Θεατρικό σεμινάριο για επαγγελματίες ηθοποιούς

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

2 ΙΟΥΝΙΟΥ - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40 ΩΡΕΣ

 ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΑΛΚΗΣΤΙΣ

του Ευριπίδη

 Διδασκαλία Κερασία Σαμαρά

Κίνηση Ρούλα Κουτρουμπέλη

 Θεατρικό σεμινάριο για επαγγελματίες ηθοποιούς, με πρότυπο και αναφορά στο έργο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, διοργανώνει η θεατρική εταιρεία ΘΕΣΙΣ.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 40 διδακτικές ώρες και θα ολοκληρωθεί με προαιρετική συμμετοχή στην παράσταση Άλκηστις- Αποσπάσματα που θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Χαϊδαρίου, στις 19 Ιουνίου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει την επιλογή των υποψηφίων, μετά από αποστολή των βιογραφικών τους σημειωμάτων στο [email protected]

Η εγγραφή ισχύει με την καταβολή του 50% των διδάκτρων και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31 Μαΐου.

Ο αριθμός των διδασκομένων είναι αυστηρά περιορισμένος.

Με τη λήξη των μαθημάτων, το Κέντρο Θεατρικών Σεμιναρίων διάΘΕΣΙΣ θα χορηγήσει πιστοποιητικό παρακολούθησης του Σεμιναρίου στους συμμετέχοντες, με προϋπόθεση την αδιάλειπτη συμμετοχή στα μαθήματα.

Θα εξεταστούν προς εισαγωγή υποψήφιοι με 20% έκπτωση στα δίδακτρα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932662722 και 6948286186

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  1. Τρόποι δημιουργικής «συγκέντρωσης»
  2. Αντίληψη - ελεύθερη επικοινωνία περιβάλλοντος σκηνικού χώρου
  3. Υπαρκτό σώμα επί σκηνής - Ροή ενέργειας
  4. Αλληλεξάρτηση από τον συμπαίκτη
  5. Αρθρωμένος λόγος. Απεύθυνση-ανταπόκριση
  6. Η λεγόμενη «μουσικότητα» και η αναζήτησή της ως φορέα νοήματος. Η τονικότητα και η σχέση της με το νόημα
  7. Η Φωνή ως φορέας νοήματος και σκηνικής επικοινωνίας
  8. Σχέση κίνησης και λόγου - Η Ρυθμολογία και η σχέση της με το νόημα
  9. Μέγεθος και ρεαλισμός
  10. Η λογική των χαμένων αισθήσεων και η σημασία τους στη δημιουργία μιας παράστασης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Έναρξη:Δευτέρα 2 Ιουνίου

Πρόγραμμα: Δευτέρα έως Παρασκευή

(εκτός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 09/06)

Από Δευτέρα 2 Ιουνίου έως και Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025

Ώρες: 10:30 – 14:30

Συνολική διάρκεια: 40 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 300 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Ημερομηνία αρχικής προσέλευσης:

2 Ιουνίου, στο Κέντρο Θεατρικών Σεμιναρίων διάΘΕΣΙΣ, Συνταγματάρχου Δαβάκη 8, Χαϊδάρι.

Διδασκαλία: Κερασία Σαμαρά

Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Εγγραφές, Γραμματεία, Συντονισμός: Τώνια Αποστόλου

Η Κερασία Σαμαρά είναι ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτις, αριστούχος απόφοιτος της σχολής Βεάκη, απόφοιτος του τριετούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος, του Λευτέρη Βογιατζή (1989-92).

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως Λευτέρη Βογιατζή, Juri Lubimov, Νίκο Μαστοράκη, Rush Rehm, Gilian Gregory και πολλούς άλλους, καθώς και με τα πιο σημαντικά θέατρα όπως Stanford Repertory Theatre, Νέα Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, Ιλίσια, Αμόρε, Βρετάνια, Διονύσια, Καρέζη και πολλά άλλα.

Είναι επίσης βιολόγος και μεταφράστρια, έχει υπάρξει καθηγήτρια Υποκριτικής στις Δραματικές Σχολές Βεάκη και Γιώργου Αρμένη, έχει διδάξει επίσης Υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Υπουργείο Παιδείας, Δημιουργική Θεατρική Γραφή στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, καθώς και Αρχαίο Δράμα σε διεθνή τμήματα επιμόρφωσης αλλοεθνών αξιωματικών στην Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Έχει υπάρξει για τρία χρόνια υπεύθυνη Θεατρικού Τμήματος του Δήμου Χαϊδαρίου.

Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του κέντρου διάΘΕΣΙΣ, καθώς και της εταιρείας ΘΕΣΙΣ, www.thesisproduction.gr

Έχει σκηνοθετήσει είκοσι ένα θεατρικά έργα και έχει ταξιδέψει τις παραστάσεις της εντός και εκτός Ελλάδας.

ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ