Εκδόσεις Σοκόλη | ''Maid - Mom - Made - Mermaid'', Γιώργου Νικολαΐδη

Σειρά: Ελληνικό Θέατρο

(σελ. 80, 8,48 ευρώ)

ISBN 978-618-5139-74-2

Σεπτέμβριος 2017

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ

ΤΗΛ./FAX: 210 3805520-210 3822732

http: www.sokolis.gr

 

Το βιβλίο του Γιώργου είναι ένα μεγάλο ψυχικό τοπίο. [...] Στο έργο του πρωταγωνιστεί η μητέρα –ως τοπίο αυτή τη φορά–, τοπίο συναισθημάτων και ελλείψεων, μνήμης και τραυμάτων, υποθέσεων και βεβαιοτήτων. Όπως σε όλα τα τοπία, υπάρχουν φωτεινές και σκοτεινές περιοχές, απότομες χαράδρες και σκιερά ήσυχα μέρη, βιώματα και μυθοπλασία, ρεαλισμός και φαντασία. Υπάρχουν τα σκούρα και ζοφερά πολλές φορές χρώματα και τα ήρεμα νερά, οι καταιγίδες και τα άνθη. Υπάρχει πάντα και κάτι αόρατα απειλητικό που μπορεί να διαταράξει οριστικά αυτό το τοπίο, κάτι κρυμμένο στην άκρη της εικόνας ή πίσω από τις λέξεις της φαντασίας.
(Αργυρώ Μποζώνη)

 

Ο Γιώργος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις στην Ελλάδα και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. Το Maid/Mom Made/Mermaid είναι το πρώτο του θεατρικό έργο ως συγγραφέας.

Το πρώτο μέρος του έργου έκανε πρεμιέρα τον Μάρτη του 2017 στο Εδιμβούργο με τον τίτλο «MAIDen» και έπειτα στην Αθήνα. Η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).