για το παρελθόν μας, φοβίζει και συσκοτίζει το δρόμο για τα επόμενα. Η ποίηση για τους μεγάλους προγόνους μας ήταν καθημερινή άσκηση και ψυχαγωγία. Μέσα στους αιώνες και μετά από πολλές αναταράξεις, ο τόπος μας γέννησε δημιουργούς θαυμαστούς και αποκαλυπτικούς. Η πρόθεσή μας είναι να τους θυμηθούμε. Έτσι κι αλλιώς τους εμπεριέχουμε, διότι μας δένει η γλώσσα με όλες τις παραλλαγές της. Με όχημα τις μουσικές σπουδαίων συνθετών, θα διαπιστώσουμε ότι η ποίηση, όπως έλεγε ο Εγγονόπουλος, είναι λόγια ψιθυριστά στα αυτιά ευγενικών ανθρώπων. Είναι η ακριβή εκδοχή της πατρίδας μας.

Γιάννης Μπέζος

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα.

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Link εκδήλωσης Παρ. 22/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-_%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB/

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πράγματι δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ..απερίγραπτη βραδιά!
  Η ερμηνεία του κου Μπέζου ήταν υπέροχη. Η φωνή της κας Στασινοπούλου ήταν κελαρυστή, μαγική, με τόνο ταξιδιάρικο, νοσταλγικό. Και η ερμηνεία της καταπληκτική.
  Το πιάνο συνόδευε όλα τα τραγούδια τόσο μα τόσο όμορφα και μελωδικά..
  Ακούσαμε, και κυρίως αισθανθήκαμε τους μεγάλους ποιητές..
  Συγκινηθήκαμε, νοιώσαμε..
  Κάποιοι, είναι καλλιτέχνες με Κ Κεφαλαίο!

 2. Δεν ξέρω «αν χαμήλωσαν τα άστρα» απόψε, όλοι όμως όσοι παρακολουθήσαμε τη συγκεκριμένη παράσταση, σίγουρα βγήκαμε λιγάκι ψηλότεροι. Βόλτα στην ποίηση -μελοποιημένη και μη- Διονύσιος Σολωμός, Σεφέρης, Ελύτης, Γκάτσος, Αναγνωστάκης, Εγγονόπουλος, Καρυωτάκης, Μάνος Ελευθερίου, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, είμαι σίγουρη πως κάποιους άθελά μου άφησα απέξω, μας ταξίδεψαν με φωνές άξιων ερμηνευτών, εξαιρετικές και οι γυναικείες παρουσίες που συνόδευαν τον Γιάννη Μπέζο, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου, πολύ καλός και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο.
  Και επειδή «δεύτερη ζωή δεν έχει» ας μην παραλείπουμε να τιμούμε με την παρουσία μας τέτοιες ξεχωριστές παραστάσεις. Θεατρομάνια ευχαριστώ θερμά.