Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Δραματουργία: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σκηνογραφία: Αθανάσιος Κολαλάς
Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσική σύνθεση: Αντώνης Σουσάμογλου(Σύνθεση & επιμέλεια)
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές
Χορεύουν: Δήμητρα Βλάχου, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Δημήτριος Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Δέσποινα Λαγουδάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Περιγραφή

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι online μεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που δίνουν στο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει από το σπίτι σημαντικές εκδηλώσεις και να βιώσει –έστω εξ αποστάσεως– μεγάλες πνευματικές και αισθητικές συγκινήσεις.

Έτσι, από σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2020 στις 19:00 και για 48 ώρες θα βρίσκεται διαθέσιμο στο κανάλι του ΜΜΘ στο Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=_nvZ5-Fw28Q) το βίντεο από μια παράσταση σύγχρονου χορού, που είχε κάνει αίσθηση όταν παρουσιάστηκε στο Μέγαρο τον Φεβρουάριο του 2018.

Περισσότερα

Μένουμε ενεργοί, Μένουμε σπίτι…με online μεταδόσεις

 από την ομάδα «Χορευτές του Βορρά»

Πρόκειται για το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» από την ομάδα «Χορευτές του Βορρά» της Τατιάνας Παπαδοπούλου, μια σκηνική μεταφορά του πολύκροτου μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ.

Ο Ντόριαν Γκρέι ρίχνεται στο κυνήγι της ομορφιάς και της εκπλήρωσης των αισθήσεων. Όταν εκφράζει την επιθυμία να μη γεράσει ποτέ, η ευχή του πραγματοποιείται. Ο ίδιος μένει νέος και όμορφος, αλλά στο ζωγραφικό πορτρέτο του αποτυπώνονται οι αμαρτίες, τα εγκλήματα και η διαφθορά του. Ο Ντόριαν –η όψη της τελειότητας χωρίς συναίσθημα– αντανακλά ολόκληρη την κοινωνία. Ηδονισμός, εμμονή με την όψη, λατρεία του ειδώλου, καταστροφική φύση του ναρκισσισμού.

Σήμερα, ένας ολόκληρος κόσμος με ένα κινητό στο χέρι αυτοφωτογραφίζεται. Η γενιά των selfies, της ανάγκης αποδοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συχνής αυτοέκθεσης, κοιτάζει με αμηχανία το πορτρέτο του Ντόριαν. Μήπως όμως είναι αντανάκλαση; Οι «Χορευτές του Βορρά», χωρίς emoticons και pixels ψευδαίσθησης, χορεύουν τη σκοτεινή ιστορία του εθισμού στην εικόνα του Εγώ.

Σημ.: Η παράσταση ήταν για άτομα άνω των 15 ετών.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη ομάδας Αρετή Κουτσικοπούλου
Video artist Mario Ermitikos

Φωτογραφίες