Ο Συνεργός

Κείμενο: Γιώργος Χριστοδούλου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Χριστοδούλου
Σκηνογραφία: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Ερμηνεύουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Στάθης Κόικας, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη

Περιγραφή

Από αρχές Φεβρουαρίου, θα ανέβει το ελληνικό έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Χριστοδούλου, «Ο Συνεργός» με τους Χρήστο Κοντογεώργη, Στάθη Κόικα, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή ενός νέου θεατρικού έργου το οποίο φωτίζει τις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο

Στις αρχές Αυγούστου του 2005 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται. Ο σύντροφός της δηλώνει συντετριμμένος πως δεν γνωρίζει τίποτα για το που μπορεί να βρίσκεται. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο ίδιος από ζήλεια την είχε στραγγαλίσει την ώρα που κοιμόταν φροντίζοντας να την εξαφανίσει με τη βοήθεια ενός συγγενή του.

Αυτή η πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος που συντάραξε την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε την έμπνευση για την συγγραφή ενός νέου θεατρικού έργου ο οποίο φωτίζει τις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο.

Ένα νεαρό κορίτσι είναι νεκρό. Η ήρεμη ζωή ακαριαία ανατρέπεται, σχέσεις αμφισβητούνται, συνειδήσεις κλονίζονται μέσα σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας για το τι είναι καλό και τι κακό, τι ηθικό και τι ανήθικο. Όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα επιβεβλημένης μυστικοπάθειας, υπό την επίφαση μιας κανονικότητας έτοιμης να καταρρεύσει στην πίεση της κλειστής κοινωνίας της -καθόλου αθώας- ελληνικής επαρχίας.

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Πότε & Πού

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα (στάση Μετρό: “Μεταξουργείο”)
Τηλ: 2105138067 Email: [email protected] Website: www.epikolono.gr

Πληροφορίες: 2105138067

Πρεμιέρα: 07/02

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ