Redial

Αρχείο Παίχτηκε από 25/11/2018 έως 27/01/2019
στο Άβατον
Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Ταμάρ Κάμελ
Μετάφραση: Αιμιλία Μανιατάκη
Σκηνοθέτης: Όλγα Τζωρτζ
Σκηνογραφία: Όλγα Τζωρτζ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ερμηνεύουν: Τάλια: Αθηνά Χατζηαθανασίου, Ντομινίκ: Μυρτώ Παπά, Κάσσι: Ελεάννα Χρυσανθοπούλου, Τζιλ: Φανή Κουλούρη

Περιγραφή

Η ομάδα "same the room" παρουσιάζει στο Θέατρο Άβατον για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα την κωμωδία της Ταμάρ Κάμελ

Περισσότερα

Το έργο

Τέσσερις νέες γυναίκες επικοινωνούν τις αγωνίες τους και τις επιθυμίες τους. Βρίσκονται στην μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, όπου βιώνουν την καθημερινότητά τους με έντονο και περιπετειώδη τρόπο. Περνούν από πολλές στιγμές, την συγκατοίκηση με μια ψυχωτική γάτα, την σχέση με τον παντρεμένο Ντρου,  την ακρόαση στο Μπρόντγουεϊ, τον ψυχαναλυτή τους, την συνομιλία με την μητέρα τους και την εξομολόγησή τους στο πιο καλό τους φίλο…..

Μοντέρνες, έξυπνες, δραματικές και συναισθηματικές, βρίσκουν  τον τρόπο να χαμογελάσουν και να βρουν την ευτυχία τους.

 

Η υπόθεση

Η Ντομινίκ πασχίζει να βρει μια δουλειά στο Μπρόντγουεϊ ενώ η Κάσσι κερδίζει πολλά χρήματα σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία στο Μανχάταν. Η Τζιλ, αν και ηθοποιός εν δράση, θέλει να έχει μια καλύτερη ζωή και να απελευθερωθεί από την κατάσταση της ανοχής και της μιζέριας των ηθοποιών του Μεγάλου Μήλου (Big Apple). Η Τάλια, ο βράχος της παρέας, οργανώνει μια συνάντηση για καταφέρουν να επικοινωνήσουν και πάλι ως φίλες. Όλες επικοινωνούν με τα τηλέφωνά τους, τα οποία  χτυπούν ασταμάτητα. Θα συνεχίσουν να σπαταλούν την ενέργειά τους μέσα από τα τηλέφωνα ή θα επιλέξουν να βρεθούν και να ξανανιώσουν την ανθρώπινη σχέση, η οποία αλλοτριώνεται μέσα στη ζωή μεγαλούπολης;

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η Ταμάρ Κάμελ έχει δημιουργήσει μια ιστορία τόσο πολύπλοκη και σύνθετη που χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την αποτύπωσή της στη σκηνή. Ο ρυθμός της γραφής της είναι γρήγορος και δίνει στο έργο μια κινηματογραφική διάσταση και ατμόσφαιρα.

Οι ιστορίες των τεσσάρων νέων γυναικών είναι σύγχρονες και το δίχως άλλο ενδιαφέρουσες. Μιλούν μεταξύ τους με κώδικες που κατανοούν μόνο εκείνες. Οι σχέσεις τους είναι ιδιαίτερες και εκρηκτικές. Ζητούν, παίρνουν, σοκάρουν μα και ξαφνιάζουν τον θεατή με την φυσικότητα και την καθαρότητα που εκφράζουν τα ζητήματά τους.

Όλες έξυπνες, φοβισμένες, τολμηρές και ανθρώπινες. Καρέ του άσου. 

Όλγα Τζωρτζ

Φωτογραφίες: Νεκταρία Δασκαλάκη
Πνευματικά Δικαιώματα: Ταμαρ Κάμελ
Δικαιώματα μετάφρασης: Όλγα Τζωρτζ
Επικοινωνία- Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

Facebookpage: https://www.facebook.com/events/625277284553917/

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

 

Ταμάρ Κάμελ /συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Πήγε στο γυμνάσιο στο Hanover, New Hampshire όταν οι γονείς της μετακόμισαν εκεί. Μοναχοπαίδι. Κατοικεί στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες. Γράφει  βιβλία και θεατρικά έργα. Οι πατέρας της , Herb Kummel, ήταν χορευτής και  η μητέρα της Μάριον Κουμμέλ, καλλιτέχνης.

Η  Tamar έχει σημαντική πορεία στο stand up comedy έχοντας ανεβάσει πολλές κωμωδίες στην Νέα Υόρκη. Έχει επίσης γράψει και  ερμηνεύσει κωμικά  κείμενα στο show «Cultural Immersion» και διάφορα έργα και ταινίες.Έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ («Grease» ,«Hair» και «Jesus Christ Superstar»)

Το 2011, δημιούργησε την Captain Purple Productions LLC, εταιρεία παραγωγής ταινιών και όχι μόνο. Είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίο "How To Run Auditions".

 

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΦΑΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ / Τζιλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Σπούδασε στο American Academy of Dramatic Arts στην Νέα Υόρκη και εργάστηκε για έναν επιπλέον χρόνο στην Μητρόπολη. Εμφανίστηκε σε παραστάσεις κλασικού θεάτρου όπως στο "Πολύ Κακό για το Τίποτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στον ρόλο της Λεονάτα, στον "Βυσσινόκηπο" του Άντον Τσέχοφ στον ρόλο της Ντουνιάσα, στην “Ηλέκτρα”  του Σοφοκλή ως μέλος του χορού και στο “Άννα Κρίστι” του Ευγένιου Ο'Νιλ στον ρόλο της Άννα Κρίστι. Κάποιοι επιπλέον ρόλοι είναι ο Οδυσσέας, στην αρχαία τραγωδία "Κύκλωπας", ο ρόλος της Εύας στο "Chatroom" και ο ρόλος της Αλίσα στο "Τρίτο Κύμα". Τέλος, πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους "Callie" στον ρόλο της Jenn, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Sundance τον Φεβρουάριο του 2019.

 

 

ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑ / Ντομινίκ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Είναι σπουδάστρια του Θεάτρου των Αλλαγών. Παράλληλα σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και τεχνικής με τους Ευδόκιμο Τσολακίδη, Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Όλγα Τζωρτζ και Βίλια Χατζοπούλου, σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και κίνησης/χορού με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, Αναστάσιο Δεληγιάννη, Ασπασία Μηλιαράκη και Χρύσα Καψούλη και σεμινάρια τραγουδιού και ορθοφωνίας με τους Αλέξανδρο Μποσινάκο, Απόστολο Καλτσά και Μαριάνθη Σοντάκη. Σπουδές σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο με τον Α. Μποσινάκο.

Τιμήθηκε με την Υποτροφία Βαγγέλης Γιακουμάκης του Θεάτρου των Αλλαγών το καλοκαίρι του 2017. Έχει συμμετάσχει στις εξής θεατρικές παραστάσεις:

R.W.Fassbinder: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ, θεατρική ομάδα ΕΜΠ, Ζαν Ανουίγ: ΕΥΡΙΔΙΚΗ, θεατρική ομάδα ΕΜΠ, Eve Ensler: VAGINA MONOLOGUES, Ιmperial College London Drama      Society, Lewis Carroll: ALICE IN WONDERLAND, Ιmperial College London Drama  Society,

Ευριπίδη: ΤΡΩΑΔΕΣ, ΘτΑ, σκηνοθεσία/σύλληψη Ε. Τσολακίδη

Έχει συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους «Απόψε θα πάμε για ψάρεμα», σε σκηνοθεσία Ντορέττας Παναγοπούλου.

 

 

ΕΛΕΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ / Κάσσι

Είναι απόφοιτη Εφαρμογών Πληροφορικής. Φοίτησε στο ''Θέατρο των Αλλαγών'' υποκριτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συμμετείχε στην συγγραφή σεναρίου μικρού μήκους '' Το ταξίδι '' για τον Ν. Κορνήλιο. Έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική Meisner. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τον Π. Τερζάκη, σύγχρονου χορού με την Μ. Μανωλιάδη και κλασσικό με τον Δ. Καμινάρη. Έχει συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους '' Το Θες '', σκην. Όλγα Τζωρτζ. Συμμετέχει σε παραστάσεις της ομάδας New Lab Theater Company.

 

 

ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / Τάλια

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της American Academy of Dramatic Arts στο Λος Άντζελες και του Εθνικού Θεάτρου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, υπό την καθοδήγηση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην παράσταση «Μανταμ Σουσού», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αρμένη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε παιδικές παραστάσεις, όπως ο «Βασιλιάς Κλόουν», σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη  και  στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ραντεβού στην Αθήνα», σε κείμενο της ίδιας και σκηνοθεσία του Φώτη Αθανασίου. Επίσης, έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει την παράσταση «Μια Παναγιώτα κι ένα Κάποτε».

Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους «Δίπλα σου», σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη.

 

 

ΟΛΓΑ ΤΖΩΤΖ / ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ

Σπούδασε Δραματικές Τέχνες (acting) στην American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης, Ορθοφωνία σύστημα IPA με την Sousan Finch και την Pamela Prather στην Νέα Υόρκη, Kλασικό και Μοντέρνο Χορό στο American College of Greece και Κινησιολογία και Μιμική στο Atelier de Movement της Monika Pagneux και του Phillippe Gaulier στο Παρίσι.

Σπούδασε επίσης, Προπονητική στην Βασιλική Ακαδημία Αντισφαίρισης στο Μπάντμιν της Κορνουόλις με υποτροφία της Βασιλικής Ακαδημίας Αντισφαίρισης, στο Natural Health Science Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP Life Coaching. Εκπαιδεύτηκε με τον Anthony Robbins σε συνεργασία με την Ακαδημία Αυτοβελτίωσης στη Ζυρίχη, τον Mike George σε συνεργασία με το BK World Spiritual University και εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων επίτευξης στόχων και έκφρασης μέσα από την κίνηση και τον λόγο. Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Stanford University που αφορούν την Επικοινωνία και το Δημιουργικό πλαίσιο ανάπτυξης της σκέψης και της πράξης.

Συνεργάζεται με το τμήμα σπουδών του Πανεπιστημίου Erasmus του Βελγίου για σεμινάρια που αφορούν την Δραματική Πλευρά του Μουσικού και το Σκηνικό Άγχος, και είναι μέλος του The Volterra Project στην Ιταλία για την χρονιά του 2017. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του σκηνοθέτη Christopher Bailey και το Geneva Drama English Society στην Γενεύη.

Είναι καθηγήτρια στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ από το 2006 για εργαστήρια "Υποκριτικής τεχνικής Meisner" και "Υποκριτική στην Κάμερα". Διδάσκει Υποκριτική την τεχνική του Sanford Meisner για την θεατρική σκηνή και την κάμερα. Παραδίδει ONLINE εργαστήρια Συγγραφής Θεατρικού Έργου και Σεναρίου καθώς επίσης και Μονολόγων.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός στην Ελλάδα, Δανία, Γερμανία και ΗΠΑ. Σημαντικές είναι οι συνεργασίες με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, Orkenfortet Oben Teater της Δανίας, την Freshly Squeezed Orange Juice Theatre Company του Ισραήλ, το Shetler Studios της Νέας Υόρκης και τον Wesley Brown, την Pamela Scott και το Dramatists Guild της Νέας Υόρκης, την Jannis Powell, την Tamar Kummel, το Theatron Inc., την Aaron Concert Artists, την διαφημιστική εταιρεία BBDO και τα τηλεοπτικά κανάλια ANT1 και MEGA. Έχει συνεργαστεί επίσης, ως σκηνοθέτης για τις μεταγλωττίσεις κινούμενων σχεδίων για τον ANT1.

Ως καθηγήτρια Υποκριτικής, συνεργάστηκε με την Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης", τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και το Zed Club, την θεατρική ομάδα του Δήμου Ναυπλίου και ήταν λέκτορας καθηγητής για την Υποκριτική, την Ανάπτυξη Ρόλων και την Συγγραφή Σεναρίου στο SAE Athens Institute στο τμήμα σπουδών 3D Animation and FX.

Έχει λάβει υποτροφίες Fulbright και την American Academy Scholarship.

Φωτογραφίες

Βίντεο