Ένα μήνυμα από τον Δ. Τάρλοου για τις φετινές παραστάσεις του θεάτρου "Πορεία".

Πορείες Εξορίας

Η Μαρίνα Μπαρέ, η Όλια, η Μάσα, η Ιρίνα, ο Δούκας του Μιλάνου, η Μιράντα, ο Δρ. Μπ. είναι οι ήρωες του ρεπερτορίου μας για τη χειμερινή περίοδο 2015-16. Όλοι τους  βρίσκονται «εσώκλειστοι» σε ακατανόητους περίγυρους, αισθάνονται εξόριστοι σε «αλλόκοτες» καταστάσεις, περιφέρονται «απάτριδες» μακριά από τους εαυτούς τους, ως εάν η ζωή τους να «συνέβαινε» σε κάποιον άλλον τόπο. Ανήμποροι να συμφιλιωθούν ή έστω να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, ακολουθούν – μανιακά σχεδόν – τους δικούς τους τρόπους διαφυγής: τις σαρκικές φαντασιώσεις και τον θάνατο, τη νοσταλγία και την παράδοση στον ανελέητο χρόνο, τη μαγεία του θεάτρου και το ξεγέλασμα του μυαλού.

Νέες προκλήσεις, λοιπόν, για τη νέα σεζόν! Μία επανάληψη (Η Μεγάλη Χίμαιρα με εν μέρει ανανεωμένη διανομή), μία πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική συνεργασία με τον μείζονα Λιθουανό σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας (Μιράντα, βασισμένη στην Τρικυμία του Σαίξπηρ), ένα προσωπικό μου στοίχημα (Τρεις Αδερφές του Α. Τσέχοφ σε μια δραματουργία - πείραμα) και η φιλοξενία μιας παράστασης βασισμένης πάνω σε μια πολυδιαβασμένη νουβέλα με φιλοσοφικές και αλληγορικές προεκτάσεις (Σκακιστική Nουβέλα του Στ. Τσβάιχ).

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειας για προβολή του νέου ελληνικού έργου, το θέατρο Πορεία έχει την χαρά να συστήσει στο κοινό το καινούργιο έργο του Θανάση Τριαρίδη Οιδίνους σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Όπως κάθε χρονιά δεν θα λείψουν οι παράλληλες εκδηλώσεις και εκπλήξεις που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά μας!

Και βέβαια, επειδή ό,τι κάνουμε αποκτά νόημα μόνο χάρη στο κοινό μας, όλοι εμείς ευχαριστούμε όλους εσάς, που με τη σταθερή σας παρουσία έχετε καταστήσει το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ σημείο αναφοράς στα θεατρικά πράγματα της πόλης! Σας εύχομαι «καλή σεζόν»!

Δημήτρης Τάρλοου

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Επάγγελμα Πόρνη"
Επόμενο άρθροΠροσφορά από το Σύγχρονο Θέατρο με εισιτήρια των 3€ για τις παραστάσεις της θεατρικής περιόδου 2015-2016