Underground

Διασκευή: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Σκηνοθέτης: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Goran Bregovic
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Τριανταφύλλου
Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ
Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Αλέξανδρος Βιδαλάκης, Εμμανουήλ Κοντός, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου κ.α.
Παίζουν μουσική: Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής: Μενέλαος Μωραΐτης - Τούμπα, Σπύρος Νίκας - Σαξόφωνο, Κώστας Σαπούνης - Τρομπέτα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος - Τρομπόνι, Περικλής Κατσώτης - Κρουστά

Περιγραφή

Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου. Ένα καλλιτεχνικό σχήμα που ενισχύει έτσι την βαθιά υποβλητική και συνάμα ξεσηκωτική ατμόσφαιρα του έργου, σε έναν μοναδικό εναγκαλισμό με το πνεύμα του παραλογισμού, της τραγωδίας και τελικά της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, για να καταφέρει αυτή να αναδυθεί και πάλι στο εκτυφλωτικό φως της Ελπίδας.

Περισσότερα

Βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα,
στο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στο μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του
Ντουσάν Κοβάσεβιτς

Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Το «Underground» αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες δουλειές του, θα συνεργαστεί με μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του σπουδαίου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη που θα αναλάβει τα εντυπωσιακά σκηνικά της παράστασης, της Ηλένιας Δουλαδίρη που θα υπογράψει τα κοστούμια και της διάσημης χορογράφου Αμάλια Μπένετ. Όλοι μαζί θα συμπράξουν για τη δημιουργία μιας υπερπαραγωγής που αποτίνει φόρο τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Video art: Κάρολος Πορφύρης

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Γραφιστικά - Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος

Teaser videos: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσιμάρας

Διαδικτυακή επικοινωνία: Κωνσταντίνος Ζουρνάς | Digital.gr

Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Παραγωγή: Θέαμα ΑΚΡΟΠΟΛ

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Ακροπόλ

από 18/11 έως 28/04
Ιπποκράτους 9 -11, Κέντρο
Τηλ: 210 3648303 Email: [email protected] Website: theatroakropol.gr/

Εισιτήρια: από 15€
Πληροφορίες: 210 3648303
Προπώληση: more.com

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 19:00
Π 20:00
Π 21:00
Σ 17:45 & 21:00
Κ 19:00

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα την παράσταση και ήταν υπέροχη. Ήταν τόσο αρμονική η συνύπαρξη του πολυπληθούς θιάσου και εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τόσο τα video art, όσο και τα χάλκινα που βοηθούσαν πολύ στη συνοχή της παράστασης .Ευχαριστούμε πολύ τη θεατρομάνια που μας έδωσε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε,

  2. Παρακολούθησα την παράσταση και μου άρεσε πολύ.
    Είναι όντως μια υπερπαραγωγή. Για πολλούς λόγους πιστεύω ότι οι ρόλοι του κυρίου Χαραλαμπόπουλου και του κυρίου Τσορτέκη έπρεπε να είναι ανάποδα. Πιστεύω ότι θα ταίριαζε πολύ περισσότερο. Η κυρία Αϊδίνη δεν μου άρεσε.
    Η μουσική του Μπρέγκοβιτς πολύ ωραία και η πολεμελής ζωντανή ορχήστρα βοηθάει στην γενικότερη εμπειρία.
    Το έργο με ωραία πλοκή.

    Αξίζει να το παρακολουθήσετε.