«Έφυγε» η σπουδαία ηθοποιός και αγωνίστρια Δάφνη Σκούρα

«Έφυγε» η σπουδαία ηθοποιός και αγωνίστρια Δάφνη Σκούρα.

Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τη σπουδαία ηθοποιό και αγωνίστρια Δάφνη Σκούρα.

Από μικρή ηλικία βρέθηκε στον κόσμο του θεάτρου. Ήταν μαθήτρια ακόμα όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στη Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη. Σε όλη την θεατρική της πορεία ξεχώρισε με το ταλέντο, τις αξέχαστες ερμηνείες, την ευγένεια και το ήθος που τη χαρακτήριζε.

Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους του εθνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και θιάσους, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε και η ίδια της θιασάρχης, στηρίζοντας πολλούς ηθοποιούς – αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αφήνοντας και με αυτόν τον τρόπο το καλλιτεχνικό και αγωνιστικό της αποτύπωμά της στο χώρο του θεάτρου.

Η Δάφνη υπήρξε ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Καθ᾽ όλη τη διάρκεια της ζωής της η θεατρική της πορεία δεν ήταν ξέχωρη από την τεράστια συμβολή της στους αγώνες του λαού μας. Αξιοποιώντας την τέχνη της, στρατεύτηκε με το δίκιο του λαού, συμμετέχοντας στην ΕΑΜική Αντίσταση στα χρόνια της κατοχής, στη Νεολαία Λαμπράκη στη συνέχεια ως ιδρυτικό μέλος κι ύστερα στον αντιδικτατορικό αγώνα ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Είχε παντρευτεί τον αγωνιστή δικηγόρο, μετέπειτα πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και επίτιμο πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Ευάγγελο Μαχαίρα. Aυτό, παράλληλα με την καθοριστική της συμβολή στους αγώνες του λαού μας, θα προκαλέσει την απόλυσή της από το Εθνικό Θέατρο και το ραδιόφωνο, καθώς και τη στέρηση του διαβατηρίου της.

Για εμάς η Δάφνη αποτελεί παράδειγμα αγωνίστριας, ηθοποιού και ανθρώπου. Η αγωνιστική στάση και το παράδειγμά της μας εμπνέουν και μας γεμίζουν δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην κόρη της Αλεξία, στα εγγόνια της Νίκο και Δάφνη, καθώς και σε όλους τους οικείους της.

Προηγούμενο άρθροΠοιητικές Συνομιλίες
Επόμενο άρθροFabrica Athens | Νέες δράσεις & Covid Free Zone