Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες- μέρος δεύτερο

Κείμενο: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθέτης: Μαριάννα Κάλμπαρη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Φοίβη Βλάσση
Ερμηνεύουν: Μαριάννα Κάλμπαρη, Φοίβη Βλάσση, Χριστίνα Σουγιουλτζή κ.α.
Χορεύουν: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Περιγραφή

Η Πηνελόπη παίρνει επιτέλους τον λόγο για να υφάνει τη δική της εκδοχή της ιστορίας, τη δική της Οδύσσεια ή μάλλον Πηνελοπιάδα... Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή τους στο αίθριο της Στοάς Αρσακείου (ΣΤΟΑ culture), όπου η αφήγηση συναντήθηκε με τη ζωντανή μουσική, την ύφανση και τον χορό μέσα από τη δημιουργία μιας ιδιότυπης performance με επίκεντρο τον αργαλειό (loom), οι «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες» επιστρέφουν στο Θέατρο Τέχνης με ένα δεύτερο μέρος που επιθυμεί να ανοίξει το διάλογο με ακόμη περισσότερες φωνές.

Περισσότερα

Πού θα πήγαινε η Πηνελόπη, αν της επέτρεπαν να αφηγηθεί τη δική της Οδύσσεια;

Η Μαριάννα Κάλμπαρη συνεχίζει την αναμέτρηση με τον μύθο της Πηνελόπης και παράλληλα, μέσα από το νέο εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των Φυτωρίων, προσκαλεί σε μια συλλογική αναζήτηση γύρω από την αναμονή, την επιθυμία και τη δυνατότητα να ορίσουμε τη δική μας ζωή.
Το δεύτερο μέρος συνεχίζει το νήμα της πρώτης εκδοχής (the loom), αφήνοντας ανοιχτό το πού θα μας οδηγήσει η νέα αυτή συνάντηση. «Από όπου θες λοιπόν, μούσα, ξεκίνα σήμερα την ιστορία. Γιατί πάρα πολλά ακούμε αιώνες τώρα για τις Οδύσσειες των γενναίων ανδρών, και τόσο λίγα για τις Πηνελοπιάδες των σιωπηλών γυναικών.

Εικαστική επιμέλεια -συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άγγελος Μπούρας
Φωτογραφίες: Αντωνίνα Ανδρεαδάκη
Μακιγιάζ: Αγγελική Κασανάκη

Πότε & Πού

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Φρυνίχου

Φρυνίχου 14, Αθήνα
Τηλ: 210 3222464, 210 3236732 Email: [email protected] Website: www.theatro-technis.gr

Πληροφορίες: 210 3222464, 210 3236732

Πρεμιέρα: 15/02

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
Πρόσβαση

Στάση μετρό Ακρόπολη