Για μια ανάσα…

Αρχείο Παίχτηκε από 03/11/2016 έως 09/04/2017
στο Διάνα
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ζίνι Χάρις
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Φασουλής
Ερμηνεύουν: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Περιγραφή

Επιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έργο γροθιά στο στομάχι η σύγχρονη αλληγορία της Ζίνι Χάρις, που ανέβηκε το 2015 στο Royal court του Λονδίνου και άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.
Ένα ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.

Περισσότερα

Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ; Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή;

Πως προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα;

Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ, ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης.

Διαλέξαμε αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας, αλλά κι ένα ταξίδι πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια, που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νοιώσαμε  ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και γενικά έχω δει αρκετές παραστάσεις σε πολλά θέατρα, είναι η πρώτη φορά που πήγα σε παράσταση της Ελένης Ράντου. Έχω να δηλώσω υπεύθυνα ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι η καλύτερη παράσταση που έχω δει ποτέ μου μέχρι σήμερα! Είναι ένα δράμα, με πολλά κωμικά στοιχεία, οι διάλογοι είναι πάρα πολύ καλοί και σε κάνουν άλλοτε να γελάς αυθόρμητα και άλλοτε να προβληματίζεσαι σοβαρά. Τα μηνύματα που περνάει η παράσταση είναι καταιγιστικά. Όλες οι ερμηνείες καταπληκτικές, από των δευτερευόντων ρόλων μέχρι των πρωταγωνιστών (ειδικά η Ράντου και η Ουζουνίδου δίνουν ρέστα από όλες τις απόψεις, αλλά και ο Μελέτης πάρα πολύ καλός). Η σκηνοθεσία άψογη, καταφέρνει να σε βάλει στο κλίμα με λίγα σκηνικά και οι εναλλαγές που γίνονται δεν σε αφήνουν να βαρεθείς. Εμείς το παρακολουθήσαμε χωρίς διάλειμμα, αλλά ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα! Θεωρώ ότι όλες οι παραστάσεις θα έπρεπε να σου δημιουργούν τέτοια συναισθήματα, να σε προβληματίζουν και να σε ψυχαγωγούν με τέτοιο τρόπο. Αξίζει 100% τα λεφτά της, την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να δουν ΚΑΛΟ θέατρο!