1468

Ο Άσχημος

από 02/05 έως 19/05
Διάρκεια: 85’ χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Marius Von Mayenburg 
Μετάφραση: Δημήτρης Λάλος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Λάλος
Σκηνογραφία: Ιωάννα Πλέσσα
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Μουσική σύνθεση: Μίνως Μάτσας
Ερμηνεύουν: Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός

Περιγραφή

Ο Δημήτρης Λάλος μεταφράζει και σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία του Γερμανού Marius Von Mayenburg, «Ο Άσχημος». Ένα έργο, το οποίο λειτουργεί παράλληλα σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο πλάνο είναι μια ευφυής φάρσα με γρήγορους και αιχμηρούς διαλόγους, που εναλλάσσει το χιούμορ με την τραγικότητα. Μπορεί να ιδωθεί, όμως, και ως μια φιλοσοφική αλληγορία, όπου στο φόντο αναπτύσσεται η κοινωνική ένταση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την ανθρώπινη μοναξιά. 

Περισσότερα

«Τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο;»

Ο Λέττε είναι άσχημος. Ανείπωτα άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Ποτέ δεν είχε παρατηρήσει την ασχήμια του, μέχρι που οι άλλοι του την επισήμαναν. Κάποια στιγμή αποφασίζει ν’ αλλάξει το πρόσωπό του. Πλέον, όχι μόνο δεν είναι άσχημος, αλλά ακαταμάχητα όμορφος. Τώρα όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Στο τέλος, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα εγκιβωτιστεί στο ίδιο πρόσωπο…

Εξακολουθώ να είμαι εγώ, ακόμη και όταν μοιάζω με κάποιον άλλον; Πόση σημασία έχουν οι προσωπικές μου αξίες, όταν αυτές δεν επικυρώνονται από τους γύρω μου; Ο αγώνας για την ατομικότητα μπορεί ν’ αποδειχθεί τεράστιο εμπόδιο στο δρόμο προς την επιτυχία; Και τελικά, τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο;

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη
Μake up artist: Γιάννα Μαρματάκη

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Tempus Verum - Εν Αθήναις

από 02/05 έως 19/05
Ιακχού 19, Γκάζι
Τηλ: 210 3425170 Website: /www.instagram.com/tempusverum_enathines/

Εισιτήρια: 16 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο), 10 € (ανέργων)
Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 10 ευρώ
Πληροφορίες: 210 3425170
Προπώληση: www.viva.gr (προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 €)

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π 20:30
Π 20:30
Σ 20:30
Κ 20:30
Πρόσβαση

Στ. μετρό Κεραμεικός

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ! Πρόκειται για μαύρη κωμωδία όπου παρουσιάζεται με αστείο τρόπο ένα πραγματικά σοβαρό θέμα. Έξυπνη σκηνοθεσία με πολύ πετυχημένη χρήση του φωτισμού και πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς που έπαιζαν δυο και τρεις ρόλους ο καθένας. Στην παράσταση λαμβάνει μέρος ενεργά και το κοινό, μια και αρχίζει ουσιαστικά από το φουαγιέ του πολύ όμορφου θεάτρου, ενώ σε κάποιες σκηνές απαιτείται και η συμμετοχή όσων κάθονται στην πρώτη σειρά.
    Χάρηκα που το θέατρο ήταν γεμάτο, είχα ακούσει καλά λόγια για την παράσταση κι αποδείχτηκαν αληθινά. Την προτείνω, ειδικά σε νέους και σε σκεπτόμενους θεατρόφιλους.
    Παρακολούθησα την παράσταση την Κυριακή 12/5 κι ευχαριστώ θερμά τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!