Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη | Χορός στη σκηνή με την Άννα Αθανασιάδη

1420_athanasiadi-seminar-1000x500-web

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ/ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η χορογράφος των μεγάλων θεατρικών και τηλεοπτικών επιτυχιών Άννα Αθανασιάδη ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για ένα πολλά υποσχόμενο σεμινάριο σε συνεργασία με την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».  Mamma Mia, Οικογένεια Addams, Μελωδία της ευτυχίας, Annie, Πριν το χάραμα, Ας ερχόσουν για λίγο, The Voice, Madwalk είναι ορισμένες μόνο από τις τελευταίες της επιτυχίες γεγονός την καθιστά ως την πιο περιζήτητη χορογράφο της εποχής μας.

 

ΣΚΟΠΟΣ

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που σκοπεύει οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να δουλέψουν πρακτικά την αναγκαιότητα συνύπαρξης πάνω στη σκηνή ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονών ακροάσεων και παραστάσεων του μουσικού θεάτρου (musical) καθίσταται απόλυτα απαραίτητη η υψηλού επιπέδου επιδεξιότητα στο χορό που θα πλαισιώνει τις γνώσεις σε υποκριτική και τραγούδι. Το σεμινάριο είναι διαμορφωμένο με βάση τις νέες τάσεις χορού, πάντα βασισμένο και με σεβασμό στις κλασσικές τεχνικές.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές και τραγουδιστές, 16 ετών και άνω, που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τον χορό και το θέατρο.

1918429_100696693281745_5391517_n

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 • Προσωπική γνωριμία συμμετεχόντων με τη χορογράφο.
 • Ζέσταμα σώματος, ασκήσεις ενδυνάμωσης και έλεγχος coordination.
 • Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δημιουργικότητας.
 • Βηματολόγιο jazz χορού.
 • Διάλειμμα.
 • Εκμάθηση και εκτέλεση χορογραφίας βασισμένη στην πρωτότυπη χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη για το Mamma Mia.
 • Συμβουλές για τον χορό, το θέατρο και τον χειρισμό ακροάσεων.

 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εξι (6) ώρες, 12.00 – 18.00

 

ΚΟΣΤΟΣ

65 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 20 ευρω. Εξόφληση μέχρι την Παρασκευή 12 Μαϊου 2017.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ (χωρίς επιπλέον κόστος)

 • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα φωτογραφηθεί και οι μαθητές θα λάβουν υλικό.
 • Οι συμμετέχοντες εάν επιθυμούν μπορούν να φέρουν το βιογραφικό τους σημείωμα για το αρχείο της χορογράφου.
 • Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει εκτενής συζήτηση για τον χώρο του θεάτρου, το αντικείμενο του χορού και θα δοθούν συμβουλές και tips για τον επιτυχημένο χειρισμό μιας ακρόασης.
 • Από την ημέρα εξόφλησης του σεμιναρίου έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης όλων των μαθημάτων της σχολής με την ιδιότητα του ακροατή μέχρι και την ημέρα του σεμιναρίου (Σάββατο 13 Μαϊου).

 

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected] ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (https://www.facebook.com/ThessalonikiVasilisDiamantopoulos) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2310530660 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Εγνατίας 45.

http://syxronotheatro.gr/index.php

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, απ’ όπου αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο της από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατόπιν εξετάσεων, το 2004. Έκανε μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής, και πολλά σεμινάρια με Έλληνες και ξένους καθηγητές και εκπαιδεύτηκε σε όλα τα είδη χορού.

Εργάστηκε στο θέατρο για περισσότερο από μία δεκαετία στα πιο εμπορικά musical και θεατρικές παραστάσεις, ενώ συνεργάστηκε με τους περισσότερους καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής.

Πρώτη της δουλειά ως χορογράφος ήταν το musical Annie στον Ελληνικό Κόσμο. Ακολούθησε η Μελωδία της Ευτυχίας στο Παλλάς, η Μαρία Πενταγιώτισσα του Μποστ, το Πριν το Χάραμα και η Συμμορία της Χιονάτης των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Βέμπο, το 80’s the musical των Βάλαρη – Παπαδόπουλου στο Πειραιώς 131, το Xanazoo του Μάνου Βαφειάδη στον Ελληνικό Κόσμο, ενώ επιμελήθηκε την κίνηση στο Γαμπροί για πούλημα των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Ακροπόλ.

Τελευταίες χορογραφικές της δουλειές είναι το musical Addams Family στο Βέμπο, και το Ας ερχόσουν για λίγο στον Ελληνικό Κόσμο. Είναι η χορογράφος του musical Mamma mia στο Θέατρο Ακροπόλ καθώς και του Άμλετ Β’ στο θέατρο Ζήνα. Είναι η χορογράφος της Φιλαρμονικής της Πράγας στο θέατρο Παλλάς, του Voice 2 στον Ant1 το 2015, ενώ συνεργάστηκε στη διοργάνωση Madwalk 2017 καθώς και πολλών video clips και events.