Το αταίριαστο ζευγάρι

Αρχείο Παίχτηκε από 12/03/2016 έως 24/04/2016
στο Αλκμήνη
Συγγραφέας: Νιλ Σάιμον
Σκηνοθέτης: Ζωή Ξανθοπούλου
Ερμηνεύουν: Ιορδάνης Κασάπογλου, Αλέξιος Κοτσώρης, Σταύρος Μαρκάλας, Θοδωρής Σμέρος, Νικήτας Χολόγκιτας 

Περιγραφή

Η κλασική κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα, που ανέβηκε, για πρώτη φορά, το 1965, στο Broadway, έκανε μεγάλο μπαμ στον κινηματογράφο και από τότε μέχρι και σήμερα έχει μια λαμπρή πορεία. Ο ενενηντάχρονος σήμερα συγγραφέας, Νιλ Σάιμον, αν ήταν να στείλει ένα e-mail στον θίασο, θα μπορούσε να είναι το παρακάτω; «Ας το ζήσουμε λοιπόν, ας αγαπηθούμε κι ας το διασκεδάσουμε. Τελικά είμαστε εμείς, οι όποιοι εμείς, και τελικά παίζουμε. Και ζούμε και κάπως επιβιώνουμε.... So, call the Greeks”

Περισσότερα

(Odd couple) 

«Αν κανένας δεν διακινδύνευε ποτέ τίποτα, ο Μιχαήλ Άγγελος θα είχε ζωγραφίσει το δάπεδο της Καπέλα Σιστίνα» Neil Simon

Αν έπρεπε να κάνουμε σύνοψη της ουσίας του έργου θα λέγαμε τα εξής:

Δύο φίλοι από την Νέα Υόρκη, η νύχτα με την μέρα μεταξύ τους, με μόνο κοινό ότι απέτυχαν στους γάμους τους, αποφασίζουν να γίνουν συγκάτοικοι, δημιουργώντας ένα κωμικότατο ζευγάρι. Ακατάστατος ο ένας, τακτικός ο άλλος. Καταλαβαίνετε.

Πώς ταιριάζει λοιπόν, στην ελληνική πραγματικότητα, το “Αταίριαστο ζευγάρι”; Οι “βραβευμένοι” στο είδος τους, σ' ένα παράλληλο σύμπαν, ηθοποιοί, καλούνται να ερμηνεύσουν με συνέπεια τους χαρακτήρες του πασίγνωστου έργου. Ανάμεσα τους, κάνει guest εμφάνιση κι ο wannabe Γκάρι Όλντμαν, με την εικόνα του από την ταινία «Dracula», που ως ξένος σταρ έρχεται να βοηθήσει -και καλά- την τέχνη στην Ελλάδα. Το έργο του Σάιμον μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, αλλά και για την δυναμική της συνύπαρξης.

Το “αμερικάνικο όνειρο” παραμένει ζωντανό μέσα από αυτή τη νέα ματιά και τη νέα μετάφραση του κλασικού πια κι αγαπημένου έργου του Νιλ Σάιμον;

ΥΓ. Η παράσταση ξεκινάει με συνέντευξη τύπου.

ΥΓ2. Η συμμετοχή θεατών στην παράσταση ίσως κριθεί απαραίτητη.

Συντελεστές:
Μετάφραση – απόδοση: Ζωή Ξανθοπούλου, Έφη (Ρόμπιν) Χαστά
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Μαρία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: 'Εφη (Ρόμπιν) Χαστά
Επιμέλεια αφίσας και γραφικών: Booz ντιζάιν
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Χαλκιάς
Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης
Παραγωγή: Armani musical center theater, Ζωή Ξανθοπούλου, Νικίτας Χολόγκιτας
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παράσταση με ιδιαίτερα μηνύματα,που γίνονται αντιληπτά από ανθρώπους της ίδιας ιδιαιτερότητας.Αρκετές στιγμές της παράστασης, παρέμειναν ανεξήγητες,καθώς δεν είχαν και κανέναν προφανή λόγο ύπαρξης στο σενάριο και οι ηθοποιοί αρκετά φωνακλάδες σε σημείο να σου προκαλούν πονοκέφαλο και υπνηλία μαζί.Σίγουρα είναι άτομα με ταλέντο και προοπτικές,γιατί αυτό φάνηκε και στα 5 παιδιά,απλά η συγκεκριμμένη παρασταση σίγουρα δεν το αναδεικνύει και είναι κρίμα.Ευχαριστώ στη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ και μόνο για την εμπειρία.

  2. "Ο ενενηντάχρονος σήμερα συγγραφέας, Νιλ Σάιμον, αν ήταν να στείλει ένα e-mail στον θίασο, θα μπορούσε να είναι το παρακάτω; «Ας το ζήσουμε λοιπόν, ας αγαπηθούμε κι ας το διασκεδάσουμε. Τελικά είμαστε εμείς, οι όποιοι εμείς, και τελικά παίζουμε. Και ζούμε και κάπως επιβιώνουμε.... So, call the Greeks”"
    O ενενηντάχρονος Νιλ Σάιμον, αν μάθαινε πως έχετε καταντήσει το έργο του, θα σας έστελνε εξώδικο, αγωγή, και ασφαλιστικά μέτρα!