Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνογραφία: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Ερμηνεύουν:
Διανομή:
ΒΑΝΙΑΣ: Γιώργος Κιμούλης
ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας
ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη
ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Γιώργος Ψυχογιός
ΜΑΡΙΝΑ: Μάγδα Λέκκα
ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα Γιαννάτου
ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου
ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης
Περιγραφή
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει την θεατρική περίοδο 2018 – 2019 με το αριστούργημα του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ Θείος Βάνιας σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο.
Το έργο θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ στις 22 Νοεμβρίου και για λίγες παραστάσεις.
Περισσότερα
Θείος Βάνιας – Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
Δεν έχω διαβάσει το έργο αυτό του Τσέχωφ και ούτε την υπόθεση ήθελα να διαβάσω πριν δω την παράσταση.
Όλες οι ερμηνείες πολύ καλές, η σκηνοθεσία, φώτα , σκηνικά, κουστούμια,....όλα πολύ καλά. Φάνηκε ότι ήταν μια καλοδουλεμένη παράσταση. Προσωπικά όμως στην παράσταση που είδα, δεν με ενθουσίασε η υπόθεση του έργου, το κείμενο δεν το βρήκα τόσο σπουδαίο όσο το φανταζόμουν...!
Φοβερή παράσταση με άψογες ερμηνείες! Το θέατρο ήταν ένας υπέροχος χώρος με αριστοκρατική αισθητική και άψογη ακουστική. Οι πρωταγωνιστές ερμήνευσαν καθηλωτικά τους ρόλους τους σε ένα έργο άκρως επίκαιρο με τις καταστάσεις που βιώνουμε στη σύγχρονη κοινωνία. Σε όλο το έργο παρουσιάζονται οκτώ διαφορετικές προσωπικότητες που ξεδιπλώνονται με αριστοτεχνικό τρόπο.