170

Συνάντηση με τις Τρεις Αδερφές

Αρχείο Παίχτηκε από 12/04/2019 έως 19/04/2019
στο Βρυσάκι
Διάρκεια: 80'
Κείμενο: βασισμένη στο έργο Οι Τρεις Αδερφές του Αντόν Τσέχωφ
Μετάφραση: Σουλτάνης Κωνσταντίνος
Διασκευή: Σύκα Γεωργία
Δραματουργική επεξεργασία: Σουλτάνης Κωνσταντίνος
Σκηνοθέτης: Σύκα Γεωργία
Σκηνογραφία: Δέρβου Κάτια
Κοστούμια: Δέρβου Κάτια
Φωτισμοί: Τσιάτσης Θανάσης
Ερμηνεύουν: Αμπουράντυ Γεωργία, Γκούντρα Άννα, Ευαγγέλου Άννυ

φιλική συμμετοχή: Γεωργόπουλος Στέφανος
Παίζουν μουσική: Ευαγγέλου Άννυ (πιάνο) | Κώττης Ευάγγελος (τρομπέτα)

Περιγραφή

Ένα κλασικό τσεχωφικό κείμενο του 1900, μέσα σε ένα νεοκλασικό κτίριο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ξαναζωντανεύει μαζί με τους θεατές. Όλα συμβαίνουν εντός μίας συνάντησης στο παρόν!

Περισσότερα

Τρεις αδερφές αφηγούνται την ιστορία τους. Μια ιστορία κοινής μνήμης, εσωτερικής αλήθειας, προσωπικής οδύνης, πάθους, έρωτα, πολιτικής ενδοσκόπησης και φιλοσοφικής αναγωγής. Μια ιστορία του σήμερα. Για τον καθένα και την καθεμιά που θέλει να φύγει, που ονειρεύεται μια Μόσχα. Μια ιστορία τριών γυναικών που αγωνίζονται για τη χειραφετημένη τους δράση και σκέψη αλλά κάπου μελαγχολούν. Κάπου τις κεντρίζει η έλξη της απώλειας. Όλοι φεύγουν, λένε. Στρατιωτικοί, συγγενείς, εραστές, φίλοι. Οι αδερφές μένουν μόνες, αλλά θέλουν να ζήσουν. Το πρόταγμα για ζωή τις κινητοποιεί να αρχίσουν πάλι από την αρχή…!

Πόσο μπορεί η επιθυμία για ζωή να πυροδοτήσει την ανάγκη για αφήγηση, για αποκάλυψη, για φανέρωση κρυμμένων μυστικών και ανεκπλήρωτων πόθων;

Μια παράσταση που βασίζεται στον κειμενικό πυρήνα του τσεχωφικού έργου, αλλά ταυτόχρονα τον αναιρεί μέσω μιας μη γραμμικής εκτύλιξης της αφηγηματικής ροής των γεγονότων, υπό την οπτική της εσωτερικής φωνής κάθε ηρωίδας. Μια παράσταση που εκκινεί από το πρόταγμα Πρέπει να ζήσουμε –

Βίντεο/τρέιλερ παράστασης: Μπερερής Γιάννης
Φωτογραφίες: Γρηγοριάδης Ιωάννης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λιούτσια Ιωάννα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ
Η παράσταση πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου Βρυσάκι. Οι θεατές θα χρειαστεί να μετακινηθούν στο χώρο και να ακολουθήσουν τη ροή της δράσης σε αυτόν. Παρακαλούνται όσοι/ες θεατές έχουν δυσκολία στην κίνηση να το γνωστοποιήσουν έγκαιρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

Φωτογραφίες

Βίντεο