32οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Ζωγράφου

Σχετικά

Για 32η  συνεχή χρονιά, η πόλη του Ζωγράφου  φιλοξενεί μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο, στην έμπνευση, στο όραμα  και στη  χαρά της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, φέτος “ανοίγουν” αυλαία στις 5 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Θεατρικές Ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου για να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να μεταφέρουν στο κοινό, το πάθος τους για την αρχέγονη τέχνη του θεάτρου. Το «τρίτο κουδούνι» φέτος θα «χτυπάει» στις 21:00.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Ζωγράφου, που διοργανώνεται από  το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, έχοντας ως στόχο να προσφέρει βήμα έκφρασης  στους «εραστές» της τέχνης που επιμένουν να αναζητούν δημιουργική διέξοδο στον πολιτισμό.

Η θεματική της 32ης διοργάνωσης αφορά στο γέλιο γιατί όπως συνηθίζεται να λέγεται “ η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε”. Έτσι στη διάρκεια του φετινού  θεσμού  θα παρουσιαστούν:  το ιταλικό κωμικό εκκεντρικό ντουέτο  Lucchettino, με την παράσταση «Μάγοι για μία μόνο νύχτα»,  ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος  σε ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό δρώμενο  με τίτλο  «Με Την Όπισθεν» αλλά και η ομάδα του θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ζωγράφου με το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Στη διάρκεια του φετινού θεσμού  θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια – Διαλέξεις – Εργαστήρια  παραστατικών τεχνών  και συναυλίες. Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα και συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής Θοδωρή Οικονόμου σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Παυλίδης - Trio Live μας θυμίζει αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική πορεία του.

 

Ακολουθεί Αναλυτικά το Διαγωνιστικό  Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα «Κλεψύδρα»
«Γάζα» -  μαρτυρίες  παιδιών  που βίωσαν τον πόλεμο της Γάζας

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου «Εξόρυξη»
Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
«Ψηλά απ’ τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα  «Παρά ένα»
«Η προξενήτρα» του  Θόρντον Ουάιλντερ

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα Λυκόβρυσης – Πεύκης
«Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λουίτζι Πιραντέλλο

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού
«Οι 12 ένορκοι»  βασισμένο στο σενάριο του Ρέτζιναλντ  Ρόουζ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική  Ομάδα  Πάτρας «Υποκριτές»
«Μην ενοχλείτε» του  Πάνου Μίχα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου  «ΑΠΟΛΛΩΝ»
«Μάνα  Μητέρα  Μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας
«Μανδραγόρας»  του Νικολό Μακιαβέλι

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα  «ΚΩΜΩΔΟΙ»
«Ευχαριστώ κυρία» του Τζίμη   Πολίτη

Τελετή λήξης,  Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου  

Εισιτήρια: Με ελεύθερη είσοδο

Στο χώρο διεξαγωγής των Αγώνων,  στη διάρκεια της διοργάνωσης, συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.