508

Το κινητό

από 30/11 έως 05/01
Διάρκεια: 90’
Συγγραφέας: Sergi Belbel
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Νταλιάνης
Σκηνογραφία: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Ερμηνεύουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος

Φιλική συμμετοχή στο video: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια

Περιγραφή

Το ΚΙΝΗΤΟ του  Sergio Belbel, μια ψηφιακή κωμωδία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε παραγωγή της 5ης Εποχής στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου ΑΛΜΑ από τις 30 Νοεμβρίου και φιλοδοξεί να κατακτήσει το κοινό... 

Περισσότερα

Ο συγγραφέας

Ο συγγραφέας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ισπανούς συγγραφείς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας. Μας παρουσιάζει μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς, που διερευνά με τόλμη τις σεξουαλικές σχέσεις "ων.﷽﷽﷽﷽﷽﷽ρουαλικαφικοόσωπο ο έν ΑΜΕΑΗΣΟΠΟΥΛΟΥ | ΕΛΙΖΑ  ΣΚΟΛΙΔΗ |ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΝΟΣ

των ανθρώπων. Μια παράδοξη κωμωδία διαρκών ανατροπών και αποκαλύψεων... Σαν ένα σενάριο του Αλμοδοβάρ ή μια ταινία του Γούντυ Άλλεν.

Το έργο

Μια νέα γυναίκα και ένας νέος άνδρας, θύματα και οι δυο των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων και της αποξένωσης, ξεπροβοδίζουν τις μητέρες τους, που ετοιμάζουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές γυναίκες αλλά εξίσου εξαρτημένες από τα παιδιά τους.

Ένα τρομοκρατικό χτύπημα όμως στο αεροδρόμιο επιβάλλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η έκρηξη στην αίθουσα αναμονής προκαλεί ένα ντόμινο από κωμικοτραγικές εκρήξεις στον ψυχισμό των ηρώων. Ανατρέπονται οι υπάρχουσες ισορροπίες. Τα κινητά γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές στην ιστορία. Μετατρέπονται σε μάσκες που δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να μιλήσουν, να πουν αυτά που δεν τολμούσαν να ομολογήσουν στους άλλους και στον ίδιο τους τον εαυτό.

Βοηθοί  σκηνοθέτη | ΚΑΛΗ ΒΟΙΚΛΗ |  ΧΡΥΣΑ  ΝΤΑΗ
Φωτογραφίες | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚKΟΒΕ
Παραγωγή | 5η Εποχή

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Άλμα

από 30/11 έως 05/01
Αγ. Κων/νου και Ακομινάτου 15 -17
Τηλ: 210 5220100 Email: [email protected] Website: theatroalma.gr/

Εισιτήρια: 17€  KANONIKΟ | 13€  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - ΑΝΕΡΓΩΝ – ΑμεΑ – 65+
Πληροφορίες: 210 5220100
Προπώληση: viva.gr  και στα ταμεία του θεάτρου ΑΛΜΑ, τ. 210 5220100

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 19:30
Π
Π
Σ 18:00
Κ 17:00

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεκινά κακά ενώ από το μέση και μετά γίνεται ευτυχώς μέτριο προς συμπαθές (εώς και λίγο αστείο) σε στιγμές του. Οι ηθοποιοί επαρκείς στους ρόλους τους που δεν προσφέρονται και για πολλά (όπως άλλωστε και το όλο κείμενο). Δε θα το πρότεινα αν και μέρος του κοινού (ίσως συνηθισμένο σε πιό ελαφρά θεάματα και ελληνικές κωμικές σειρές) φάνηκε να το χαίρεται με την καρδιά του.