Επτά πρεμιέρες τον Απρίλιο και Μάιο στο 104

unnamed (3)

Με ένα πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει βραβευμένα έργα, ξένους και Έλληνες συγγραφείς και δημιουργούς, ολοκληρώνεται δυναμικά η φετινή θεατρική περίοδος 2016-2017 στο Θέατρο 104. Επτά πρεμιέρες τον Απρίλιο και Μάιο θα φέρουν στο προσκήνιο ιστορίες προσωπικές, κοινωνικές, ή κωμικές, άλλοτε ανασύροντας μνήμες και άλλοτε φιλοσοφώντας, πότε με αυτοσαρκασμό, πότε με θυμό, με επιμονή, με πάλη, με γέλιο, με ή χωρίς κάθαρση.

Αλμπέρ Καμύ, Ο Ξένος

Η ιστορία ενός ανθρώπου που δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια. Ο ήρωας καταδικασμένος σε θάνατο για τον φόνο ενός  Άραβα βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Χωρίς ποτέ να δίνει οριστική απάντηση, η ατομική του εξέγερση είναι τελικά αυτή που τον οδηγεί στην αποδοχή και την υπέρβαση της κατάστασής του.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης
Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου, Κλεοπάτρα Μάρκου
Από 20 Απριλίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15 (Κεντρική Σκηνή)

Ramiro Torres de Miguel, Serengeti

Η Αγγελική, πρώην χορεύτρια μπαλέτου, γνωρίζει το νεαρό Δάνη μέσω διαδικτύου. Ο Δάνης τρέφει μεγάλη αγάπη για την Αφρική και όνειρό του είναι να επισκεφθεί το Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας “Serengeti”. Έτσι ξεκινά μια αλλόκοτη παθολογική σχέση και ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων κατακτητή-κατακτημένου χωρίς τέλος. Το έργο απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Κειμένου και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο διαγωνισμό “Muestra Estatal de Teatro” (Μεξικό 2008), καθώς και τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Κειμένου στο διαγωνισμό “Horizontes Teatrales” (Αργεντινή 2009).

Σκηνοθεσία: Luis Gómezbeck
Παίζουν: Δέσποινα Σαραφείδου, Χάρης Χιώτης
Από 2 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (Κεντρική Σκηνή)

Σάκης Σερέφας, Θα σε πάρει ο δρόμος

Ένα έργο για τα “άλλα σχέδια” που έχει η ζωή κόντρα στα σχέδια των θνητών. Δέκα μικρές ιστορίες ανθρώπων που τους βρήκε κατακούτελα ένα ζόρι. Όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος.
Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου
Παίζουν: Λένα Γιάκα, Γιάννης Δρακόπουλος
Aπό 24 Απριλίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (Black Box)

Eduardo Galan, Ελιγμοί

Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν, ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός, προσπαθούν να «αν-ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια, ενώ το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει μέχρι που τους στερεί την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Παίζουν: Λάζαρος Βασιλείου, Αλέξανδρος Νταβρής, Τάκης Παρασκευόπουλος, Δήμητρα Στάικου
Από 26 Απριλίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 (Black Box)

Luis Miguel Gonzalez, Μοτέλ Θήβα

Με φόντο μια ληστεία που διαπράττεται στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, δύο από τους ληστές, ένας νεαρός και μια γυναίκα, κρύβονται στο δωμάτιο ενός κοντινού μοτέλ, όπου αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης τους με μια δραματική τροπή. Το έργο απέσπασε το Βραβείο Ciudad de Alcorcón για νέους συγγραφείς και το Βραβείο Rojas Zorilla de Toledo (1994).
Σκηνοθεσία: Τάσος  Μπιρσίμ
Παίζουν: Στέφανος Γεωργιάδης, Μαρία Λεβαντή
Από 3 Μαΐου, κάθε Τετάρτη στις 21:15 (Κεντρική Σκηνή)

Γιώργος Νικολαϊδης, Maiden

Σύζυγος, εργαζόμενη, μάνα, κόρη, δούλα, ερωμένη... Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία της ζωής της, στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, στα όρια του χρόνου που πιέζει γι' αποφάσεις, αλλαγές και ταυτότητα. Το κείμενο είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας Maid Mom Made Mermaid του Γιώργου ΝικολαΪδη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ SYN του Εδιμβούργου.
Σκηνοθεσία–ερμηνεία: Ζωή Ξανθοπούλου
Από 7 Μαΐου
κάθε Κυριακή στις 21:15, για 4 παραστάσεις (Black Box)

Αγγελίτα Τσούγκου & Μ. Παπαστεργίου,“Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!”

Mια κοινωνική κωμωδία που εκφράζει και συσπειρώνει τους Έλληνες millenials προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Γιατί η επέλαση της Ελληνίδας μάνας στο Facebook δεν μοιάζει σε τίποτα με την παρουσία γονιού άλλης χώρας στο Facebook. Τρεις εξομολογήσεις, ένα live online poll και πολύ γέλιο συνθέτουν μια παράσταση που δεν φοβάται να μοιραστεί αλήθειες.
Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου
Παίζουν: Κάλι Μαυρομάτη, Μερόπη Παπαστεργίου, Χάρης Χιώτης
Από 22 Απριλίου για 6 παραστάσεις, κάθε Σάββατο στις 22:30  (Black Box)