Ο Άσχημος

Αρχείο Παίχτηκε από 01/11/2019 έως 12/04/2020
στο Tempus Verum - Εν Αθήναις

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 80’ με διάλειμμα
Συγγραφέας: Marius Von Mayenburg 
Μετάφραση: Δημήτρης Λάλος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Λάλος
Σκηνογραφία: Ιωάννα Πλέσσα
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Ερμηνεύουν: Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός

Περιγραφή

Αμετανόητος «Ο Άσχημος» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από 1/11-12/4/2020, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30, στη σκηνή του «Tempus Verum-Εν Αθήναις».

Περισσότερα

«Τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο;»

Ο Λέττε είναι άσχημος. Ανείπωτα άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Ποτέ δεν είχε παρατηρήσει την ασχήμια του, μέχρι που οι άλλοι του την επισήμαναν. Κάποια στιγμή αποφασίζει ν’ αλλάξει το πρόσωπό του. Πλέον, όχι μόνο δεν είναι άσχημος, αλλά ακαταμάχητα όμορφος. Τώρα όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Στο τέλος, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα εγκιβωτιστεί στο ίδιο πρόσωπο…

Εξακολουθώ να είμαι εγώ, ακόμη και όταν μοιάζω με κάποιον άλλον; Πόση σημασία έχουν οι προσωπικές μου αξίες, όταν αυτές δεν επικυρώνονται από τους γύρω μου; Ο αγώνας για την ατομικότητα μπορεί ν’ αποδειχθεί τεράστιο εμπόδιο στο δρόμο προς την επιτυχία; Και τελικά, τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο;

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη
Μake up artist: Γιάννα Μαρματάκη

Φωτογραφίες

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή παράσταση ,πολύ καλές ερμηνείες από την Β.Καβαλιεράτου και τον Συμεών Τσακίρη που εναλλάσσεται στους δύο ρόλους με εξαιρετική επιτυχία. Έξυπνη η ιδέα για το ξεκίνημα από το φουαγιέ και έτσι βρίσκει τους θεατές έτοιμους να συμμετέχουν στην παράσταση όποτε το απαιτεί.
    Πραγματικά μια μαύρη κωμωδία-παρωδία

  2. Η παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ! Πρόκειται για μαύρη κωμωδία όπου παρουσιάζεται με αστείο τρόπο ένα πραγματικά σοβαρό θέμα. Έξυπνη σκηνοθεσία με πολύ πετυχημένη χρήση του φωτισμού και πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς που έπαιζαν δυο και τρεις ρόλους ο καθένας. Στην παράσταση λαμβάνει μέρος ενεργά και το κοινό, μια και αρχίζει ουσιαστικά από το φουαγιέ του πολύ όμορφου θεάτρου, ενώ σε κάποιες σκηνές απαιτείται και η συμμετοχή όσων κάθονται στην πρώτη σειρά.
    Χάρηκα που το θέατρο ήταν γεμάτο, είχα ακούσει καλά λόγια για την παράσταση κι αποδείχτηκαν αληθινά. Την προτείνω, ειδικά σε νέους και σε σκεπτόμενους θεατρόφιλους.
    Παρακολούθησα την παράσταση την Κυριακή 12/5 κι ευχαριστώ θερμά τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!