Άμλετ Οργή

Αρχείο Παίχτηκε από 28/01/2019 έως 21/04/2019
στο Αργώ
Διάρκεια: 90'
Διασκευή: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Σκηνοθέτης: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Σκηνογραφία: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Μαρία Πανουργιά
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Ερμηνεύουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Περιγραφή

Το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Άμλετ, παρουσιάζεται στη σκηνή με όλα τα πρόσωπα του έργου από έναν ηθοποιό, σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Λάζαρου Γεωργακόπουλου, από 28 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο.

Περισσότερα

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος αναμετριέται με όλα τα πρόσωπα του σαιξπηρικού δράματος παρουσιάζοντάς τα ταυτόχρονα και ως διαφορετικές πλευρές του Άμλετ, σε μια παράσταση-κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Ακροβατώντας ανάμεσα σε πολυεπίπεδες συγκρούσεις και ψυχολογικές μεταπτώσεις, ο Άμλετ κατακλύζεται από οργή στην προσπάθειά του να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και να αποκατασταθεί η νομιμότητα σε ένα βασίλειο που σαπίζει.

Βοηθός Σκηνοθέτη / Συμμετοχή: Γιώργος Λαμπίρης
Β' βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Καραμπεσίνη
Φωτογραφίες / Video trailer: Γιάννης Βολιώτης (Volition)
Curator: Χρύσα Καψούλη
Υπεύθυνος επικοινωνίας-μάρκετινγκ: Άρης Σομπότης

Φωτογραφίες

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε λεπτό της παράστασης ήταν καθηλωτικο από την ερμηνευτική δεινότητα του Γεωργακοπουλου, τον ακολουθώ σε κάθε παράσταση και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτο του , one man show ! Όλα τα σκηνοθετικά τρικ ήταν ευφιεστατα , ο φωτισμός ,το παιχνίδι με τα σπίρτα, ο τρόπος που απέφυγε να ερμηνεύσει γυναικείους ρόλους και η μετατροπή των ρόλων, το βάθος που προσέδιδε σε όλους τους χαρακτήρες. Όσοι αγαπάμε θέατρο ,αγαπάμε Άμλετ και μας τέτοιες παραστάσεις μας δίνουν ενέργεια και πάθος να συνεχίζουμε να είμαστε θεατρόφιλοι. Επίσης το τέλος της παράστασης ήταν άκρως συγκινητικό, στο οποιο ο Λάζαρος αφιέρωσε την παράσταση στον κολλητό του φίλο Τέλη που έφυγε απ' τη ζωή μια εβδομάδα πριν, οπότε και εξέφρασε με αυθεντικότητα ποσο δύσκολο του ήταν να φέρει εις πέρας αυτό το έργο.

  2. Μια από τις καλύτερες ερμηνευτικά παραστάσεις που αφορούν τον Άμλετ. Η συγκεκριμένη παράσταση προσέγγισε με εξαιρετική τρόπο την υπαρξιακή διάσταση του ήρωα. Η εποχή της Αναγέννησης είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο που μπορεί να επιτύχει τα πάντα με τη βοήθεια του Δημιουργού του. Στη συνέχεια, έρχεται ο Διαφωτισμός που υποβιβάζει τον Δημιουργό σε έναν απλό ρυθμιστή του Σύμπαντος και τον άνθρωπο να αποτελεί σε αυτόν ένα ελάχιστο τμήμα του. Ώς έκπτωτος από έναν “επίγειο παράδεισο” έρχεται αντιμέτωπος με όλα τα δεινά της μοίρας. Σε αυτό τον άγονο, σκοτεινό τόπο τοποθετεί ο Σαίξπηρ τον Άμλετ να προσπαθεί να κατανοήσει το νόημα της ύπαρξης μας, σε έναν κόσμο που επιφυλάσσει μόνο πόνο και δυστυχία. Ο κ.Γεωργακόπουλος ανέδειξε με έναν καθηλωτικό τρόπο την υπαρξιακή αγωνία του ήρωα. Ήταν ο Άμλετ που πάντα ήθελα να δω. Θερμά Συγχαρητηρία σε όλους τους συντελεστές.

    Ευχαριστώ πολύ Θεατρομανία για την πραγματικά υπέροχη παράσταση!!

  3. Ο Άμλετ με έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις που τον διακατέχουν και με κυρίαρχο συναίσθημα την οργή θέλει να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο του πατέρα του και για την αδικία που βλέπει να υπάρχει γύρω του.
    Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος αποδεικνύει τη τεράστια υποκριτική του δεινότητα σ'ένα συγκλονιστικό μονόλογο που καθηλώνει και συγκινεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πρόσκληση!!!!

  4. Άψογη παράσταση και ρεσιτάλ ερμηνείας από τον κ. Λάζαρο Γεωργακόπουλο.Ο θεατής πρέπει, βέβαια, να γνωρίζει καλά το έργο για να το απολαύσει. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο πετυχημένος φωτισμός δημιουργεί υποβλητικά εικαστικά τοπία. Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.