Υπουργείο Πολιτισμού - Κατάληψη του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού Θεάτρου και Κινηματογράφου

Αγώνας όλων των σπουδαστών και σπουδαστριών με τους συλλόγους του, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι!
Συμβολική κατάληψη του υπουργείου παιδείας!
Της τέχνης οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι είμαστε μαζί!
Καλούμε όλο τον κόσμο των καλλιτεχνών να στηρίξει!
Απαιτούμε:
• Άμεση δημιουργία Ανώτατου και δωρεάν δημόσιου πανεπιστημίου παραστατικών τεχνών και οπτικοακουστικού, το πτυχίο αυτό να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για πρόσληψη στο επάγγελμα. Ούτε σκέψη για διαβάθμιση, για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) βαθμίδας 5, για την δημιουργία πολλών ταχυτήτων σπουδαστών, κατ’ επέκταση εργαζομένων.
• Δημιουργία ενός Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που να ξεκινά από τα παιδικά χρόνια του σχολείου και να καταλήγει στην Πανεπιστημιακή βαθμίδα ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκμάθησης μιας τέχνης από πολύ μικρή ηλικία όπως αυτή του χορευτή, του μουσικού, αλλά και γενικότερα.
• Αντιστοίχιση των υπαρχόντων τίτλων σπουδών με ευθύνη των ιδρυθέντων Ανώτατων Πανεπιστημίων σε ένα μεταβατικό στάδιο, μέχρι να καλυφθούν οι σημερινοί σπουδαστές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών.
• Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θέσεις εργασίας για τους καλλιτέχνες σε δήμους.
• Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22 και της νέας τροπολογίας 1565/23 της κυβέρνησης. Διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους των καλλιτεχνών από τώρα. Αυξήσεις μισθών.
• Σπουδαστική μέριμνα τώρα για όλους τους σπουδαστές! Πάσο, Σίτιση, Στέγαση, Ατέλεια