Red Hat on Black Christmas

Αρχείο Παίχτηκε από 29/12/2017 έως 29/12/2017
στο Εργοτάξιον
Ερμηνεύουν: Β. Αριανούτσου, Γ. Βομπίρη, Ιπ. Τροβάς, Κλ. Χατζηγιάννη και Ε. Χριστοδουλάκη

Περιγραφή

Μέσα στο βαθύ σκοτάδι του χειμώνα και μεσ’ το ψοφόκρυο γεννιέται από λαμπιόνια και φωτινά στολίδια πολλών watt, το γλυκό φως.
O κόσμος γιορτάζει τα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Ολοι στολίζουν σπίτια, έπιπλα, δρόμους, αλλά και τα ντουβάρια τους, παραλείποντας να στολίσουν την ζωή τους, την συμπεριφορά τους και την ψυχή τους, αλλά… ποιος έχει τόσο χρόνο;
Γεμάτοι άγχος, όλοι καταναλώνουν. To Black Friday δεν είναι τίποτα μπροστά σε τούτο δω το …Black Christmas.

Περισσότερα

Οι γιορτές περιλαμβάνουν και αγκαλιές. Ερευνες έχουν δείξει πως κατά την χριστουγεννιάτικη περιόδο, ο εναγκαλισμός αγγίζει σε συνολική διάρκεια τα 12 δευτερόλεπτα, ανά άτομο.  Πολύ υψηλός δείκτης για τα ανθρώπινα δεδομένα.

Ολοι, ανταμωμένοι κι ενωμένοι τρώνε φαγιά, όπως απαιτούν τα έθιμα, βλέποντας must ταινίες στον καναπέ, σαν αυτές με τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, το Μόνος στο Σπίτι και το Black Christmas.   Ενώ, μόλις αποκοιμηθούν μπαίνει κι αυτός ο ξένος στο σπίτι τους, από την καμινάδα, που αν κάποιος νοικοκύρης τύχει εκείνη την ώρα και σηκωθεί απ τον ύπνο του για να πάει προς ‘’νερού’’ του, θα κοψοχολιαστεί μόλις τον δει μπροστά του….

Και… ξαφνικά! κάπου μέσα σ’ όλο αυτό το απόλυτο Black Christmas, παρουσιάζεται ένα «Κόκκινο Καπέλο»…

«Red Hat on Black Christmas» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Θέατρο Εργοτάξιον από τις Γλυκές Ρέγγες.

Ένα κόκκινο καπέλο πάνω στη σκηνή αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα ακόμα και τις χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές καταστάσεις και συμβαίνουν γεγονότα που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς άλλος, εκτός από το κοινό που παρακολουθεί, αλλά και ‘κατευθύνει’ όλη την παράσταση.

Οι Β. Αριανούτσου, Γ. Βομπίρη, Ιπ. Τροβάς, Κλ. Χατζηγιάννη και Ε. Χριστοδουλάκη είναι οι αυτοσχεδιαστές ηθοποιοί, που δημιουργούν τις επιτυχημένες σκηνές στην παράσταση: «Red Hat on Black Christmas».

Οι παραστάσεις κωμικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (Improv Comedy Theatre), που πραγματοποιούνται από τις Γλυκές Ρέγγες είναι μια μορφή θεατρικής έκφρασης, κατά την οποία οι ηθοποιοί είναι συγχρόνως σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι και πρωταγωνιστές της παράστασης.  Οι σκηνές που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια μιας παράστασης γίνονται κυρίως με τις κατευθύνσεις και ιδέες των θεατών.

Ζήστε τη «μαγεία» του Improv Comedy Theatre!