Βαλπουρία Νύχτα

Σκηνοθέτης: Αγγελική Πουλημά
Ερμηνεύουν: Γαρουνιάτης Ανδρέας, Φραγκίσκος Παπαδάκης, Ηλίας,Τζανακάκη Εύα, Πουλημά Αγγελική, Γκαϊτατζή Αθηνά, Κατσορίδα Κατερίνα, Παπατζανάκη- Χρυσοβέργη Κλειώ, Κυρίτση Χριστίνα

Σχετικά

Μια διασκευή του έργου «Βάκχες» του Ευριπίδη

Πρεμιέρα την Τρίτη 6 Ιουνίου θα κάνει η παράσταση «Βαλπουρία Νύχτα», στις 9μ.μ. στις αποβάθρες του τρένου στο παιδικό μουσείο (πίσω από το Θεατράκι του ΟΣΕ). Η παράσταση ανήκει στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 που διοργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΠΑΠΕΛ σε συνεργασία με το ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυλιέων. Ο χώρος αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Λαογραφικού Μουσείου Πελοποννήσου.

Έχοντας ως οδηγό μία εκ των σημαντικότερων τραγωδιών του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και το ενδιαφέρον για τους αρχέγονους πολιτισμούς και τις τελετουργικές μυσταγωγίες γεννήθηκε μια άλλη εκδοχή του έργου παράλληλη με τη Βαλπουρία Νύχτα. Η Βαλπουρία Νύχτα ή αλλιώς η Νύχτα των Μαγισσών, είναι η νύχτα της μετάβασης από το χειμώνα στην άνοιξη(1/5) για τον Κέλτικο πολιτισμό την περίοδο του Μεσαίωνα. Φανερή είναι η σύνθεση που γίνεται μεταξύ της τραγικής θεματικής του έργου του Ευριπίδη και Νεωτερικών στοιχείων καθώς και η αντίθεση του αστικού τρόπου ζωής και της ασκητικής ζωής στη φύση. Στην παράστασή, ο άνθρωπος ξαναγεννιέται μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες και οδηγείται ελεύθερος προς μια νέα ζωή. Βασικά εργαλεία αποτέλεσαν το σώμα του ηθοποιού και οι συμβολιστικές εικόνες.

Απαραίτητη η γονική συναίνεση για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook:VinoVeritas

Βοηθός Σκηνοθέτη α΄: Κατσορίδα Κατερίνα
Βοηθός Σκηνοθέτη β΄: Μάνος Σπιτάλας
Φωτισμός: Σακουλά Αικατερίνη
Σκηνογραφία: Πουλημά Αγγελική
Ενδυματολογία: Μαρία Γαρουνιάτη/ Πουλημά Αγγελική
Κατασκευαστές: Καλογερόπουλος Γιώργος/ Κυρίτση Χριστίνα

Κρατήσεις: 6975367470


Βίντεο