Περιγραφή
Η Σάσα αφηγείται παραμύθια από το 1993. Όυτε η ίδια δεν θυμάται πια πόσα παραμύθια ξέρει να λέει! Επίσης, διδάσκει – με την δικιά της μέθοδο - πως να λέμε παραμύθια!
Στο νέο της πρόγραμμα κάθε Κυριακή θα αφηγείται τα πιο ωραία παραμύθια από όλον τον κόσμο και για μικρούς και για μεγάλους: γιατί τα παραμύθια δεν είναι μόνον για παιδιά!
Περισσότερα
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ»
Ακούστε παραμύθια από την Σάσα και πείτε μετά τις δικές σας Ιστορίες!
Ιστορίες από την άκρη της γης κι από τα πέρατα του κόσμου
ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Η Σάσα ξέρει πολλά παραμύθια και παλιές ιστορίες. Τις πιο ωραίες!
Με καταπληκτικές περιπέτειες και με μαγικά πλάσματα.
Θαυμαστές, αστείες... καμμιά φορά και λίγο τρομακτικές.
Ξέρει τόσες πολλές που «ξεφυτρώνουν» μέσα από τις... τσέπες της!
Κάθε φορά θα σας λέει κι άλλες ιστορίες!
Και μετά ελάτε να φτιάξουμε και να πούμε τις δικές σας ιστορίες.
Με τη Σάσα και την παραμυθοπαρέα της: τις υπέροχες Διάβες!
ΚΥΡΙΑΚΕΣ: 4 / 11 & 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 4/ 11 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΗ: 12.00 – 13.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ: 13. 15 – 14.00
ΗΛΙΚΙΕΣ: για παιδιά από 5 ετών (ίσως και λίγο μικρότερα) έως 155!!!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Μετά από την αφήγηση ακολουθεί Εργαστήρι με τη Σάσα και την ομάδα της!
Μια νέα πρωτότυπη ιδέα της Σάσας Βούλγαρη.
Και για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Οι καλοί παραμυθάδες δεν χρειάζονταν πολλά:
μόνο με τον γλυκό τους λόγο μπορούν να δημιουργούν μπροστά στα μάτια σας,
πολιτείες και κόσμους ολόκληρους, περιπέτειες και μαγικά ταξίδια!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ από 5 ετών ΚΑΙ ΓΙΑ... ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Όλοι! Μα όλοι! Μπορούμε να πούμε ιστορίες! Με απλά και λιτά μέσα – καπέλα, υφάσματα, περίεργα μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο και άλλα πολλά (σσσς! Έκπληξη!) – ελάτε να φτιάξουμε και να πούμε ιστορίες. Η Σάσα Βούλγαρη και οι Διάβες της θα σας δείξουν πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε! Και σε έναν υπέροχο θεατρικό χώρο, στο Ίδρυμς Μιχάλης Κακογιαννης.
ΔΙΑΒΕΣ
Θα πει... Ξωτικά στην Θεσσαλική διάλεκτο.
Διάβες είναι το όνομα που η Σάσα Βούλγαρη δίνει στην ομάδα της: μια ανοιχτή παρέα από δυναμικούς μαθητευόμενους στα ετήσιο σεμινάριο της «ΠΑΡΑΜΥΘΕΟΜΑΙ» για την Τέχνη της Αφήγησης και της Δημιουργικής Γραφής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Όλοι οι μαθητευόμενοι έχουν επίσης προχωρήσει σε εμβάθυνση διαφόρων θεματικών, με τη μορφή project, σε επόμενο έτος.
Επιλέχτηκαν για να την συνοδεύουν σε διάφορες παραμυθένιες εξορμήσεις της.
Info:
Concept, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΦΗΓΗΣΗ: Σάσα Βούλγαρη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Σάσα Βούλγαρη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Διάβες & Σάσα Βούλγαρη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206, ΤΑΥΡΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 210 34 18 550 , www.mcf.gr
Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη
Υποψήφια 2014 & 2015, της SCBWI - Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award*
Πρωτοπόρος της νεο – αφήγησης στην Ελλάδα αφηγείται από το 1993 και πραγματοποιεί διαλέξεις και σεμινάρια.
Έγινε γνωστή από τις αφήγήσεις της στην τηλεόραση,
(ΕΤ1 – 1998: Ψεμματα κι αλήθεια έτσι λεν τα παραμύθια»), και τις σταθερές της εμφανίσεις σε μεγάλα Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας (Κυκλαδικής, Μπενάκη, Γουλανδρή, Θεοχαράκη, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α.)
Με σπουδες Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο διδασκαλίας στην Τεχνη της Αφήγησης και στην Δημιουργική Γραφή.
Η μέθοδός της αναπτύσσεται συνεχώς και εφαρμόζεται σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα.
Η πολυετής συνεργασία της με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από το 2010, με ισχυρές βάσεις εμπιστοσύνης και δημιουργικής ανάπτυξης σε πολλούς τομείς (προγράμματα αφηγήσεων για ενήλικες και παιδιά, επιμόρφωση ενηλίκων, εικαστικές εκθέσεις, events κ.α.) προχωρά φέτος σε μία νέα κατεύθυνση με προοπτική σε βάθος χρόνου και με ευφάναταστες προτάσεις τόσο στην επιμόρφωση ενηλίκων όσο και σε προγράμματα αφήγησης για όλες τις ηλικίες.
*ALMA: το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο, στο οποίο μπορούν να προταθούν και storytellers.
Eίναι η πρώτη Ελληνίδα αφηγήτρια που προτάθηκε
και από τους ελάχιστους σε όλον τον κόσμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
ΟΙ ΔΙΑΒΕΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή «Δήλος» και διδάχτηκε τη μέθοδο play-back που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το σωματικό θέατρο. Σκηνοθέτησε παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς, με στόχο τον πειραματισμό, αλλά και σε street-art performances Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης. Αφηγείται παραμύθια και συντονίζει καλλιτεχνικά εργαστηρία που αφορούν στη Μυθοπλασία και το Δημιουργικό Παιχνίδι ενώ εξακολουθεί να εκπαιδεύεται στο αντικείμενο «Δράμα στην εκπαίδευση». Γιατί ζει με τις ιστορίες; Μα δεν μπορεί διαφορετικά!
ΖΩΗ ΔΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ασχολείται με την εναλλακτική εκπαίδευση. Σχεδιάζει και συντονίζει βιωματικές, δημιουργικές δράσεις με πολιτιστικό περιεχόμενο για ενήλικες και για παιδιά – κυρίως καθισμένη στο πάτωμα! Μαζί γνωρίζουν νέες έννοιες, κατασκευάζουν, ζωγραφίζουν, και προσπαθούν να φανταστούν και να κατακτήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Και με παραμύθια! Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ειδικεύτηκε στον Πολιτιστικό Τουρισμό και στο Μάνατζμεντ Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, καθώς και στο αντικείμενο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καθώς και Σύγχρονης Λογοτεχνίας και τον Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο του Brunel London. Από το 2009 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες διδάσκοντας αγγλικά και νέα ελληνικά. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε στη συγγραφική ομάδα της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου ανέλαβε Στήλη Βιβλιοκριτικής σε βιβλία για παιδιά.
ΜΠΕΤΤΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Παιδαγωγικά και εργάζεται ως Δασκάλα στα Αρσάκεια Σχολεία με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. Η επιμόρφωση της αφορά σε ποικίλα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για την Παιδική Λογοτεχνία και τη Δημιουργική Εκπαίδευση και Γραφή. Συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και ενήλικες με παιχνίδια που συχνά δημιουργεί ή εμπλουτίζει με δικό της τρόπο ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης. Τα τελευταία δύο χρόνια την έχει κερδίσει και η αφήγηση των λαϊκών παραμυθιών.